Autor Wątek: 2008 camry xle czy da sie to auto zagazowac  (Przeczytany 13031 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Premier

• Gość
Odp: 2008 camry xle czy da sie to auto zagazowac
« Odpowiedź #15 dnia: 23 Stycznia 2008, 13:37:12 »
http://www.edmunds.com/insideline/do/Drives/FullTests/articleId=115799

Prius pali jeszcze mniej, gdzieś poniżej 5l ;)
To jakiś amerykański test, oni nie umieją jeździć samochodami :)

KaeRBe

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: 23 Stycznia 2008, 14:55:41 »
http://www.v10.pl/Hybrydowa,Toyota,wygrywa,wyscig,2458.html#dalej
Tu jeszcze mała ciekawostka :)

podobno do roku 2020 wszystkie modele toyoty będą jeździły na silnikach hybrydowych :)
chyba że do tego czasu wdrożą inną technologię np wodorową

Offline SZYMON14

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #17 dnia: 23 Stycznia 2008, 22:49:12 »
A nie lepiej sprowadzić wersje hybrydową?
Pali niecałe 6l na 100km (40MPG czyli na jednym galonie przejeżdża 40mil)
A jakie wysokie koszty obsługi (serwisowania) takiego autka - chyba szkoda kasy.

No Panowie nie odbiegajmy od tematu wątku. :grin: :grin: :grin:

Yaris 1.3 2005 r., Auris 1.6 2010 r., Auris 1.3 2012 r.

Arek_R

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: 24 Stycznia 2008, 10:53:08 »
Moim zdaniem dac zagazowac to sie napewno da , pytanie jest jak to auto to zniesie. Ostatnio bylem na wymianie filtra i u gazownikow zakladali instalke do GS300 z 2005. Pytanie jest takie czy liczyles ile bedziesz musial jezdzic aby to wszystko sie zwrocilo. Napewno instalka bedzie tansza niz w GS bo tam sa dwa cylindry wiecej a tutaj tylko 4. Silniki VVTi sa bardzo ekonomiczne spojrzcie na Manka z LS400 14-15 litrow spalanie przy takim silniku i masie super wynik, A8 bierze wiecej. NIe wiem jak jest w instalkach najnowszej generacji ale przewaznie trzeba kilka km zrobic aby instalacja sie podgrzala. Moja rada sprawdz jak pali taka Camry ktos na forum chyba taka ma w manualu. Potem dowiedz sie ile kosztuje instalka , przelicz ile musisz zrobic km aby sie zwrocilo z obliczeniem podrzewania za kazdym razem auta. No to tyle. Przy okazji wybralbym 3.0 jesli jest, widlasty silnik piekna rzecz.

olo23

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: 24 Stycznia 2008, 13:09:53 »
Oczywiście że da się założyć. Świni wrotki też się da założyć  :wink: Pytanie ile pociągnie VVTi na gazie... Szkoda silnika....

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #20 dnia: 24 Stycznia 2008, 21:10:32 »
LS400 14-15 litrow spalanie przy takim silniku i masie super wynik, A8 bierze wiecej.

Wiesz, ja znam takie Camry 2.2, co palą 8, podczas gdy moją poniżej 11 ciężko ściągnąć... Wszystko kwestia wagi butów...

Nie gazowałbym VVTi, wolałbym sobie kupić drugie auto do oszczędzania paliwa, a VVTi jeździć od święta.

pzdr
3VZ.pl

Offline maniek_ls400

• Toyot Chodzacy
    • Integrator usług telekomunikacyjnych
« Odpowiedź #21 dnia: 26 Stycznia 2008, 00:47:41 »
Silniki VVTi sa bardzo ekonomiczne spojrzcie na Manka z LS400 14-15 litrow spalanie przy takim silniku i masie super wynik, A8 bierze wiecej.
A8 przy moim stylu jazdy zaczyna od 18 a kończy na 24 w mieście (kolega ma więc mnie ostudził, bo przez chwilę zachorowałem na 4.2 quatro).
Co do gazowania - po przejechaniu 20kkm twierdzę, że jeśli tylko będzie mnie nadal stać - gazu w lexie nie będzie. To auto zawsze zachowuje się tak samo po dodaniu gazu, na LPG bywało różnie - albo zryw albo muł, żadnych regulacji, tankowania co dwa dni itp. Nie zostałem przeciwnikiem LPG, ale przestałem na niego namawiać  z uwagi na papraków, którzy montują, nędzną jakość gazu w PL.
Wczoraj słyszałem fajny tekst , który w przypadku mojego auta brzmi:
"Mój LS400 pali 11l PB na 100km reszta to przyjemność :-) "
Bye bye LS430 nastał Niemiec W221 S500 i jest dobrze..

Arek_R

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: 26 Stycznia 2008, 18:40:37 »
Zgadzam sie z toba Maniek dlatego teraz bede szukal diesla. Za malo na naszym rynku jest fachowcow do aut. Benzynka dla mnie to dosc droga rzecz ale faktycznie przy takich pojemnosciach jak 3-4L to robie sie stetki tys km bez awarii silnikow. Na gazie faktycznie bywa roznie.

KaeRBe

• Gość
« Odpowiedź #23 dnia: 26 Stycznia 2008, 19:02:43 »
Dlaczego tak się boicie hybrydy?
Przecież to tylko akumulatory i silniki elektryczne + sterowanie elektroniczne tym wszystkim.
Bez hybrydy też jest dużo elektroniki w samochodzie, a jakoś mi się wydaje że silniki spalinowe są bardziej awaryjne od elektrycznych.
Wiadomo, zawsze coś co może się popsuć, ale to spalanie i moc łączna bardzo dobrze się prezentuje ;)
Żaden diesel nie dorówna hybrydzie w osiągach i ekonomii.
Ja bym bardzo chciał hybrydową camry :)

Arek_R

• Gość
« Odpowiedź #24 dnia: 26 Stycznia 2008, 23:24:10 »
Jesli chodzi o mnie to ja z dwoch powodow a moze trzech , naprawiac mozna tylko w ASO czyli drogo, no zaluzmy ze sie nie psuje. Fakt sapalanie jest porownywalne ale na dlugiej trasie Hybryda pali wiecej. No i jedna sprawa wiadomo ze akumulator jest akumulatorem jestm ciekawy jak wyglada sprawa z zuzywaniem czegos takiego moze sie okazac ze po 4-5 latach to jest smietnik i co wtedy kupa kasy. Ostatnia sprawa camry w hybrydzie kosztuje dobre 50tys pln jak bym mial tyle to bym smigal Lexem, a jak bym juz byl w stanie kupic sobie auto za 50tys to bym jezdzil na benzycnie bo by mnie bylo stac.

KaeRBe

• Gość
« Odpowiedź #25 dnia: 27 Stycznia 2008, 00:00:25 »
Żywotność akumulatorów szacuje się na 240 000 km (w priusie) więc nie ma tak źle...
Spalanie wcale nie jest porównywalne, spróbuj spalić camry 2,4 vvti niehybrydową 6l/100 km po mieście ;)
Ba! spróbuj tego wsadzając w tą samą camry np dwulitrowy d4d...
Na trasie to już trochę inaczej wygląda, ale jestem z miasta i rzadko mam okazję jeździć w trasy a nawet jak jeżdżę to często bardziej przypomina to ruch miejski :)
Ja tylko rozpatruję co by było lepsze: nówka hybryda czy zwykła 2,4 vvti ;)
Nowiutka hybrydowa camry w stanach kosztuje 26 tysięcy dolców czyli ok 64 tysięcy złotych

Arek_R

• Gość
« Odpowiedź #26 dnia: 28 Stycznia 2008, 10:59:47 »
Ja tylko rozpatruję co by było lepsze: nówka hybryda czy zwykła 2,4 vvti ;)
Nowiutka hybrydowa camry w stanach kosztuje 26 tysięcy dolców czyli ok 64 tysięcy złotych
Fakt jesli tak patrzac na to porownanie to zgodze sie nie przypuszczalem ze zywotnosc az tak duza jest akumulatorów dla mnie 240kkm to ponad 10 lat smigania wiec moze jak kiedys bede dysponowal taka kase to sie zastanowie (jasne marzenie.)

jjiz

• Gość
« Odpowiedź #27 dnia: 26 Września 2008, 22:18:32 »
Mam zamiar sprowadzić ,ze Stanów Camry V6 3,5 2007r.
Czy ktos kto użytkuje ten model może mnie poinformować o spalaniu  i instalacci Lpg.
Z góry dziekuję

Witamy na forum  :-)

Przed założeniem nowego tematu proszę użyć opcji "szukaj".

Wątki scalam.
Szymon14
« Ostatnia zmiana: 27 Września 2008, 18:22:50 wysłana przez SZYMON14 »

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #28 dnia: 27 Września 2008, 15:41:44 »
O gazie zapomnij.

3.5 V6 powyżej 20 Pb nie powinno wyjść, nawet w mieście.

pzdr

3VZ.pl

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl