Autor Wątek: drgania camry po odpaleniu  (Przeczytany 13454 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline niger

• Toyot Chodzacy
drgania camry po odpaleniu
« dnia: 27 Grudnia 2007, 10:06:38 »
witam dziś zaniepokoiły mnie drgania auta po odpaleniu,camry dostała strasznie duże drgania szczególnie na D,R nie wiem jak to sie stało bo praktycznie z nocy pojawił sie ten problem. Mimo że silnik ma odpowiednią temp wibracje nie ustepują natomiast po jakimś czasie gdy autko jest jeżdzone problem stopniowo zanika, dodam że stabilizator śilnika był wymieniony obawiam sie że poduszki śilnika dają znac o sobie,jak sprawdzic te poduszki w jakim są stanie,a może to coś innego?. pozdr
« Ostatnia zmiana: 27 Grudnia 2007, 10:08:35 wysłana przez niger »

Offline maniek_ls400

• Toyot Chodzacy
    • Integrator usług telekomunikacyjnych
Odp: drgania camry po odpaleniu
« Odpowiedź #1 dnia: 27 Grudnia 2007, 14:02:31 »
Kable zapłonowe lub świeca/kopułka. Najprościej zacznij od zdejmowania po jednej fajce w czasie 'dylerki' jeśli po zdjęciu którejś z fajek poziom dylery się nie zwiększy - to masz będziesz wiedział na której świecy zacząć szukać. Najpierw świeca, potem kabel WN na koniec zostawiłbym sobie obejrzenie kopułki.
Bye bye LS430 nastał Niemiec W221 S500 i jest dobrze..

Offline niger

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #2 dnia: 27 Grudnia 2007, 20:28:17 »
widzisz ale obroty są stabilne i nie spadają natomiast dzis jest już dobrze autko pracuje cicho i bezproblemowo,myśle że jak piszesz kable,świece kopułka to było by to cały czas a tu nagle jest ok. Najgozej jest z nocy potem w środku dnia jest dobrze, dziwne że po jakimś czasie to wszystko zanika.

Offline maniek_ls400

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #3 dnia: 28 Grudnia 2007, 00:02:54 »
W nocy wilgoć jest większa albo gdzieś woda zamarza - ja sprawdzałbym układ zapłonowy tak jak pisałem.

Offline niger

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #4 dnia: 28 Grudnia 2007, 16:49:03 »
 świece jakie polecasz? bo ostatnio zobaczyłem że mam zaoliwione świece i kapturki kabla ale musze to sprawdzic bo już nie pamietam czy to było w moim aucie czy brata hehe

Offline maniek_ls400

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #5 dnia: 28 Grudnia 2007, 17:37:09 »
Świece ? Zawsze zakładałem oryginalne - w poprzednim lexusie jakis druciaż założył boscha i samochód NIE JEŹDZIŁ!

Offline niger

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #6 dnia: 28 Grudnia 2007, 17:40:30 »
tak zastanawiam sie nad NGK swiece dosyc dużo ludzi chwali je sobie. podajcie jakie polecacie mi świece będe bardzo wdzieczny. pozdr
« Ostatnia zmiana: 28 Grudnia 2007, 18:08:36 wysłana przez niger »

Mr Q

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 28 Grudnia 2007, 18:57:01 »
podajcie jakie polecacie mi świece będe bardzo wdzieczny. pozdr

DENSO PLATINIUM tylko troche drogie...

Arek_R

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 29 Grudnia 2007, 16:15:30 »
podajcie jakie polecacie mi świece będe bardzo wdzieczny. pozdr

DENSO PLATINIUM tylko troche drogie...
taki z tego co pamietam uzywa ASO Toyota. Teoretycznie wymienia sie je raz na 100kkm , cena okolo 350pln. Mam i chwale sobie.

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #9 dnia: 29 Grudnia 2007, 17:04:42 »
Mr Q, Arek_R - weźcie pod uwagę, że Niger ma Camry 2.2, a do 5S-FE z lat 91-96 Toyota nie przewiduje świec platynowych.

Polecam Denso K20RU11, takie jak fabryka dawała...

pzdr
3VZ.pl

Offline niger

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #10 dnia: 29 Grudnia 2007, 17:38:58 »
dzieki marcinm . pozdr :-)

Offline Camry 2.2

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #11 dnia: 02 Stycznia 2008, 10:49:23 »
W mojej  Silnik 5E-FE Toyota zawsze montowala Platinium swiece od poczatku.Za moich czasow mialem okazje byc w Canadzie i robiac male zakupy w duzym  zwyklym domu handlowym zobaczylem dosc duze stanowisko motoryzacyjne.ogladajac zobaczylem dzial swiec, mieli wszystkie rodzaje do  wszystkich marek.Znalazlem Camry 2.2 z silnikiem 5E-FE od roku 92 do 96 zalecane swiece Platinium  Bosch FR7DPX pakowane po 2sztuki razem.Pomyslalem no na te to mnie nie stac.Wszwecji sa podobnie drogie jak u Was.ogladam cene i oczom nie wieze.2szt platinium kosztuja 6dollarow canadyjskich.Odrazu kupilem sobie ich 6 kompletow juz dwa zuzylem chodza znakomicie.
Wracajac do drgan twojego silnika.czy ten dzien nie byl zimny? w momencie startu.Byc moze zrobil sie gdzies korek w magistrali olejowej i chwilowo nie bylo cisnienia oleju i wtedy nie funkcjonuje hydrauliczne sterowanie zaworow,motor dzwoni i pracuje jak glupi drga niemilosioernie. Kolega takie cos mial.nalezy zatrzymac zmienic filtr olejowy i olej i wszystko wrocilo do normy.
pzdr.Camry 2.2

Offline niger

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #12 dnia: 02 Stycznia 2008, 17:04:31 »
olej z filterm niedawno byl zmieniany 2tyś przejechałem na nim wiec mysle że jest ok,ten problem pojawia sie na zimnym silniku, dziś miałem to samo jadąc do pracy natomiast gdy autkiem polatałem troszke po mieście wszystko wrociło do normy,musze sprawdzic jak maniek pisał

Arek_R

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: 02 Stycznia 2008, 17:53:15 »
W mojej  Silnik 5E-FE Toyota zawsze montowala Platinium swiece od poczatku.Za moich czasow mialem okazje byc w Canadzie i robiac male zakupy w duzym  zwyklym domu handlowym zobaczylem dosc duze stanowisko motoryzacyjne.ogladajac zobaczylem dzial swiec, mieli wszystkie rodzaje do  wszystkich marek.Znalazlem Camry 2.2 z silnikiem 5E-FE od roku 92 do 96 zalecane swiece Platinium  Bosch FR7DPX pakowane po 2sztuki razem.Pomyslalem no na te to mnie nie stac.Wszwecji sa podobnie drogie jak u Was.ogladam cene i oczom nie wieze.2szt platinium kosztuja 6dollarow canadyjskich.Odrazu kupilem sobie ich 6 kompletow juz dwa zuzylem chodza znakomicie.
Wracajac do drgan twojego silnika.czy ten dzien nie byl zimny? w momencie startu.Byc moze zrobil sie gdzies korek w magistrali olejowej i chwilowo nie bylo cisnienia oleju i wtedy nie funkcjonuje hydrauliczne sterowanie zaworow,motor dzwoni i pracuje jak glupi drga niemilosioernie. Kolega takie cos mial.nalezy zatrzymac zmienic filtr olejowy i olej i wszystko wrocilo do normy.
pzdr.Camry 2.2
to ze akurat firma bosch zaleca platynowki to nie znaczy ze maja takie byc. Pozatym nie uwazam ze Bosch to taka rewelacja. Pozatym jesli (przynajmniej u mnie) fabryka zaleca wymiena co 100kkm swiece to nie kosztuja sobie po 50 pln. W audi swiece bosch wytrzymywaly moze 40kkm.

Offline niger

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #14 dnia: 02 Stycznia 2008, 20:14:39 »
dodam żę te drgania wystepują najwiecej na D i R podczas jazdy jest w miare dobrze, po jakimś czasie jak zapale autko jest wszystko ok, dziwna sprawa zaczeło sie to kilka dni temu. Co radzicie?

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl