Autor Wątek: BLOS  (Przeczytany 13462 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

marcinlublin

• Gość
BLOS
« dnia: 27 Grudnia 2007, 12:52:37 »
czy ktoś wsadzał do starletki blosa? jakieś specjalne wymagania montażowe?

wachu

• Gość
Odp: BLOS
« Odpowiedź #1 dnia: 02 Stycznia 2008, 20:57:23 »
witam

dowiadywales sie cos wiecej na temat blosa?
bedziesz zakladal?

powoli przekonuje sie aby wymienic swoj mikser na to ustrojstwo

jezdzilem kiedys toska bez lpg i widze roznice

teraz mam poszerzony dolot + wyregolowany gaz tak ze lepiej na nim smiga niz na benzynie
(niestety oplacilem to spalaniem w granicach 10-12l .. coz z tego ze zima, kiedys sie miescilem w 8 :/ )
jednak przed wsadzeniem miksera moja gwiazda miala lepsze odejscie

teraz gdy czytam jak dzialaja silniki na blosie mam wrazenie ze jest on wlasnie dla mnie :)
tylko ze wiekszosc uzytkownikow ktorzy go promuja posiada fury o duzym litrażu..

jak sie zdecydujesz zalozyc to daj znac co sie zmienilo..
ja narazie naprawiam fure po dzwonie i poki wogole nie moge jezdzic.. blos schodzi na dalszy plan

marcinlublin

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 03 Stycznia 2008, 08:04:03 »
ja mam kilka problemow gdzie go zamontowac i to ze w lublinie nikogo podbno niema kto potrafi ustawic go

hans

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 15 Stycznia 2008, 23:20:00 »
jak by co pomogę ... przez neta choćby w regulacji... jest bardzo prosta...  na blosie śmigam od ponad 3 lat.
w vw... ale gaz to gaz :-).

teraz dziewczynie kupiłem starletke...  90r 1.3 2E-E... zciągniętaz z belgii.... i ładnie to bryka :-)

ts_Alpin

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 15 Stycznia 2008, 23:39:54 »
ładnie bryka...blos czy starlet?może chodziło ci że to ładna bryka;)...Jakim vw jeżdzisz?golfa 1.6 starleta zrobi a i 1.8 się nie obawia....WItamy i zapraszamy do dyskusjii.

hans

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 16 Stycznia 2008, 09:59:06 »
vw scirocco 2.0....   :-) raczej starletka nie daje rady :-) ... ale to nie o to chodzi... jest to inny samochód, do innej jazdy więc nie ma co porównywać.
blos to naprawdę faje ustrojstwo, i bardzo go polecam, i oczywiście w starletce blos u mnie też wyląduje :-)

a ładnie bryka i starletka (jestem naprawdę zaskoczony co japończyki wyciągnęli z pojemności tylko 1.3),  i blos też ładnie bryka.
pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: 16 Stycznia 2008, 10:01:14 wysłana przez hans »

Offline mechu

• Toyot Spamer
    • Meszyński Car Audio
« Odpowiedź #6 dnia: 16 Stycznia 2008, 11:40:57 »
vw scirocco 2.0....   :-) raczej starletka nie daje rady :-)

Jak nie masz turbiny to mozemy powalczyc.
koniec OT

Co to wlasciwie jest ten BLOS i jak to dziala ??

hans

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 16 Stycznia 2008, 11:53:17 »
strasznie pewny jesteś :-) a jak byś sie chciał sprawdzić?
autostrada odcinek poznań - łódź (przed remontem autostrady) równe 200km - 55minut :-) (dwa punkty poboru opłat, bez nich czas byłby napewno inny :-) 
ale muszę się przyznać że samochód zrobiony jest do raczej szybkiej jazdy, niż do sprintu... długa skrzynia biegów...
 P.S.
ten czas to na gazie, nie na benzynie..... ale spalił mi przez 210km 38litrów lpg :-|)

tutaj jest link do mojego postu na forum scirocco :-) 
http://scirocco.pl/archiwum/forum.php?page=&cmd=show&id=29215&category=22
« Ostatnia zmiana: 16 Stycznia 2008, 11:57:47 wysłana przez hans »

ts_Alpin

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 16 Stycznia 2008, 19:50:29 »
średnia około 220 km/h...No no...nieźle.BAjeczki to sobie możesz opowiadać...Jakbyś vw potrzymał na takich obrotkach tyle czasu to byś musiał remont po trasie zrobić.A który to jest motor(kod) bo nie bardzo kojarze.Trochę VW juz mi się przewinęło...To trza by inaczej napisać.Starletka seryjna nie da rady twojemu grzebanemu siroccowi....A jakby Tak role odwrócić.Albo nie...Seryjna glanza  vs twoje grzebane sorocco.Starlet to starlet.Przynajmniej urodzili ją z tym serduszkim a nie musili przeszczepu robić....
« Ostatnia zmiana: 16 Stycznia 2008, 20:11:41 wysłana przez ts_Alpin »

bartique

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 16 Stycznia 2008, 20:06:15 »
TAK TAK
.Auto to nie tylko silnik....
W 100% zgadzam się z przedmówcą.
Nie ma filozofii w ściganiu się po autostradzie.
A jeżeli już auto to:
Starletka nie jest stworzona do takich wyścigów ,jej żywioł to raczej zakręty a nie gnanie na wprost po pustyni.
Gwiazdką można się ścigać z naprawdę mocnymi wozami ale muszą być ku temu odpowiednie warunki np: śnieg i dużo dużo zakrętów.
To takie delikatne odejście od tematu.

bartique

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 16 Stycznia 2008, 20:10:19 »
Średnią 220 km/h to ciężko by było Mi-2 zrobić :-)

ts_Alpin

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: 16 Stycznia 2008, 20:14:51 »
230-bo jeszce bramki po drodze były

bartique

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: 16 Stycznia 2008, 20:18:53 »
Kolego ts_Alpin ostatnio zauważyłem że po zakrętach to nawet Berlingo 1.9d (67PS)jest za...cie  szybkie :-) :-) :-) :oops: oco chodzi

ts_Alpin

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: 16 Stycznia 2008, 20:25:49 »
Jak duży człowiek za sterem......;)

Czy blos to "nie ma" przypadkiem zastępować mixera?Ale w czym fenomen?Czy chodzi o ilość powietrza?hans powiedz czy spalanie wzrosło?A jak z osiągami?Tylko obiektywnie proszę:)Jak benzyna vs gaz?

hans

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: 16 Stycznia 2008, 22:49:31 »
to nie ja chciałem sie sprawdzać.... ale nikt nie musi wierzyć w to co napisałem...
ale jeśli nie wierzycie na temat osiągów sroki... to będziecie wierzyli jak cos napisze o blosie?
zadajcie sobie trudu, aby choć przeczytać tylko tego linka który podałem...
spalanie faktycznie, nie zmieniając stylu jazdy spadnie...
przy spokojnej jeździe (100-110) silnik 2 litry spala mi w trasie 7,6-7,7l lpg
przy normalnej jeżdzie w trasie 8,5l
jazda na maxa 18l (pedał w podłodze... licznika brakuje a jest do 220, ale na innych ustawieniach zapłonu i przeregulowany gaz)   

albo ekonomia, albo osiągi..

kod silnika nic ci nie da... bo to jedna wielka efemeryda :-) ale nie jest to 16V.. tylko 8 :-)

na benzynie tylko odpalam i rozgrzewam silnik.. więc nie wiem jakie jest spalanie
« Ostatnia zmiana: 16 Stycznia 2008, 23:00:28 wysłana przez hans »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl