Autor Wątek: PRZEPŁYWOMIERZ  (Przeczytany 10029 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

rafal_leon

• Gość
Odp: PRZEPŁYWOMIERZ
« Odpowiedź #15 dnia: 16 Kwietnia 2008, 17:55:21 »
Od góry masz plastikowy dekielek. Zdejmnij go. Masz tam troszkę elektryki, porozłanczaj ją. Najwożniejsze moim zdaniem zapamiętaj naciągnięcie sprężyny!!!!
A całą tą klapkę trzyma zawleczka...

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Na górze przepływki jest plastikowa klapka
Zdejmnij ją, porozłanczaj elektrykę
uwaga Zapamiętaj naciągnięcie sprężyny
ą pod tym wszystkim jest zawleczka ktura trzyma klapkę...

Scalal mosty - prosze używac opcji "modyfikuj".

Szymon14
« Ostatnia zmiana: 16 Kwietnia 2008, 19:05:48 wysłana przez SZYMON14 »

owca

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: 17 Kwietnia 2008, 08:28:44 »

KaeRBe

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: 30 Kwietnia 2008, 21:09:38 »
Po pierwsze temat nadaje się bardziej do technicznego. (przeniosłem Janmor)

Po drugie podaj chociaż jaki masz silnik, i nie pisz że "V6", bo to wiemy - 2.2 nie ma przepływomierza.

Po trzecie, jeśli piszesz o sprężynie, to pewnie chodzi o 3VZ, i wątpię, żeby były jakieś dane na ten temat.

Naciągnij sprężynę tak, żeby zamykała klapkę po zdjęciu nogi z gazu, i święto.

pzdr

Nie tylko v6 ma przepływomierz
mój 2s-e R4 2L też ma przepływomierz ;)

DoGo

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: 05 Września 2010, 22:33:36 »
Witam.

2 tygodnie temu kupiłem Toyotę Camry 3.0 V6. Samochód posiada instalację gazową, niestety nie sekwencyjną. Auto kupiłem z informacją, że ma uszkodzony przepływomierz od wybuchu gazu. Poprzedni właściciel powiedział, że nie wiedział, że nie powinno się na zimnym silniku wkręcać go od razu na obroty na gazie i przy takim czymś mu strzelił. Obecnie autem można jeździć, ale nie kręcę go wyżej niż 3000 obr., bo to nie ma sensu, bo powyżej moc silnika już praktycznie nie rośnie. Na benzynie nie jedzie w ogóle, jedynie jak puszczę gaz i na biegu toczę się z góry to silnik "pyrkocze", ale minimalne dotknięcie gazu powoduje, że się dusi i przestaje chodzić (na benzynie).

Do rzeczy: mam pytanie o to, czy ktoś z Was Forumowicze kombinował może coś z przepływomierzami w tym silniku? Mój ma oznaczenie 22250-62020 (Denso). Na Allegro był niedawno jeden taki za prawie 400 zł z przesyłką, ale aukcja się już zakończyła i na obecną chwilę nie ma żadnej oferty. Ale jest identycznie wyglądający przepływomierz z oznaczeniem 22250-16110 za niewielkie pieniądze (w porównaniu do poprzedniej kwoty), bo 100 zł. Czy myślicie, że silnik ma prawo poprawnie funkcjonować z tym przepływomierzem? Kostka i wygląd jest chyba identyczny, ale zapewne są różnice w elektronice. Cena mnie kusi, żeby "spróbować"..  <diabel>

A może jest możliwość wymiany tego przepływomierza na model z silnika 1MZ-FE (np. razem z obudową filtra powietrza)? Bo z zakupem takiego przepływomierza na Allegro nie ma problemu.

Z góry dziękuję za sensowne rady.  :-)

Posty scalam.
Szymon14
« Ostatnia zmiana: 19 Października 2010, 08:02:15 wysłana przez SZYMON14 »

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #19 dnia: 06 Września 2010, 01:20:46 »
Zacznijmy od tego, że masz przepływkę z 2VZ.

Są tylko 2 przepływki, które będą grały w 3VZ :

22250-07020
22250-62040

Co do 22250-16110 to jeśli twierdzisz, że przepływka z 1.6 da radę w 3.0, to próbuj, do odważnych świat należy  <diabel>

Możliwość zmiany na drutowy jest, kwestia ogarnięcia elektroniki, modyfikacji sygnałów, itp.
Nie widzę potrzeby wyważania otwartych drzwi. Gra niewarta świeczki.

Zdecydowanie zacząłbym od wywalenia tego gównianego gazu, i doprowadzenia auta do stanu używalności na benzynie. Dopiero wtedy założyłbym do tego gaz na wtrysku, i jeździł, jak człowiek. Cóż z tego, że wymienisz przepływkę, jak Ci znów strzeli, i zostaną z niej strzępy ?

Jak chcesz przepływkę, to pisz PW.

« Ostatnia zmiana: 06 Września 2010, 01:23:00 wysłana przez marcinm »
3VZ.pl

DoGo

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: 18 Października 2010, 21:12:03 »
Tak na zakończenie tematu, to rada dla posiadaczy Camry poszukujących (teraz lub w przyszłości, np. po mocnym strzale gazu) przepływomierza to polecam rozejrzeć się na eBayu wśród sprzedawców z USA. Ja kupiłem używany przepływomierz 22250-62040 z USA za 29.99$ (+30$ przesyłka), czyli 200 zł (i 8 dni czekania). :-)

PS. Dziękuję "marcinm" za cenne rady na PW. ;-)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl