Autor Wątek: Mp3 player do Ave  (Przeczytany 3494 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

wilsonik

• Gość
Mp3 player do Ave
« dnia: 04 Marca 2008, 02:52:32 »
Witam, zamierzalem kupic zmieniarke Mp3 do Ave T25, lecz zobaczylem ostatnio Mp3 player http://cgi.ebay.co.uk/NEW-CAR-MP3-PLAYER-MATCH-FOR-VW-AUDI-MAZDA-TOYOTA-HONDA_W0QQitemZ130202034835QQihZ003QQcategoryZ3293QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem
Czy ktos moglby mi powiedziec czy wtyczka bedzie pasowala do Ave z 2004r? Sprzedawca odpowiedzial ze nie, ale nie jestem taki pewny.
No i z drugiej strony, moze ktos powiedziec cos o tym playerze?

Offline kafara1

• Toyot Zmotoryzowany
    • Pogwarancyjna naprawa i konserwacja okien marki SCHUCO
Odp: Mp3 player do Ave
« Odpowiedź #1 dnia: 04 Marca 2008, 07:53:25 »
teoretycznie pownina pasować
tak wynika z tego zdjęcia:

Z tym że prezentowane przezemnie zdjęcie pochodzi z radia AVE ktore obsługuje mp3 oraz posiada zmieniarke na 6CD, ale sądzę że w model bez tej opcji powonien być identyczny zestaw złączy.
Poczekajmy na wypowiedź Red-Pointa bo on w swojim AVE wymontował takie radio i może o tym dużo powiedzieć. Może nawet fotkę podrzuci :-)

Offline Red_Point

• Toyot Spamer
    • www.RedPoint.ilto.pl > ZAPRASZAM > Yaris, Yaris FL, Avensis ...
« Odpowiedź #2 dnia: 04 Marca 2008, 09:50:40 »
czy prezentowany produkt bedzie pasowal to nie mam zielonego pojecia, nigdy nie zastanawiam sie nad seryjnymi rozwiazaniami + udogodnienia....

wtyczki w ave 2004 z fabrycznego radia wygladaja tak:

czy jest to rpzydatne foto, nie wiem!;)

co do samego urzadzenia to rozmumiem ze sterowane jest ono radiem fabrycznym? (niestety ni emam czasu czytac opisow - wlasnie mam przerwe w szkoleniu...)

proponuje odpalic sobie youtube i wpisac avensis....
znajdziesz tam rozwiazanie polegajace rowniez na takiej puszce i na 100% dajace mozliwosc totalnego sterowania z radia/kola kierownicy....

przy tym urzadzeniu, jelsi sprzedawca napisal ze nie pasuje, moze sie okazac ze faktycznie tak jest, nawet jesli kostka bedzie zgodna z radiem...
poprostu jest prawdopodobienstwo, iz w innych modelach toyek kabelki w kostkach byly inaczej rozmieszczone itp...
Niech prąd bedzie z Wami !!!

" ... objazd miasta na 18"stkach. Nie przestać! Wrócić na 20"stkach ... " Tede

wilsonik

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 04 Marca 2008, 11:15:16 »
Zgadza sie jest sterowane z kierownicy.
To jest prawie dokladnie ten sam model (rozni sie tylkoobudowa) z filmiku na youtube, tylko ze tam jest Ave po FL.
Czy lacze do zmieniarki w MK II przed FL i po sa takie same? Jezeli tak, to bedzie pasowalo.
Fabryczne radio mi zupelnie nie przeszkadza, brakuje mi tylko obslugi Mp3, a ta puszeczka ma wbudowany czytnik kart SD, ktorych akurat mam kilka na zbyciu z DSLR-a.

« Ostatnia zmiana: 04 Marca 2008, 11:28:31 wysłana przez wilsonik »

wilsonik

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 05 Marca 2008, 11:16:00 »
Zamowilem tego playera. Zobaczymy czy bedzie dzialal.

Offline Swoop

• Administrator
  • Toyot Spamer
« Odpowiedź #5 dnia: 05 Marca 2008, 11:47:11 »
Ja mam zamówionego XCARLINKA, który robią też do Ave. Na dniach powinien być, więc potestuje i dam znać.
« Ostatnia zmiana: 05 Marca 2008, 11:49:43 wysłana przez Swoop »

Offline Red_Point

• Toyot Spamer
    • www.RedPoint.ilto.pl > ZAPRASZAM > Yaris, Yaris FL, Avensis ...
« Odpowiedź #6 dnia: 05 Marca 2008, 12:07:04 »
a ja zamowilem sobie wreszcie modul bluetooth do radia...:D

tez potestuje, ale dopiero jka przyleci, czyli w kwietniu...;) (nie do seryjneog radia oczywiscie...)

fajnie ze wreszcie zaczyna sie cos dziac w temacie ave i doladaniu modulow wszelkaich do niej....:)

licze na jakis opis montazu, spostrzezenia itp... - podepnie sie to do FAQu...:)

pzdr
Niech prąd bedzie z Wami !!!

" ... objazd miasta na 18"stkach. Nie przestać! Wrócić na 20"stkach ... " Tede

wilsonik

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 05 Marca 2008, 13:07:17 »
Ja mam zamówionego XCARLINKA, który robią też do Ave. Na dniach powinien być, więc potestuje i dam znać.

Swoop ten Player ktorego zamowilem to wlasnie Xcarlink, tylko ze moj nazywa sie Audio Link, dopiero jak wygooglowalem to zobaczylem.
Zdjecie mojego Mp3 playera

wilsonik

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 07 Marca 2008, 05:16:43 »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl