Autor Wątek: czy potrzeby wzmaciacz?  (Przeczytany 1590 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

molek

• Gość
czy potrzeby wzmaciacz?
« dnia: 23 Stycznia 2008, 14:15:23 »
moze ktos mi doradzi. Zamierzam kupic do Yarka radiootwarzacz Blaupunkt Hamburg i glosniki Hertz DSK 165. czy bedzie ten zestawik dobrze grc? czy moze dolaczyc jeszcze wzmacniacz i tube? Kumpel ma do sprzedania wzmacniacz JBL GTO600W I  tube Caliber Rally BC 110NB. Czy to dobry wybor? w Car audio facet powiedzial mi ze jak podlacze jeszcze wzmacniacz i tube to bardzo wzrosnie pobor pradu i akumulator szybko siadzie. prosze o rade.

Offline Red_Point

• Toyot Spamer
    • www.RedPoint.ilto.pl > ZAPRASZAM > Yaris, Yaris FL, Avensis ...
Odp: czy potrzeby wzmaciacz?
« Odpowiedź #1 dnia: 23 Stycznia 2008, 14:34:54 »
1. ZAWSZE (do wszystkiego) warto zakladac wzmaka...
2. 'tube' sobie odpusc, bo to nie gra tylko dudni - jakas skrzyneczke i bedzie ok...
3. jesli koles powiedzial Ci ze od tego wzmaka i calej reszty szybko padnie aku to niech zmieni branze, bo jak widac o tej nie ma zielonego pojecia....

przy takim zestawie nie martw sie o aku, wytrzyma moze 5% mniej niz jak bys nie mial tego sprzetu...
u mnie przy 1kW nie obawialem sie o aku ani ciut ciut i nigdy mnie nie zawiodl, mimo iz na zlotach nie raz schodzilem do 10V i doladowywalem go wylacznie alterantorem...

pzdr
Niech prąd bedzie z Wami !!!

" ... objazd miasta na 18"stkach. Nie przestać! Wrócić na 20"stkach ... " Tede

Offline kafara1

• Toyot Zmotoryzowany
    • Pogwarancyjna naprawa i konserwacja okien marki SCHUCO
« Odpowiedź #2 dnia: 23 Stycznia 2008, 14:49:10 »
molek sam ci polecałem te głosniki Hertz DSK 165, tylko jak ktoś mi słusznie zwrócił uwagę w poprzednim wątku to z ichmontarzem w Yarku moze być pewien problem :-(,
mianowicie one są dość głębokie i może się okazać że po ich zamontowaniu podczas opuszczania szyb jest problem bo obcieraja one dość mocno o głośniki :|.
Także jeszcze raz przemysl swoją decyzje, ewentualnie poradź się kogoś z forum kto posiada takie głośniczki.

Co do radia to myslę że wybarales naprade fajny i dobrze wyposarzony model :laugh:

molek

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 23 Stycznia 2008, 14:55:09 »
Red_Point a jaki wzmacniacz bys zaproponowal wcenie ok. 200/300 zl?

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl