Autor Wątek: Skuteczne zabezpieczenia antykradzieżowe  (Przeczytany 79069 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline YogiBabo

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: E18_Prestige_MS
Odp: Skuteczne zabezpieczenia antykradzieżowe
« Odpowiedź #75 dnia: 08 Lipca 2005, 20:26:02 »
Cytat: gonia77
Zaproponowali mi mechaniczno-elektorniczna blokade skrzyni biegow (ktos juz chyba cos pisal na ten temat) - ale tak do konca nie wiem czy to ma sens (to ta z tym pilotem).

Posłuchaj Gonia ...  Ja mam mechaniczną blokadęskrzyni biegów (załozona za darmo), alarm z antynapadem - aktywnym. Fakt, że jest to uciążliwe, ale jak wsiadam rano to wrzucam tryb serwisowy mając nadzieję, ze nikt z auta mnie nie wywlecze. Antynapad uzbrajam w sytuacji, kiedy zostawiam auto w niepewnym miejscu i poza moimi oczami. Mam też pstryczek zamontowany przez ASO. Jak zobaczyłem gdzie mi to zamontowali to sięzałamałem (nie pytali sięmnie gdzie chcę) i jak bym miał za to płacić 150 zł to skończyłoby sięto awanturą. Na szczęście załozyłem za darmo. Ale po uplywie gwarancji pojadędo elektryka i zrobięodcięcie pmpy paliwa w miejscu zupełnie innym - nietypowym ( jak w renówce zakładałem to gostek stwierdził, że nikt jeszcze nie wpadł na tak szatański pomysł). I jeszcze na dokładkęoznakowałem auto - koszt 70 zł.
E18_Prestige_MultidriveS

Bartek72

• Gość
« Odpowiedź #76 dnia: 11 Lipca 2005, 07:40:58 »
Moze to nie zabezpieczenie, ale badz co badz troche na temat:
rozmawialem z kolega, ktory zajmuje sie ubezpieczeniami i od niego wlasnie wiem, ze jakies towarzystwo (wzorem np. Wlk. Brytani czy Czech, gdzie juz to sprzedaja) wprowadza na rynek nowe ubezpieczenie.
   To, ze po kupnie nowego samochodu, w razie wyplaty szkody calkowitej dostajemy przez 6 lub 12 miesiecy wartosc fakturowa - to chyba wiecie. Teraz (to jest wlasnie to nowe ubezpieczenie) mozna sie doubezpieczyc i po kupnie nowego samochodu przez 8 lat w razie szkody calkowitej lub kradziezy otrzymujemy wrtosc fakturowa.
   Koszt tego jest mniej wiecej taki - za samochod o wartosci 60000 PLN ubezpieczenie dodatkowe na trzy kolejne lata wynosi okolo 1800 PLN. Co wy na to? Uwazam to za calkiem rozsadna propozycje.
Jesli bede wiedzial cos wiecej, dorzuce jakis link.

Hej Meteor!
Cytuj (zaznaczone)
Meteor napisa?/a:
s?uzÿe˛ w Warszawie kontaktem z takim zak?adem
Poprosze˛ grzecznie o taki namiar na PW
A prosze˛ bardzo - juz wys?a?em

Ja chcialem pierwszy!

Wojak

• Gość
« Odpowiedź #77 dnia: 11 Lipca 2005, 12:27:04 »
No nic - czekam na opinie o tej cud-blokadzie skrzyni biegow na pilota - czy to jest tak proste dla zlodzieja jak rozbrojenie alarmu, czy tez bardziej skomplikowane i warte tego 1,3 k pln?

Taka blokada kosztuje ok. 600 zł bez montażu (zobacz akcesoria do Toyoty), ale blokuje tylko wodziki w skrzyni biegów na wstecznym. Tak więc wciśnięcie sprzęgła też pomaga.

Znalazłem natomiast dwie ciekawe rzeczy:

1.Blakada otwarcia maski w sekcji \Oferta\Autoalarmy\Blokady\Blokady mechaniczne

2.Blokada hamulców

Wysłałem już do nich maile z zapytaniami.

Do tego przeczytałem wątki na

Elektrodzie

dotyczące autozabezpieczeń - jest tego sporo

gonia77

• Gość
« Odpowiedź #78 dnia: 11 Lipca 2005, 13:48:37 »
Dzięki Wojak za pomoc  :D

Bartek72

• Gość
« Odpowiedź #79 dnia: 11 Lipca 2005, 16:36:19 »
Wojak, ciekawe - daj nam cynk jak ustalisz szczegoly.  :lol:  
A to obiecany przeze mnie link do tego nowego ubezpieczenia:
http://www.carlife.pl/

Meteor

• Gość
« Odpowiedź #80 dnia: 11 Lipca 2005, 18:05:01 »
Cytat: Bartek72

Hej Meteor!
Cytuj (zaznaczone)
Meteor napisa?/a:
służęw Warszawie kontaktem z takim zakładem
Poproszęgrzecznie o taki namiar na PW
A proszębardzo - juz wysłałem

Ja chcialem pierwszy!

SORRY **** Bartek72, po prostu nie zauważyłem postu,   :oops:  ale już wysłałem.
Nie ma sprawy, wrzuciłbym gdzieś namiar dla ogółu ale trochęsięobawiam żeby moderatorzy ;) nie pomysleli że tu mam zamiar jakąś "lewiznęczy "reklamę" uprawiać.
Zakład uważam, że podchodzi bardzo poważnie do klienta i ja jestem ogólnie z niego bardzo zadowolony, przede wszystkim dlatego że sluchają czego klient oczekuje i starają sięte oczekiwania spełnić. Pozatym jest do uzyskania rabat dla klubowiczów z oznakowanymi autami.   :aclap    :aclap  
Jeśli więc nikt nie miałby nic przeciwko temu to spokojnie mogęto zrobić, zresztą najwyżej za chwilęumieszczętaki post w Dziale: Techniczne/Serwisy
A może by ten wątek "Zabezpieczenia" gdzieś przykleić?? No bo w sumie budzi dośc duże zainteresowanie i co trochęktoś ma jakieś z tym problemy

Meteor

• Gość
« Odpowiedź #81 dnia: 11 Lipca 2005, 18:24:08 »
Link do informacji nt. tego zakładu umieściłem w dziale: Techniczne » Serwisy » Polecane Serwisy i inne zakłady
Autoalarmy PREDATOR + GPS w Warszawie

Wojak

• Gość
« Odpowiedź #82 dnia: 12 Lipca 2005, 14:52:01 »
Cytat: Bartek72
Wojak, ciekawe - daj nam cynk jak ustalisz szczegoly.  :lol:  
A to obiecany przeze mnie link do tego nowego ubezpieczenia:
http://www.carlife.pl/

Jeżeli chodzi o blokadęmaski to facet jest mało uczynny "jak pan nie rozumie opisu na stronie www to proszęnie brać sięza montaż". Blokada kosztuje 79 zł brutto, a od 15 lipca facet jest na urlopie.

Blokada hamulców na kluczyk kosztuje 850 zł (wiercenie otworu w podłodze), a z transponderem kosztuje 1100 zł. Montaż ok. 8 godzin. Niestety we Wrocławiu nikt tego nie montuje - trzeba jechać do Łodzi.

Ciekawie wyglada to ubezpieczenie - za 2000 zł spokój ale tylko na kilka lat.

gonia77

• Gość
« Odpowiedź #83 dnia: 12 Lipca 2005, 14:58:31 »
Wojak tez napisalam maila do Lodzi - montaz tylko u nich, no i nie przekonuje mnie ta dziura w podlodze   :aduh Szukam czegos "nieodkrywalnego" przez ASO i zeby mozna to bylo zamontowac na slasku, bo kurcze z czasem u mnie kiepsko i nie moge sobie pozwolic na montaz np. w lodzi   :chmmm  
Kurcze - czy nie ma innych sposobow na zabezpieczenie auta  :?:

Wojak

• Gość
« Odpowiedź #84 dnia: 12 Lipca 2005, 15:15:16 »
Wojak tez napisalam maila do Lodzi - montaz tylko u nich, no i nie przekonuje mnie ta dziura w podlodze  

Dziura (w języku technicznym otwór) konieczny jest jedynie w wersji sterowanej kluczykiem. Ja wybrałbym tą z transponderem, ale obie wersje kosztują trochędużo kasy

Kurcze - czy nie ma innych sposobow na zabezpieczenie auta  :?:

A przejżałaś "elektrodę"

Ja chyma zamontujęodcięcie rozrusznika i kompa za pomocą przekaźnika. Problem w tym że moja mała wybiera sięnad może z dzadkami i pasuje im pojechać moją toyką.

Offline Ice

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #85 dnia: 13 Lipca 2005, 12:38:45 »
Cytat: Wojak

1.Blakada otwarcia maski w sekcji \Oferta\Autoalarmy\Blokady\Blokady mechaniczne

2.Blokada hamulców

Z taka blokadą hamulaca odjechała megana mojej kolezanki. Fakt ze na lawecie ale w srodku dnia w centrum miasta. Nikt sie nie zainteresował a facet w kiosku powiedział ze sądził ze zle zaparkowała.

Co do blokadu maski....zastanawiam sie nad celowoscia tego zabezpieczenia. Co da otwarcie maski, skoro komp i iimobilajzer a co za tym idzie odciecie pompy czy sterowania jest w środku.   :chmmm
BMW E46 320d
Mini Cooper

topol

• Gość
« Odpowiedź #86 dnia: 15 Lipca 2005, 15:09:12 »
Cytat: Ice
Cytat: Wojak

2.Blokada hamulców

Z taka blokadą hamulaca odjechała megana mojej kolezanki. Fakt ze na lawecie ale w srodku dnia w centrum miasta. Nikt sie nie zainteresował a facet w kiosku powiedział ze sądził ze zle zaparkowała.

Co do blokadu maski....zastanawiam sie nad celowoscia tego zabezpieczenia. Co da otwarcie maski, skoro komp i iimobilajzer a co za tym idzie odciecie pompy czy sterowania jest w środku.   :chmmm

No cóż, odjechała, ale dla fachowca i tak ne ma problemu, ale dla przeciętnego złodzieja to już jest problem....

Jackal

• Gość
« Odpowiedź #87 dnia: 15 Lipca 2005, 17:01:58 »
Cytat: topol

No cóż, odjechała, ale dla fachowca i tak ne ma problemu, ale dla przeciętnego złodzieja to już jest problem....

Bo musi płacić za lawetę;-)

p_flori

• Gość
« Odpowiedź #88 dnia: 15 Lipca 2005, 21:37:24 »
Oto jeden z pomysłów mego znajomego "konstruktora" (trochęszalony - ale racjęczasami ma)
Otóż najlepszą bronią na złodzieja jest - ... broń terrorysty,
kiedyś stwierdzi, że zamontuje paralizator do siedzenia z układem sterującym - wzbudzanym komórką. Jak autko zniknie - wystarczy jeden telefon i poszczypie złodzieja w dupkę :cnice  - tak dla jaj. Mnie zastanawia, czy by takiego immo nie można byłoby zastosować. Dzwonisz i złodziejowi autko gaśnie na środku skrzyżowania. Oczywiście np. odpalający samochód mógłby ci wysłać sms-a, że akurat ktoś go odpala.

Jackal

• Gość
« Odpowiedź #89 dnia: 15 Lipca 2005, 22:27:02 »
Jeśłi masz dobrą furę, to złodziej ma ze sobą scrambler czy jak to sięzwie - "zakłócarkę" komórek, to na wypadek systemu LoJack czy innego powiadamiania GSM :?

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl