Autor Wątek: Jaką kupić nawigację  (Przeczytany 9229 razy)

dwwasyl

• Gość
Jaką kupić nawigację
« dnia: 29 Lutego 2008, 00:27:40 »
Witam. Właśnie nabyłem corollkę i chciałbym zaopatrzyć się w nawigację. Nie potrzebuje czegoś drogiego. Szukam czegoś w przedziale do 1 tys zł. Co polecacie. CHodzi mi głównie o mapę Polski.

Pozdrawiam

ts_Alpin

• Gość
Odp: Jaką kupić nawigację
« Odpowiedź #1 dnia: 29 Lutego 2008, 00:40:13 »
Witam.Ja akurat noszę się z zamiarem zakupu palmtopa bo właśnie takie urządzenie sądzę że przyda mi się w mojej pracy.Będzie ono zarazem nawigacją ( wtedy kiedy zajdzie potrzeba).
Pomoc w wyborze urządzenia zawdzięczam serwisowi:pdaclub. oto link.
http://pdaclub.pl/forum/index.php#3

Offline Radex

• Moderator
  • Toyot Zmotoryzowany
    • Widok - Modzelewscy
« Odpowiedź #2 dnia: 29 Lutego 2008, 06:45:13 »

Offline Swoop

• Administrator
  • Toyot Spamer
« Odpowiedź #3 dnia: 29 Lutego 2008, 07:18:39 »
Ja polecam palma np MIO P560 zx wbudowaną pamięcią 2GB. Palm jest o tyle uniwersalny, że będziesz mógł w rpzysżłości wgrać dowolna mapę jeśli posiadana nie będzie ci odpowiadać...

ts_Alpin

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 29 Lutego 2008, 21:57:20 »
Dobrze prawi Swoop..Ciekawy sprzęt.Pierwotnie miałem nabyć właśnie Mio560.Ja akurat wypatrzyłem sobie palma hp ipaq214 ale on nie ma wbudowanego gps. Gps tylko  via bluetooth.Akurat ten mi wpadł w oko bo ma ciekawe parametry -dla mnie priorytetowe( a ten dlatego bo ma ekran vga i 4 cale)....które niewątpliwie działąją na plus przy kożystaniu z arkusza kalkulacyjnego(na nim będe pracował przede wszystkim)...Palmtop jest o tyle dobry że nie ma problemu przy mapach.łatwo.prosto i przyjemnie.
Zresztą nic mądrego nie powiedziałem-powtórzyłem Admina.Jego się słuchaj,hi hi;)

prusiak

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 03 Marca 2008, 07:48:12 »
Polece ze swojej strony Mio 360-tke. Rozni sie od 560 tym ze nie ma wifi i ma 'tylko' 1 Gb pamieci. Oczywiscie pamiec sd mozesz wpakowac dowolna wielkosc. Cena w agito.pl 720 zł

Admin

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 03 Marca 2008, 11:38:07 »
Ja bym raczej poszukał palma. Nawigacja to BT. Zawsze masz wieksze mozliwości. A jak stoisz w korku to sobie film poogladasz :)
Testowałem swojego palma z GPS na BT i działa top całkiem fajnie.

prusiak

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 03 Marca 2008, 12:12:30 »
Od dzisiaj w biedronce jest Akira za 299  :grin:. Podobno mozna ja odblokowac do pelnej funkcjonalnosci

poul

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 03 Marca 2008, 23:03:57 »
witam. ja kupiłem ok roku temu MEDION GoPal E3115 EU ( mnie też ta marka na początku przerażała ) i jestem zaskoczony jakością. Świetnie wykonana ( żadna akira czy inny szais ), super łatwo się ją odblokowuje w 5 sek i masz pełną dowolność we wgrywaniu map. I pozatym jest tania ( ok. 500-600 zł na allegro ). Ma szybki procesor 400MHz przez co spokojnie można filmy oglądać. Kupiło ją już kilku moich znajomych i żaden nie ma z nią żadnych problemów. Co do uchwytu na szybę to nie ma bata by odpadła , choćbyś jechał po poligonie. pozdrawiam

sambi

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 04 Marca 2008, 14:01:42 »
Jak miałbym kupowac i intersowałaby mnie tylko Polska to Garmina 200 z GP mapą za 699.
JEsli też europa to Garmina 250W z Europą i GP mapą za 1200.

Porównywałem je z innymi navi - Becker z MapaMap, akira, Tom Tomem i smartem - i z nich wszystkich była najszybsza i najdokładniejsza. Do domu z pracy zaproponowała trase dokładnie taką jaką sam jadę i to bez dodatkowego grzebania w menu.

dwwasyl

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 04 Marca 2008, 23:52:12 »
Witam. Bardzo proszę o opinię co wybrać:
1)Holux GPSmile 55 (Automapa)
2)Nokia 330 (Automapa)
3)TomTom One XL

Będę wdzięczny za jakiekolwiek opinie !

Offline TaTaR

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Yaris i RAV4
« Odpowiedź #11 dnia: 16 Marca 2008, 00:59:38 »
Witam!

A ja właśnie poszukuję kogoś, kto by mi pomógł w zakupie nawigacji w MediaMarkcie. Nie mam wygórowanych potrzeb i wypatrzyłem tam nawigację Akira 3518 za jedyne 249PLNów, za tą samą nawigację w Legnicy życzą sobie 699zł. Dziwna ta moja prośba ale może jest ktoś, kto będzie mógł pomóc?

Pozdrawiam
TaTaR
Kto wierzy w siebie nie musi przekonywać innych.

Offline bis24

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Lexus LBX
« Odpowiedź #12 dnia: 01 Lipca 2008, 18:56:21 »
Witam!

A ja właśnie poszukuję kogoś, kto by mi pomógł w zakupie nawigacji w MediaMarkcie. Nie mam wygórowanych potrzeb i wypatrzyłem tam nawigację Akira 3518 za jedyne 249PLNów, za tą samą nawigację w Legnicy życzą sobie 699zł. Dziwna ta moja prośba ale może jest ktoś, kto będzie mógł pomóc?

Pozdrawiam
TaTaR

jeśli nie stałes się posiadaczem tej Akiry to obecnie w Makro jest w promocji Mio MOOV 200PL. Cena trochę wyższa niż ta co podałeś bo 389,18 i tylko z mapą PL lecz po odblokowaniu to chyba dobra propozycja.

pzdr

Offline TaTaR

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Yaris i RAV4
« Odpowiedź #13 dnia: 02 Lipca 2008, 00:36:15 »
Witam!

Dzięki za informacje ale...

W sumie to kupiłem już tanią nawigację i mam Lark Freebird 35.0. Ma taką zaletę, że nie ma potrzeby ją odblokowywać. Ma możliwość wyboru programu, który uruchamiasz jako nawigację. Skonfigurowałem na tym małym urządzonku Windowsa CE i popróbowałem kilka map. Wszystko fajnie śmiga i to na dodatek z karty SD 4GB (ale nie SDHC). Kilka średnio długich tras walnąłem i pomogła kilka razy wyśmienicie.

Może kiedyś coś lepszego sobie sprawię ale na razie wystarczy do nawigowania. Tylko żona zazdrosna, że innej laseczki słucham teraz za kierownicą  <brawo>

Pozdrawiam
TaTaR
Kto wierzy w siebie nie musi przekonywać innych.

Offline maluch

• Toyot Pełzający
  • **
    • Praca
« Odpowiedź #14 dnia: 02 Lipca 2008, 01:16:08 »
Też mam Lark`a. Bez odblokowania można film pooglądać itp. Wbudowana pamięć 1gb, a do tego slot na bardzo tanie karty SD. Jak do tej pory jestem bardzo zadowolony :)
PS 1 jakie mapy testowałeś, ja cały czas MapaMap, ale chyba wgram sobie coś innego, bo na zachód się wybieram, a tej części Europy akurat nie posiadam  :embarassed:
« Ostatnia zmiana: 02 Lipca 2008, 01:19:42 wysłana przez maluch »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl