Autor Wątek: Skrzynka automat  (Przeczytany 22963 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

yufuyf

• Gość
Skrzynka automat
« Odpowiedź #15 dnia: 04 Października 2005, 12:46:11 »
to akurat dobra wiadomość :-))

maniek_camry

• Gość
Skrzynka automat
« Odpowiedź #16 dnia: 04 Października 2005, 14:51:38 »
Cytat: galen
Ja tam polecam ew. naprawe w Japan Cars w Zielonce,

R.R.

Byłem tam raz i wystarczyło mojej poprzedniej camrzycy.. Uszczelniali mi rozrząd, po czy okazało się, że po złożeniu całości skrzynia szarpie a odpowiedzią właściciela było - 'Właśnie zaczyna sięsypać skrzynia - jedź Pan na wakacje a jak wrócisz to remoncik' . Oczywiście przed wyjazdem do serwisu szarpania nie było. Upierałem się, kolesie przez godzinępatrzyli pod maskęi nic - zepsuło się:-(
Wróciłem do domu i okazało się, że łoś, który składał silnik do kupy źle założył koralik od linki od gazu - poprawiłem i ... automacik przestał szarpać.
Nie pojawięsięjuż tam :(

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
Skrzynka automat
« Odpowiedź #17 dnia: 04 Października 2005, 17:17:32 »
Cytat: maniek_camry
Wróciłem do domu i okazało się, że łoś, który składał silnik do kupy źle założył koralik od linki od gazu - poprawiłem i ... automacik przestał szarpać.
Nie pojawięsięjuż tam :(

Maniek co to za ustrojstwo ten koralik? nie spotkałem sie z czymś takim...

a tak na boku to pytanie do ludzi: też macie pedał gazu z luzem na początku? u mnie jakieś 2,3cm sięwciska bez oporu, dopiero potem coś siędzieje z obrotami:)
3VZ.pl

yufuyf

• Gość
Skrzynka automat
« Odpowiedź #18 dnia: 05 Października 2005, 14:12:04 »
u mnie nie czujęluzu.

koralik jest na lince, która jest od skrzyni do ... przepustnicy. tam można regulować, ale ile i o ile, nie wiem (jeszcze)

grzechuuu

• Gość
Skrzynka automat
« Odpowiedź #19 dnia: 05 Października 2005, 23:16:57 »
Cytat: yufuyf

koralik jest na lince, która jest od skrzyni do ... przepustnicy. i tam jest taki "koralik", na jej zakończeniu.

a co z tym koralikiem mozna robic?  ( i kiedy ci skrzynia szarpała?) hm...??

marcin.5

• Gość
Skrzynka automat
« Odpowiedź #20 dnia: 14 Października 2005, 15:36:28 »
Camry V6 zginą mi bieg (D) jak jest skrzynia zimna prawie wogule nie ciagnie na (D) i na (R) tylko na 2 i L nie wiem co sie dzieje.natomiast jak sie zagrzeje jest wszystko w porzadku gladko zmienia biegi i rysza z miejsca jak trzeba.przy zimnej przekladni odczówa sie pływanie mocy obroty stoja w miejscu a fura delikatnie szarpie.
poszukuje informacji technicznych tzw. serwis manual do skrzynki automatycznej (A 53)
 :shock:

maniek_camry

• Gość
Skrzynka automat
« Odpowiedź #21 dnia: 14 Października 2005, 23:53:00 »
Najpierw popatrzyłbym właśnie w naciągi linek od skrzyni (wchodzą do pudła gdzie jest sterowanie tempomatem - czarna pokrywa obok akumulatora). Gdzieś w manualu Haynesa jest opis jak tą linkęsięsprawdza pod względem naciągu i jak reguluje...

maniek_camry

• Gość
Skrzynka automat
« Odpowiedź #22 dnia: 14 Października 2005, 23:56:06 »
Cytat: grzechuuu

a co z tym koralikiem mozna robic?  ( i kiedy ci skrzynia szarpała?) hm...??

Przy przepustnicy jest koło na którym nawijają siędwie linki - jedna od pedału gazu (tu maciekm ma pewnie za duży luz skoro przez 2.5cm nic sięnie dzieje). Druga linka na tym kółku to sterowanie skrzynią - powinna mieć naciąg dokładnie zgodny z dokumentacją (wspomniany Haynes) bo inaczej skrzynia będzie miała poślizg (za luźna linka) lub będzie szarpała (linka za mocno naciągnięta) W obu przypadkach nie jest to zdrowe dla ASB.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl