Autor Wątek: gdzie i jaki LPG do cariny 1.8  (Przeczytany 7126 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

kubelusz

• Gość
gdzie i jaki LPG do cariny 1.8
« dnia: 06 Grudnia 2007, 19:38:35 »
hej jestem zdecydowany aby wlozyc do mojej cariny gazik tylko bie wiem gdzie i jaki jest najlepszy. jestem za sekwencja, ale tak naprawde zalezy mi na dobrym jej zalozeniu bo oprocz rodzaju instalacji liczy sie jej montaz a dla mnie jest on najwazniejszy. ile moze taka instalacja kosztowac i czy wiecie gdzie zakladaja taka instalacje aby nie bylo z nia problemow . jestem z warszawy. pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: 06 Grudnia 2007, 21:32:17 wysłana przez Miche »

PhiSz

• Gość
Odp: gdzie i jaki LPG do cariny 1.8
« Odpowiedź #1 dnia: 06 Grudnia 2007, 19:44:34 »
nie chce cie zniechecac ale gdyby moja carina (co prawda 2.0 a nie 1.8) nie miala gazu gdy ja kupowalem to w zyciu bym do niej nie wkladal LPG
szkoda by mi bylo silnika :-)

kubelusz

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 06 Grudnia 2007, 19:47:58 »
tez sie nad tym zastanawialem ale planuje ja jezdzic tak okolo 2, lat a wiem ze mi sie to zwroci, szkoda nie szkoda le jezdzi sie taniej ... :grin:

Offline barte.k

• Toyot Spamer
    • Lotniczo!
« Odpowiedź #3 dnia: 06 Grudnia 2007, 20:13:02 »
jezdzi sie taniej jesli wszystko gra.a jak sie zaczynają problemy, a zaczynają sie przy kazdym lpg, to tylko kwestia czasu..
to czlowiek pluje w brode sobie..

ja wlasnie sie zastanawiam nad swapem na silnik zdrowy, albo zdejme lpg od swojej..
Szerokości Kuba!

today tomorrow TOYOTA

karo

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 06 Grudnia 2007, 20:34:03 »
Ja juz zagazowalem w pazdzierniku.  Jest to sekwencja. Pali mi 10 L lpg ( ostra jazda) i przejechalem juz 3 tys km bez awarii

karo

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 06 Grudnia 2007, 20:37:13 »
Ja zakladalem w Zadębiu (Prażmów) k. Piaseczna

aga

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 07 Grudnia 2007, 16:54:56 »
byłam wielkim przeciwnikiem gazu a zwolennikiem diesla. od momentu zakupu toyki i montażu gazu ( IV gen)-3000 PLN. jestem zadowolona. przejechałam 15 tyś i nic. oczywiście były przejściowe problemy typu : wymiana świec, przewodów WN i kopułki z palcem ale na tym koniec. przy ostrej jeżdzie 10, 5 /100 a tak 9-9,5. leje tylko na orlen lub shell. jest ok. mam przebieg 270 tyś km. z tego 15 na gazie.

IV gen  ( reduktor-zavoli zeta, elektrozawór-valtek, wielozawór i wlew-tomasetto, zbiornik i pokrywa-stako, jednostka-  4GAS) ale tutaj chłopaki mają toyki na zwykłych instalkach i chodzą. przejrzyj dobrze forum. jest dużo informacji na ten temat
« Ostatnia zmiana: 07 Grudnia 2007, 17:07:19 wysłana przez eddie »

Offline xmikolajx

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #7 dnia: 15 Grudnia 2007, 11:41:24 »
Moi drodzy, tylko co to jest 15tys km... co będzie za 60 tys ?
Stwierdzam z doświadczenia, że wszędzie dookoła gdy słyszę o problemach z silnikami to szybko się okazuje, że są zagazowane...
Sam mam gaz w Camry i oczywiście.. jeździ się taniej - taniej podczas tankowania. Właśnie jestem w trakcie wymiany uszczelki pod głowicą, którą zajeździł poprzedni właściciel. Jestem przekonany, że nie udałoby mu się to gdyby nie miał gazu.

Pozdrawiam
In (T) we trust.

Offline Kryspin

• Toyot Spamer
    • Toyota Klub
« Odpowiedź #8 dnia: 17 Grudnia 2007, 07:41:21 »
carinka 1,6 94 rok przelatała na LPG 160 tys gdzie pierwsza regulacja zawórów była (aż wstyd się przyznać ) po 140 tys od montażu LPG - bezproblemowo i rewelacyjnie...

Druga carinka 1,6 z 97 przelatała ok 50 tys na LPG i notoryczne regulacje co 15 tys... co dziwne siadały zawory ssące..

Ale jescze trzeba rozróżnić różne generacje LPG bo dawkowanie LPG w II generacji i IV generacji to kolosalna różnica. Na IV gen takowych kłopotów być nie powinno...

A co do uszczelki pod głowicą ... tak samo mogła być wina tego że np.  ktoś wcześniej przygrzał silnik jak i tego że zawinił LPG.
TK Automobile - serwis, naprawa , diagnostyka

belgrano

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 20 Grudnia 2007, 09:29:07 »
Siedze w motoryzacji od lat w praktyce. Jesli instalacja jest profesjonalnie dobrana, wyrególowana, to nie ma bata by było inaczej dla silnika niż na benzynie! Najlepiej z hamownią. Owszem gaz ma wyzsza temp. ale silniki maja tolerancję. Dlaczego w bogatej Anglii i Niemczech LPG przezywa bum bo tańsze a nie ma różnicy. A o gaz trzeba dbać a nie cieszyć się tylko że go się ma. Przeglądy co 10 -15 tys to nie sprawdzenie szczelności jak się niektorym wydake a regulacja i pomiary, które zawsze trzeba robić po wymianie filtra powietrza. To że w kuchenkach w domu pan bada szczelność to też nie zwalnia od tego że powinno się ją regulować aby mniej paliła i była bezpieczna. Myslicie że nasze paliwo - benzyna jest lepsze??? Już ja na ASO mam przykłady super silników disla i benzynowych które uszkodziła nasza benzyna. Kiedy wreszcie ludzie zrozumieją że o auto się dba i jeździ. A nie jeździ do następnego remontu.

Offline eddie

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #10 dnia: 20 Grudnia 2007, 11:09:01 »
Belgrano w Angli gaz wcale Boom'u nie przezywa, chyba ze inaczej rozumiemy znaczenie tego słowa.  Nawet jesli ludzie tam jezdza na gazie to nie dlatego ze jest tanszy, tylko ze wzgledu na ekologie. nie to zeby angole byli znowu tacy zieloni, oni po prostu maja za to ulgi najprzerozniejsze. Np w Londynie nie płaca Congestion Charge za wjazd do centrum, a to jest 8 funtow dziennie czyli drugie tyle co normalny człowiek wydaje dziennie na paliwo. W dodatku duzo z nich zaklada instalacje tylko po to i wcale na gazie nie jezdza... Mnie by sie osobiscie nie chciało jezdzic i szukac Stacji z LPG. Pozostaje jeszcze kwestia policji i innych słuzb ktorzy jezdza  na LPG ale to tez ma raczej zwiazek z Ochrona srodowiska.
Wystarczy wejsc na strone z ogloszeniami w UK... autotrader.co.uk wpisz sobie w opcjach wyszukiwania LPG. znajdziesz 137 ogłoszen w całym kraju. W porownaniu z 250 000 samochodow jezdzacych na Pb , raczej nie powinnismy uzywac tu sformułowania"boom" Duzo popularniejsze sa hybrydy (448)  czyli Priusy :):):) Litr Pb kosztuje  mniej wiecej 95p przy zarobkach srednich na poziomie 20 000 funtow , kazdego stac na paliwo i nie znam nikogo kto by sie przejmowa jego kosztami. Bardziej boli ubezpieczenie i podatek drogowy
« Ostatnia zmiana: 20 Grudnia 2007, 11:12:11 wysłana przez eddie »
      "Ty się nie wpier****j, bo nie wiesz gdzie barykada jest"

odzim

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: 02 Lutego 2008, 23:00:15 »
o jakim szukaniu stacji z lpg mówisz bo jest ich sporo na shellu i   bp , co do wjazdu do centrum to racja ale gaz zapomniales dodac kosztuje 50 p i to jest roznica plus bonusy w ubezpieczeniu ,wiec nie mów ze nie zakladaja ci co licza zakładaja a i sprzedac z lpg jest duzo łatwiej i wiecej sie bierze za auto wiem to z autopsji

Offline eddie

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #12 dnia: 04 Lutego 2008, 11:01:18 »
o jakim szukaniu stacji z lpg mówisz bo jest ich sporo na shellu i   bp , co do wjazdu do centrum to racja ale gaz zapomniales dodac kosztuje 50 p i to jest roznica plus bonusy w ubezpieczeniu ,wiec nie mów ze nie zakladaja ci co licza zakładaja a i sprzedac z lpg jest duzo łatwiej i wiecej sie bierze za auto wiem to z autopsji

Mowie o taki m szukaniu ze nigdzie nie ma tyle stacji LPG co w Polsce. Najwyrazniej tych co licza jest naszczescie niewielu, co widac w ogłoszeniu. Moze obracamy sie wsrod innych ludzi w UK. Ci ktorych ja znam wola Diesle lub Pb. 50 p? daj spokoj. wielka mi oszczednosc przy zarobkach w Krolestwie.  Ile pracujesz na pełny bak Pb? 5 godzin? Dniowke przy minimalnej pensji. Na tych 50 litrach spokojnie tydzien pojezdzisz, czyli niewiele wiecej Cie to kosztuje niz bilety.
      "Ty się nie wpier****j, bo nie wiesz gdzie barykada jest"

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl