Autor Wątek: Skuteczne zabezpieczenia antykradzieżowe  (Przeczytany 79061 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Jackal

• Gość
Odp: Skuteczne zabezpieczenia antykradzieżowe
« Odpowiedź #135 dnia: 11 Sierpnia 2005, 15:10:14 »
Cytat: Kryspin
Cytat: mynthon
masz jakies dane gdzie to jest

najczęściej przycisk ląduje w miejscu:
- pod osłoną lewarka zmiany biegów,
- na lewarku, pod osłoną
- siedząc na foltelu kierowcy po lewej stronie pod wykładzinką gdzieś w zasięgu ręki
- na konstrukcji fotela pod siedziskiem
- pod poszyciem deski rozdzielczej

ale najlepszym miejscem dla atrapy będzie pod osłoną lewarka zmiany biegów - tam wszyscy szukają

Ciepło ciepło, szukaj dalej   :adiabelek  

U kumpla widziałem w jego starym samochodzie zabezpieczenie/przycisk zamontowany ... pod tapicerką. Czad - nawet macając ciężko było to wymacać, a tylko on wiedział co zrobić z namacanym zdrubieniem   :bbravo

Bisua

• Gość
« Odpowiedź #136 dnia: 11 Sierpnia 2005, 18:51:18 »
Cytuj (zaznaczone)
U kumpla widziałem w jego starym samochodzie zabezpieczenie/przycisk zamontowany ... pod tapicerką. Czad - nawet macając ciężko było to wymacać, a tylko on wiedział co zrobić z namacanym zdrubieniem
niezły pomysł  :wink:

gunek

• Gość
« Odpowiedź #137 dnia: 12 Sierpnia 2005, 13:50:28 »
Witam,
 przeglądam jakiś czas już forum, czytam i ciekawych rzeczy siędowiaduje, ale nie o tym jest ten topic.

Mi kumpel kiedyś opowiadał, jak jego kumpel i tam jeszcze kilku innych kumpli kumpli :) ... miał taki "pstryczek", że gdzieś paluchem musiał dotknąć z jednej i z drugiej strony, robiąc obwód. Prąd był niewielki, więc człowiek nawet nie poczuł że go coś popieściło.

Tylko jak coś takiego zrobić?..  :)

mynthon

• Gość
« Odpowiedź #138 dnia: 12 Sierpnia 2005, 19:49:12 »
Cytat: gunek
Witam,
Mi kumpel kiedyś opowiadał, jak jego kumpel i tam jeszcze kilku innych kumpli kumpli :) ... miał taki "pstryczek", że gdzieś paluchem musiał dotknąć z jednej i z drugiej strony, robiąc obwód.

a moze taka blaszke jak w VABANK mieli do unieszkodliwienia alarmu :)

p_flori

• Gość
« Odpowiedź #139 dnia: 13 Sierpnia 2005, 16:37:54 »
da sięzrobic i miałem cos takiego - przy dużej wilgotności powietrza potrafiło zadziałać samo. co do ukrycia - pstryka,
- klapka przeciwsłonneczna,
- pod tapicerką drzwi

gunek

• Gość
« Odpowiedź #140 dnia: 14 Sierpnia 2005, 12:29:47 »
Cytat: p_flori
klapka przeciwsłonneczna,

nie za wysoko? za każdym razem musiałbyś sięgać łapą pod sufit, a jak znajdzie sięzłodziej co amyrykańskie filmy ogląda to lipa.. :)

wydaje mi sięże można ukrryć jeszcze koło wajchy od ustawiania fotela (gdzieś pod tapicerką)

p_flori

• Gość
« Odpowiedź #141 dnia: 14 Sierpnia 2005, 19:02:18 »
Cytuj (zaznaczone)
nie za wysoko? za każdym razem musiałbyś sięgać łapą pod sufit, a jak znajdzie sięzłodziej co amyrykańskie filmy ogląda to lipa.. Smile
wydaje mi sięże można ukrryć jeszcze koło wajchy od ustawiania fotela (gdzieś pod tapicerką)

Własnie to idealne miejsce moim zdaniem - bo po pierwsze klapke masz w zasięgu ręki a po dźwignięzmainy fotela, próg lewy, czy konsolękierownicy musisz sie schylać. Poza tym jak robisz to spokojnie - wygląda jakbyś se klapke poprawiał a nie - coś tam wyłączał. Pozdro

adi

• Gość
« Odpowiedź #142 dnia: 23 Sierpnia 2005, 23:45:46 »
Na razie nei czytalem calego watka ale jak juz bylo o tym to sory :wink:

POdobno blokada skrzyni ta z pilotem jest trudna do obejscia bo zakaldana jest bezposrednio na skrzynie, jej zdjecie lub zniszzcenie podobno wiazalo by sie z rozebraniem polowy silnika :wink:

sygnal z pilota do blokady jest taki ze nei da sie podobno go namierzyc  :wink:

Ceikawe co na to slodzieje :roll:  :evil:

Offline szfystack

• Toyot Pełzający
  • **
    • zdjęcia...zdjecia...zdjęcia...
« Odpowiedź #143 dnia: 24 Sierpnia 2005, 09:49:17 »
miałem kiedyś kumpla, elektryka, który w swoim pierdolcie założył najzmyślniejsze zabezpieczenie jakie może być....
nie można było odpalić fury do momentu, aż sięwłączyło światła i wycieraczki!!!
mo i pewnego pięknego dnia automu zginęło!
W nocy padał deszcz:):):)

A ja co stosuję????
nic!!!
i to jest piękne!
Bardziej siębałem mając 16 letniego malucha niż pełnoletnią starletkę:):):)
Co złodziej z taką furą może zrobić???:):)

gunek

• Gość
« Odpowiedź #144 dnia: 24 Sierpnia 2005, 19:04:26 »
Cytat: szfystack
Co złodziej z taką furą może zrobić??

ukraść  :lol:

p_flori, nie wiem jak to w toyotkach jest, bo narazie śmigam bobem, ale pod lewy próg schylać sięnie muszę, boczek od drzwi mam też w zasiegu ręki :) jeszcze w toyce nie siedziałem, więc nie mam punktu odniesienia, czy tam wygodnie czy nie

Wojak

• Gość
« Odpowiedź #145 dnia: 24 Sierpnia 2005, 22:10:46 »
co do ukrycia - pstryka,
- klapka przeciwsłonneczna,
- pod tapicerką drzwi

Piszcie tak dalej, a nie będzie już gdzie ukryć pstryka - złodzieje będą wiedzieli o wszystkich możliwościach  :twisted:

Offline szfystack

• Toyot Pełzający
  • **
    • zdjęcia...zdjecia...zdjęcia...
« Odpowiedź #146 dnia: 24 Sierpnia 2005, 23:14:16 »
Cytat: gunek
Cytat: szfystack
Co złodziej z taką furą może zrobić??

ukraść  :lol:

i co dalej z tym zrobi???? na części??? koleś na allegro od pół roku sprzedaje (i to nie jednen:):))
do ruskich wywiezie?? kto mu to kupi????
numery przebije i sprzeda? więcej kosztuje przebicie numerów:):) niż samochód jest wart!!!
jedyne wyjście to zrobić sobie kurnik:):) ale z Toyoty????to profanacja!!!

takich aut sięnie kradnie!
są lepsze tak samo zabezpieczone:):)

Offline Swoop

• Administrator
  • Toyot Spamer
« Odpowiedź #147 dnia: 26 Sierpnia 2005, 17:49:35 »
a mozęby taki pstryczek umieścić na widoku z oznaczeniem np. włącznika halogenów. Króty siędomysli, że chodzi właśnie o niego :)

spokokolo

• Gość
« Odpowiedź #148 dnia: 12 Września 2005, 22:40:36 »
Cytat: Kryspin
5) jeśli masz "pstryka" - są proste urządzenia i na to

hi hi to zależy na co jest ten pstryk założony :D bo są pstryki baaaardzo trudne do obejścia
aczkolwiek zgadzam sięwszystko jest do sforsowania tylko ... potrzeba na to czasu a ...

Elektoronik ze mnie żaden , ale tak na zdrowy rozsądek - jak mozna ominąć kwestie przerwanego obwodu? Albo sięgo zamknie albo nie?, czy moze są jakieś inne sztuczki?

pawjas21

• Gość
« Odpowiedź #149 dnia: 13 Września 2005, 21:01:59 »
Cholerny świat. Też mi ukradli autko :cry: .Cvica miałem.Spod szkoły mi za...bali skur.... :evil:  Nawet śladu stłuczonej szyby nie było. Co ciekawe teren jest w zasięgu kamer ochrony ale "oczywiście" nic nie było widać w tych godzinach, dziwne :!:  :?: . Teraz moją Rolkęzabezpieczyłem. Mam alarm z czujnikiem zbicia szyby i przechyłu,  podwójny immobilizer, porwaniową, blokade skrzyni (nie samego lewarka - podobno żeby to rozbroić trzeba spędzić godzinęna kanale) i taki patencik od znajomego elektryka z ASO :twisted: . Mam nadzieje, że to uniemożliwi tym skur.....om skrojenie mi tego autka. Pozdrawiam wszystkich, którym zwinęli fury :wink: . Nie chciałbym siępoczuć tak jeszcze raz i nikomu tego nie życzę.

Aha jeszcze jedno. Nigdy i za żadne skarby nie zostawiajcie kluczyków z pilotami w ASO. Od tego są klucze serwisowe a alarmu po prostu załączać nie trzeba. Z resztą jeśli alarm jest porządny to ma tryb serwisowy. Warto o tym przeczytać w instrukcji niz zapłacić za to 60 tyś :wink:

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl