Autor Wątek: Alpine CDR-9871R - Problem  (Przeczytany 2865 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

whaa

• Gość
Alpine CDR-9871R - Problem
« dnia: 30 Stycznia 2008, 09:41:42 »
Witam Was drogie Koleżanki i drodzy Koledzy.

Mam problem ze swoim sprzętem.

Przygotowywując autko do sezonu letniego wymieniłem sobie radyjko z dokładanego przez Toyote Pioneera DEH-345R na Alpine CDR-9871R. Jakie było moje zdziwienie gdy po podłączeniu nowego radja mam praktycznie zerowy poziom basu   :embarrassed: Poprzednie radyjko grało bardzo ładnie a w porównaniu do tego wręcz pięknie. Mam prostą instalacje głośnikową 2 sztuki Blaupunkt z serii BGx 13" 2-drożne oraz Voice Kraft 16" 3-drożne. Na poprzednim radyku grało to bardzo dobrze. Bass był głęboki a na tym mimo wszelkich kombinacji nie mogę osiągnąć takiego samego a nawet zblizonego efektu. Może to jest kwestia ustawień albo błąd sfazowania głośników. Nie wykluczam, że samo radyjko może być uszkodzone. Jeśli ktoś miał podobny problem i z na rozwiązanie bardzo proszę o pomoc  :icon_pray:

Pozdrawiam wszystkich maniaków Toyoty
whaa

Offline Red_Point

• Toyot Spamer
    • www.RedPoint.ilto.pl > ZAPRASZAM > Yaris, Yaris FL, Avensis ...
Odp: Alpine CDR-9871R - Problem
« Odpowiedź #1 dnia: 30 Stycznia 2008, 10:15:13 »
nie jest to 'problem' a wierne (w kazdym badz razie wierniejsze) otwarzanie dzwieku...
alpine jest bardzo neutralnym radiem dlatego takie sa Twoje odczucia...

o tym pisze za kazdym razem gdy ktos pyta o radio.... pioneer to jedno z najbardziej 'brudzacych' radyjek na dole.... dlatego wlasnie wyposazaja sie w nie wszyscy wlasciciele opli calibra itp....

po tym jak sluchales caly czas czegos 'zabarwionego' dolem, a teraz przesiadles sie na radio 'poprawnie' grajace masz takie odczucia....

to co opisujesz moze faktycznie byc rowniez spowodowanem przefazowaniem jednego z glosnikow...

pzdr
Niech prąd bedzie z Wami !!!

" ... objazd miasta na 18"stkach. Nie przestać! Wrócić na 20"stkach ... " Tede

whaa

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 30 Stycznia 2008, 10:40:07 »
Możliwe, że tak bo jakość naprawde jest lepsza.

Co w takim wypadku polecasz jeśli po przefazowaniu się to nie zmieni ?
Może inne głośniki typowo basowe ?

Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: 30 Stycznia 2008, 10:46:26 wysłana przez whaa »

Offline Red_Point

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #3 dnia: 30 Stycznia 2008, 13:16:37 »
proponuje dolozenie nawet malego wzmaka....
wtedy calosc zagra zdecydowanie lepiej, ale mimo wszystko nei koniecznie tak 'miesiscie' jak pioneer...

po pioneerze zawsze moze byc niedosyt basu, ale bas ktory generuje piooneer jest baaaardzo przerysowany, a idac za tym nie za wiele ma wspolnego z odzwierciedlaniem tego co wykonawca chcial nam przekazac na swoim krazku!:)

pzdr

whaa

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 03 Lutego 2008, 13:12:11 »
Witam.

Po długim czasie znalazłem wolną chwilę i pozamieniałem kable. No i niestety za przeproszeniem. Graja jeszcze gorzej. Zasięgnąłem info u kumpla. Dobrze zaczęło mu dobrze grac dopiero po wymianie głośników i instalacji. Zaczne od pociągnięcia nowego kabla. Jak to nie polepszy wtedy biore sie sa porządną instalacje CA

Pozdrawiam
whaa

Offline Red_Point

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #5 dnia: 03 Lutego 2008, 14:13:25 »
nie licz na to ze sama wymiana kabli nawet na sprzet z najwyzszej polki usyszysz jakas wyrazna roznice przy takiej jakosci reszty komponentow....

jedynie na czym napewno traci wzgledem fabrycznej instalacji to rpzekroj kable... - ale i tak nie sadze abys uslyszal roznice...

powiem ci szczerze, ze u mnie na sprzecie za naprawde nie mala kase, wymiana kabli ze sredniej polki na naprawde bardzo wysoka zmienila jedynie minimalnie pewne detale, nieslyszalne pewnie napwet dla 'przeicetnego' sluchacza...;)

whaa

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 11 Lutego 2008, 21:31:34 »
Witam...

Dzisiaj korzystając z wolnego dnia ``przedzwoniłem`` instalacje audio. Niestety gdzieś jest przebicie :( W najbliższym czasie wymienie kable a z czasem i głośniki. Przed wakacjami jeszcze będzie montowany wooferek i wazmak :) Najważniejsze jest to, że radio nie jest uszkodzone :)

Pozdrawiam
whaa

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl