Autor Wątek: Multimedia yarisie  (Przeczytany 1768 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline wjmichal

• Toyot Pełzający
  • **
Multimedia yarisie
« dnia: 06 Stycznia 2008, 20:09:20 »
MAM pytanko czy ktos mial jakis zestaw multimedialny w swojim yarku??? ja teraz chce zalozyc monitorek albo i 2 nawet.

Offline kafara1

• Toyot Zmotoryzowany
    • Pogwarancyjna naprawa i konserwacja okien marki SCHUCO
Odp: Multimedia yarisie
« Odpowiedź #1 dnia: 07 Stycznia 2008, 20:27:37 »
Z tego co wiem to nik na forum nie posiada takiego zestawu w swojim Yarku :|
Myślę że jest tego kilka powodów:

1)Nie ma gdzie wsadzić radia o grobości 2DIN, co prawda wydaje mi się że kiedyś widziałem zdjęcie takiej ramki do Yarisa. Ponoc można ją było kupic w ASO co było dla mnie potęrznym szokiem. Istnieją również modele odtwarzające DVD o góbości 1DIN ale należą one do rzadkosci, pozatym w Yarku z pewnoscia nie sprawdził by się wysuwany wyswietlacz w ktory czesto sa takowie radia wyposarzone.

2)Seryjnie w Yarku nie ma styłu miejsca na głosniki czy to w wersji 3D czy 5D, jedyną alternatywą nagłośnienia tyłu jest wsadzenie czegoś w półkę.

3)Zagłówki w Yarisie są dość płytkie i istnieje uzasadnione ryzyko że zwyczajnie monitory LCD nie wejdą w zagłówki.

4)Co tu kryć Yaris jest najtańszym(oprócz Aygo) współczenie produkowanym modelem TOYOTY, a wiec i własciciele nie są skłoni inwestować w nią sporych sum(zwłaszcza w zestawy Video bez ktorych spokojnie można się obejść)

5)Yaris nie jest samochodem rodzinym(w porównaniu do AVE) a wiec rzadko podrózuja nim pasażerowie na tylnej kanapie, toteż rzadko przydawał by się taki sprzęt.

Istnieją również uniwersalne zestawy które można zamontować w każdym samochodzie(LCD przypinane na rzepy do zagłówków i mini odtwrzacze DVD podłączane do gdniazda zapalniczki) ale przeciez nie oto nam tutaj chodzi :|
« Ostatnia zmiana: 07 Stycznia 2008, 20:33:14 wysłana przez kafara1 »

Offline Red_Point

• Toyot Spamer
    • www.RedPoint.ilto.pl > ZAPRASZAM > Yaris, Yaris FL, Avensis ...
Odp: Multimedia yarisie
« Odpowiedź #2 dnia: 07 Stycznia 2008, 21:00:07 »
;)

1. 2 din do Y miesci sie na luzaku... (sa tam fabryczne mocowania na to nawet....) - w kazdym Y...
2. to 100% prawda, ale multimedia to nei zawsze dolby pro logic, digital ex itp.... (ja np wykorzystuje to glownie do stereo + tele)
3. to prawie 100% racji... napewno w normalnym Y nie zmiescisz żadnego sensownego LCD (czyli min 5,8"/panorama), ale z fotki widze ze masz TS'a a tam jest chyba zaglowek jak w corolli wiec loozik.... - 30 min roboty...;) - inaczej trzeba kupic inny zaglowek....
4. gdybym nie sprzedal Y to juz by tam kipialo od multi!;) (ale zdaje sobei sprawe ze takich zapalencow jest malo!;) - w ave bedzie malo bo sporo musialem dopalcic po Y za nia!;))
5. osobsicie nie mam rodziny i jeszcze lat kilka conajmniej mial nie bede (mam nadzieje!;):D), ale mimo wszystko lcd to jest to z innych wzgledow...;) 12'' lcd w bagzniku tez sie niektorym nei przydaje....;)

uniwersalne zestawy jka kafara1 bardzo dobrze zauwazyl to straszne g...;)

pzdr
Niech prąd bedzie z Wami !!!

" ... objazd miasta na 18"stkach. Nie przestać! Wrócić na 20"stkach ... " Tede

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl