Autor Wątek: drgania camry po odpaleniu  (Przeczytany 13443 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
Odp: drgania camry po odpaleniu
« Odpowiedź #15 dnia: 03 Stycznia 2008, 00:22:16 »
Platyny są ok, ale ( jak pisałem ) do 5S-FE po 97 roku.

Założenie jest takie, że japońskie silniki nie bardzo chcą chodzić na niemieckich świecach. I podobnież niemieckie nie bardzo lubią NGK, czy Denso ;)

A 5E-FE to zupełnie inny silnik - 1.5, montowany w Paseo :D

pzdr
3VZ.pl

Offline Camry 2.2

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #16 dnia: 03 Stycznia 2008, 00:58:01 »
Marinm,
zrobilem na dwoch kompletach teraz jezdze na trzecim 180 tyskm i nie zauwazylem nigdy zadnego problemu.Chodzi jak burza ztym ze silnik ma wiecej niz seryjny o 20KM czyli razel 147KM 2.2 z 92 roku.fabrycznie zostal zmieniony chip i fabrycznie zgrane z caloscia.taka kiedys byla opcja mozna bylo zamowic.Jedyny mankament ze jak sie przyspiesza to spokojnie  gdyz potrafi buksowac kolami nawet na trzecim biegu jak sie gwaltownie wcisnie pedal gazu.jest to bardzo dobre przy wyprzedzaniu na kazdym biegu a najlepiej na piatce. Do 140km/h ma takie same przyspieszenie jak V6 benzyna Camry a pozniej juz niedaje rady w tym tempie przsyspieszac.Problem jest ze bardziej sie zdzierajaa kola napedowe.Tego juz nie robia i problem zniknal.Z poczatku bawilo odjechac z dobrym gwizdem na kazdymn biegu.
Pzdr.Camry 2.2

Offline niger

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #17 dnia: 03 Stycznia 2008, 16:29:22 »
czy jest mozliwe że te drgania powstały po umyciu samochodu? bo wszystko na to wskazuje, kilka dni temu umyłem autko oczywiście w taki mruz i od tamtego czasu pojawiły sie te drgania, co myslicie? :-)

Offline Camry 2.2

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #18 dnia: 03 Stycznia 2008, 20:13:41 »
To juz wiadomo.Masz uplywnosc na kablach wysokiego napiecia.Lub zamoczyles kontakty kabli na wtryskach,mogla sie dostac wilgoc pod kopulke a tam jest cewka zaplonowa.najproscie to wstawic na jakis czas do dobrze ogrzewanego garazu. jak niemasz to wyjmuj kable wysokiego napiecia i niech nocuja w domu przez cala noc.kable sa razem z kopulka nie wyciagaj,sprawdz przy okazji swiece czy izolatory sa czyste.moze pod kopulka jest kondens,czyli para wodna szczatkowa.
Trzeba wszystko wysuszyc i tak masz szczescie ze nie wyskoczyla cewka i silnik pracuje.
pzdr.Camry 2.2

Offline niger

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #19 dnia: 03 Stycznia 2008, 21:27:45 »
camry2.2 ale nie myłem śilnika tylko karoserje, wiec jak mogła tam dostac sie woda, troche to dziwne ale jutro bede sprawdzał zaczne od układu zapłonowego a skoncze na zawieszeniu, jak dojde co jest to dam znac :-)  pozdr

Offline Camry 2.2

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #20 dnia: 04 Stycznia 2008, 07:50:59 »
Mogles zalac kontakt ktory sygnalizuje stan przekladni automatycznej. najszybciej to sie przeklatuje okablowanie i lacza sprezonym powietrzem a potem nalezy sie przejechac.,winno wszystko wrocic do normy.
Chyba ze to sie stalo  i w tym samym czasie faktyucznie cos jest zuzytego wskrzyni biegow.Wszelakie szarpniecia moga byc spoowdowane zla praca sprzegiel .Najopierw osusz.
Pzdr.Camry 2.2

Arek_R

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: 04 Stycznia 2008, 09:14:24 »
camry2.2 ale nie myłem śilnika tylko karoserje, wiec jak mogła tam dostac sie woda, troche to dziwne ale jutro bede sprawdzał zaczne od układu zapłonowego a skoncze na zawieszeniu, jak dojde co jest to dam znac :-)  pozdr
Jak myjesz samochod - myjnia automatyczna badz myjak cisnieniowa i wszystko moze sie zdarzyc. Auto ma kilka lat i byc moze gdzies jest przeciek wody i dostaje sie do czegos. Ja mialem taki problem w audi (przy okazji te samochody sa przereklamowane) niby wszystko ok , auto szczelne mechanik mowi ze jest ok. Wstarczylo pojechac na myjnie samoobslugowa dobrze wymyc auto myjka cisnieniowa i co jak wyjezdzalem to auto cale sie trzeslo obroty 600 i co i nic kilka kilometrow silnik sie zagrzal i problem sie juz konczyl. Po tem ponowne odpalnie nie bylo problemu do dastepnej wizyty w myjni. Nie wiem jak co sie dostawalo ale sie odstawalo.

Offline niger

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #22 dnia: 04 Stycznia 2008, 20:50:02 »
też tak może byc, ja dziś chyba doszedłem co może byc przyczyną tych drgań, mianowicie pierwsze mocowanie tłumnika miałem zagiete do góry gdyż kedyś lekko zachaczyłem już nie pamietam o co, rura dotykała misy olejowej(była lekko dociśnieta) i najprawdopodobnie stąd te drgania, jeszcze jutro jade do gościa który robi tłumniki(regeneracja itp) i bedzie mi ją formował tak zeby zwiekszyc odległośc od misy. Mśle że to bedzie to ale jak bede pewny na 100% to napisze. pozdr :-)

Offline niger

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #23 dnia: 05 Stycznia 2008, 21:48:34 »
jednak to nie jest tłumnik, wiec już sam nie wiem co robic z tym czy poczekac aż bedzie troszke cieplej,chodzi mi o zmniejszenie temp minusowej co bedzie sie dzialo. Macie jeszcze jakieś pomysły,wskazówki? bede bardzo wdzieczny. pozdr :-)

Offline maniek_ls400

• Toyot Chodzacy
    • Integrator usług telekomunikacyjnych
« Odpowiedź #24 dnia: 05 Stycznia 2008, 21:53:24 »
Napisałem w wątku o akumulatorze - woda w przekaźnikach lub ich gniazdach.
Bye bye LS430 nastał Niemiec W221 S500 i jest dobrze..

Offline niger

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #25 dnia: 06 Stycznia 2008, 16:58:43 »
witam właśnie dziś doszedłem co było przyczyno tych nieszczęsnych drgan auta, drgania powodowały przekazniki zawilgocone po osuszeniu ich suszarką, sprawdzeniu kopułki i przeczyszczeniu problem zniknoł momentalnie, teraz autko pracuje cichutko i bez drgań. Wielke dzieki Maniek_ls400 jak i reście forumowiczon za pomoc. Pozdrawiam  :-)

olo23

• Gość
« Odpowiedź #26 dnia: 28 Stycznia 2008, 14:52:37 »
Jeżeli już o drganiach mowa to dzisiaj przy prędkości około 80-100 km/h zaczęła mi się trząść cała buda i trochę zaczął klekotać jakby nie palił na jakiś gar.. Po mniej więcej 2 minutach ustało??!! What the f***??!!

Offline SZYMON14

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #27 dnia: 28 Stycznia 2008, 15:12:53 »
Miałem podobne objawy jak mi iskrownik w mondziaku padał.

Yaris 1.3 2005 r., Auris 1.6 2010 r., Auris 1.3 2012 r.

olo23

• Gość
« Odpowiedź #28 dnia: 28 Stycznia 2008, 17:19:09 »
Cytuj (zaznaczone)
Miałem podobne objawy jak mi iskrownik w mondziaku padał.

Co to jest iskrownik i jaki jest jego odpowiednik dla 1MZ-Fe?? cewka??

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl