Autor Wątek: wymiana żarówki podświetlenia drązka zmiany biegów  (Przeczytany 5653 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

grzechuuu

• Gość
wymiana żarówki podświetlenia drązka zmiany biegów
« dnia: 06 Lutego 2008, 20:24:56 »
witam, jak wymienic tą zarówke która podswietla PRND2L przy drążku? probowałem ją wyciągnąc ale niewiem jak ;/ ani na dole nie mam kostki , z góry tez sie nie chce wyciągnąc..  hmmm

Offline maniek_ls400

• Toyot Chodzacy
    • Integrator usług telekomunikacyjnych
Odp: wymiana żarówki podświetlenia drązka zmiany biegów
« Odpowiedź #1 dnia: 06 Lutego 2008, 21:55:53 »
Podwadza się gumowo-plastikową obudowę drążka, podnosi ją do góry a potem już sprawne palce lub (tak zrobiłem za pierwszym razem - odkręcenie 4 śrub mocujących dźwignię biegów i lekko całość do góry. Jest i kostka i żarówka (bezoprawkowa 3/5W taka jak w przedniej lampie pozycyjnej).
BTW. Widzę ładnie odnowione felgi na zdjęciu - gdzie i za ile ? PM pls.
Bye bye LS430 nastał Niemiec W221 S500 i jest dobrze..

grzechuuu

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 06 Lutego 2008, 22:29:12 »
odkręciłem te 4 sruby i i tak nic tylko kable prosto w plastik były. zadej kostki.. a tą zarówke mozna wyciągnąc z góry?

a felga to zapasowa  :grin:

Offline maniek_ls400

• Toyot Chodzacy
    • Integrator usług telekomunikacyjnych
« Odpowiedź #3 dnia: 06 Lutego 2008, 22:49:16 »
Teraz mi przypomniałeś ! Jasne ! ta żarowa jest wyjmowana z góry :-) Po podniesieniu plastiku PRND21 nie powinno być już nic. Pozapominałem już trochę camry - takie rozbiórki ćwiczyłem 5 lat temu :-(
Bye bye LS430 nastał Niemiec W221 S500 i jest dobrze..

grzechuuu

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 06 Lutego 2008, 22:58:51 »
aha  czyli wychodzi  do góry... tylko jak w tą wąską szczeline palce wepchac... ehsss...   dzisja próbowałem zdjąć ten drazek i wyciągnełem przycisk O/D i chyba cos zniego wyskoczyło - bo przestał włączac i wyłączac.. cały czas sie swieci teraz O/D  :(

Arek_R

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 07 Lutego 2008, 06:58:57 »
Jesli wyciagnoles caly przycisk to ok ale jesli wyciagnoles jedna czesc a druga zostala to faktycznie w srodku sa takie zapadki na sprezynce i mogly wyskoczyc. Co do tej zarowki , musi wyjsc do gory , ja wymienialem niedawno bo stara byla juz czarna i wnocy nie bylo widac co i jak. Gdybyc nie zlozyl przycisku szukaj na allegro sporo jest camry na czesci.

grzechuuu

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 07 Lutego 2008, 10:31:18 »
no wyciągnełem jedną czesc z drugiej;/  bo miałem zamia\r wyciągnąć cały ten drążek. w środku w przycisku chyba z góry jest jakies cos co mi wypadło gdzies i dlatego teraz nie pzreskakuje..;/ niewie moze ktosjak to wygląda  to moze bym cos dorobił.

Arek_R

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 07 Lutego 2008, 12:59:04 »
Nie wiem czy bardzo ci sie spieszy z tym ale w przyszlym tygodniu bede wstawail diody do podswietlenia w tym przycisku i bede musial go rozlozyc zeby ja wlutowac wiec moge porobic zdjecia. I powiesz co i jak.

grzechuuu

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 10 Lutego 2008, 13:15:06 »
o to jak bedziesz to miał rozebrane  to zrób fotki  (przy okzaji moze tez sobie go podswietkle ;)    ale najawazniejsze zeby dział mi pozniej  pozdr.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl