Autor Wątek: TOYOTA Corolla E-10 Liftback.  (Przeczytany 2786 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Bonzol

• Toyot Pełzający
  • **
TOYOTA Corolla E-10 Liftback.
« dnia: 17 Lutego 2008, 21:17:25 »
Moi drodzy.
Szukałem wszędzie i nigdzie nie mogę znaleźć  :oops: jakiejś książki, czy instrukcji w formie elektronicznej do Corolli w wersji liftback. Głównie chodzi mi o nadwozie. Budowę, umiejscowienie zaślepek, punktów pomiarowych i ogólnie o konstrukcję. Silniki i wszelkie układy (np: hamulcowy) zupełnie mnie nie interesują. Jedynie to nadwozie. No i instalacja elektryczna. Najlepiej do diesla.
Może ktoś zna jakieś linki lub posiada książki. Bardzo bym prosił o takowe informacje.
Zanim zacznę ją przerabiać , muszę najpierw ją poznać.
Niedawno miałem jeszcze Carinę II i super książkę z dokładną budową wszystkich modeli nadwozia i wszystkich podzespołów. Prawdziwe cudo. Sam wykonywałem wszystkie naprawy przy jej pomocy - nawet rozrząd !!!
Jeszcze ją mam i chętnie się podzielę informacjami w niej zawartymi.
Pozdrawiam wszystkich i dziękuję.
Bonzol. Lubię pupcię mojej Rolki !!!

Offline Radex

• Moderator
  • Toyot Zmotoryzowany
    • Widok - Modzelewscy
Odp: TOYOTA Corolla E-10 Liftback.
« Odpowiedź #1 dnia: 18 Lutego 2008, 06:27:45 »
mialem w pdf ale byly wylacznie wszelkie uklady i sprawy techniczne natomiast o "budach" nic konkretnego nie wspominajac o elektryce .... mozesz zobaczyc na http://rapidshare.com/files/72002620/Haynes_Toyota_Corolla_1992-1997__E10_.pdf  ...waga 97 mb ... klikasz na dole strony "free" potem po okolo 2 min w okienko wpisujesz kod i do dziela

Offline flaq

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2 dnia: 18 Lutego 2008, 08:57:01 »
Mam tego Haynesa ale Liftback różni się od zwykłej E10. Zobacz np na antenę. Kupiłem przez to złą na allegro. Rozstaw śrubek zupełnie inny.

Offline Bonzol

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #3 dnia: 18 Lutego 2008, 20:45:45 »
Wiem, wiem. Lusterka są inne, przez co dwa razy droższe i wiele innych rzeczy.

Radex. A jak cokolwiek stamtąd pobrać ? Po angielsku ani w ząb, a ten pdf jest chyba płatny, bo widnieją tam jakieś kwoty w euro !!!
« Ostatnia zmiana: 19 Lutego 2008, 06:25:57 wysłana przez Radex E9 »

Offline Radex

• Moderator
  • Toyot Zmotoryzowany
    • Widok - Modzelewscy
« Odpowiedź #4 dnia: 19 Lutego 2008, 06:24:46 »
klikasz link ---> http://rapidshare.com/files/72002620/Haynes_Toyota_Corolla_1992-1997__E10_.pdf 

otwiera ci sie okno i zjezdzasz paskiem z prawej w dol i klikasz "FREE"

otwiera sie kolejne i musisz poczekac kolo 2 min ... tam gdzie zaznaczone to czas ktory pozostal do pobierania .... (trzeba odczekac bo to bezplatne)

potem automatycznie strona przeskoczy i teraz zjezdzasz w dol i w okienku wpisujesz ten kod co powyzej masz i klikasz download .... zapisujesz plik na dysku i po sprawie  :wink:

Offline Bonzol

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #5 dnia: 19 Lutego 2008, 22:32:27 »
No......................   :icon_pray: Dzieki stary, że poprowadziłeś mnie za rączkę  . Jeszcze nie wiem co, ale coś się ciągnie !!!
Internet mam przez Blueconnect i idzie to słabo. No , ale zobaczymy.

Witam ponownie.
Instrukcje są fajne, tylko czemu nie ma nic o liftbacku, no i tylko silniki benzynowe !!! A DIESLE co??? !!! Nie istnieją ?  Oczywiście podwozie i drzwi boczne są takie same (prawie takie same), jednak nigdzie nie mogę znaleźć kompletnej dokumentacji. Auto jest i jeździ - papierów nie ma i tyle.
Oczywiście można sobie skompletować wszystko, ale jest to kłopotliwe i trwa dużo czasu. Ale chyba nie ma innego wyjścia. To co dostałem to i tak dużo i na pewno z tego skorzystam.
Dzięki i pozdrawiam.
« Ostatnia zmiana: 20 Lutego 2008, 06:29:17 wysłana przez Radex E9 »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl