Autor Wątek: Wypadająca szpilka (F)  (Przeczytany 13489 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Bisua

• Gość
Wypadająca szpilka (F)
« dnia: 25 Czerwca 2004, 18:55:52 »
mi dzisiaj wypadła szpilka :(  paranoja już raz ja robiłem wbili i miało być ok a teraz dokrecam koło i nagle moge sobie krecic jak chce :( teraz nie wiem czy po prostu ją dospawać ( tzn nową bo tą to muszą chyba jakoś przeciać czy rozwiercić  p.s. czy nie uszkadza mi alufelgi taką czynnoscią) czy wymieniać cała piaste czy ktoś wie jaka jest tego cena ??
« Ostatnia zmiana: 21 Grudnia 2006, 12:54:50 wysłana przez Miche »

serwisSJ

• Gość
Re: Wypadaj±ca szpilka
« Odpowiedź #1 dnia: 25 Czerwca 2004, 22:22:24 »
Cytat: Bisua
mi dzisiaj wypadła szpilka :(  paranoja już raz ja robiłem wbili i miało być ok a teraz dokrecam koło i nagle moge sobie krecic jak chce :( teraz nie wiem czy po prostu ją dospawać ( tzn nową bo tą to muszą chyba jakoś przeciać czy rozwiercić  p.s. czy nie uszkadza mi alufelgi taką czynnoscią) czy wymieniać cała piaste czy ktoś wie jaka jest tego cena ??

A w którym kole to sie stało?

Bisua

• Gość
Wypadaj±ca szpilka (F)
« Odpowiedź #2 dnia: 25 Czerwca 2004, 22:47:30 »
przednie prawe

po drugie witam serwis SJ na nowym forum

serwisSJ

• Gość
Wypadaj±ca szpilka (F)
« Odpowiedź #3 dnia: 25 Czerwca 2004, 22:53:29 »
przednie prawe

po drugie witam serwis SJ na nowym forum

No to szpilke wymienia sie tak... trzeba zdjąć koło:), potem zacisk hamulca...potem uchwyt hamulca....potem tarcze hamulcową....i wtedy kręćąc piastą w jednej pozycji będzie dostęp do szpilki. Wyciągasz ją normalnie a nową lekko wsuwasz a wciskasz samą nakrętką (nakecając nakretke na szpilke tak aby ją wcisnęła w piaste). Zero innych operacji:) pozdrawiam

Bisua

• Gość
Wypadaj±ca szpilka (F)
« Odpowiedź #4 dnia: 25 Czerwca 2004, 23:50:13 »
wiem i tak mi zrobili :) ale cos sie nie trzyma bo dzis jak dokręcałem koło to tak sie porobiło ze wychnełem szpilkęa nakrętka zostałą i nie mozna jej teraz odkrecic wiec bedęmusieli to ciąć zeby zdjec koło i boje sie czy nie uszkodza alufelgi po drugie przypuszczam ze jak dzisiaj tak walczyliz eby odkrecic tą srube a ta szpilak sie tam w piascie kreciła i kreciłą wiec pewnie już ja troche rozjechała i zastanawiams ie czy jak kupie nowa szpilkęto czy ona sie bedzie trzymać i czy w zwiazku z tym wymienaić całą piastę( ile taka + łożysko kosztuje ) czy po prostu sicagnac piastękupic tylko łożysko (bo chyba trzeba jak sie ją sciagnie ) i nową szpilkędospawać

serwisSJ

• Gość
Wypadaj±ca szpilka (F)
« Odpowiedź #5 dnia: 26 Czerwca 2004, 14:00:08 »
Nie... najlepiej i najtaniej to kup nową szpilke i tylko trzeba ją lekko spawnąć, nowa piasta bez łozyska to ponad 350.

Bisua

• Gość
Wypadaj±ca szpilka (F)
« Odpowiedź #6 dnia: 27 Czerwca 2004, 00:55:54 »
ok thanx za radę:) a czy tą bez problemu odpiłują ??

serwisSJ

• Gość
Wypadaj±ca szpilka (F)
« Odpowiedź #7 dnia: 27 Czerwca 2004, 13:34:27 »
ok thanx za radę:) a czy tą bez problemu odpiłują ??

Bez problemu..niech ją utną przy tarczy samej i druga strona wypadnie spokojnie. spoko:)

Bisua

• Gość
Wypadaj±ca szpilka (F)
« Odpowiedź #8 dnia: 27 Czerwca 2004, 15:08:28 »
czyli tam z tyłu spoko bedą mieli do niej dojscie i nie muszą od przodu tego ciąć

Bisua

• Gość
Wypadaj±ca szpilka (F)
« Odpowiedź #9 dnia: 28 Czerwca 2004, 18:06:17 »
szpilka zrobiona ładnie dospawana do piasty koszt z czescią w granicch 60 z Vatem

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl