Autor Wątek: emblemat D4D na klapie  (Przeczytany 5910 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline kozyra

• Toyot Leżący
  • *
emblemat D4D na klapie
« dnia: 07 Marca 2008, 10:45:09 »
Mam diesla D4D a na tylnej klapie niemam tego napisu D4D a na niektorych aurisach dieslach to byl z tylu ten napis D4D wiec czemu ja go niemam?

marcin13424

• Gość
Odp: emblemat D4D na klapie
« Odpowiedź #1 dnia: 16 Marca 2008, 07:05:51 »
z tego co się orientuję emblematy są w wersji 2-litrowej

Offline Tomek19R10

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 20 Marca 2008, 22:32:50 »
nieprawda w 1,4 tez sa, nie umiem jednak wyjasnic czym spowodowane jest to ze w jednym modelu jest a w innych nie ma, moze zalezy od wersji wyposazenia??
« Ostatnia zmiana: 20 Marca 2008, 22:37:16 wysłana przez Tomek19R10 »

Offline Cygan_Krakow

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 18 Maja 2008, 11:36:16 »
Ja mam 2,0 disla i tez nie mam emblematu.
Verso 1.8

Nemo

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 24 Grudnia 2008, 12:36:36 »
Ja w swoim 1.4 D-4D też nie mam, a u innego 1.4 D-4D widziałem że ma.  W warszawskich aurisach są nawet nad przednimi kołami. Myślę ze to każdy przedstawiciel nakleja w swoim zakresie jak mi się chce. W aso w Gdyni zaśpiewali mi za taka naklejkę 60zł..:/

Offline jareem

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 12 Czerwca 2012, 22:25:23 »
ja mam na swoim( 2.0 ) D4D z czego 4D jest na czerwono,żeby było śmieszniej-auto z Niemiec
nie mam pojęcia czy to coś znaczy
auris sol 2.0 d-4d

Offline mihu100

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 13 Czerwca 2012, 10:02:23 »
W moim 1.4 na tylnej klapie nie ma wzmianki czy diesel czy nie. Jest za to naklejka toyota optimal drive:)

Offline bis24

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Lexus LBX
« Odpowiedź #7 dnia: 13 Czerwca 2012, 12:35:57 »
W warszawskich aurisach są nawet nad przednimi kołami.
wiadomo, warszawskie są bez przygód blacharskich a później też wiadomo kto nimi dalej jeździ :cheesy:

Offline arkmart

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #8 dnia: 13 Czerwca 2012, 14:03:55 »
W moim 1.4 na tylnej klapie nie ma wzmianki czy diesel czy nie. Jest za to naklejka toyota optimal drive:)

A u mnie nawet tej naklejki nie ma, jest "Auris" i tyle :-) Z moich obserwacji to przy dieslu 1,4 te wyprodukowane w 2007 miały znaczek D4D na klapie, a potem już nie, ale może to tylko przypadek a nie reguła. Z ciekawostek to w Skodzie kiedyś jako "wyposażenie dodatkowe" można było zamówić brak oznaczenia wersji silnikowej z ceną - 0zł  :-) Nie wiem czy mają tak dalej, bo od kilku lat już Skodami nie jeżdżę.
"With Oden on our side..."

Offline mgenek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #9 dnia: 15 Czerwca 2012, 11:54:52 »
Z ciekawostek to w Skodzie kiedyś jako "wyposażenie dodatkowe" można było zamówić brak oznaczenia wersji silnikowej z ceną - 0zł  :-) Nie wiem czy mają tak dalej, bo od kilku lat już Skodami nie jeżdżę.

Mają. A przynajmniej mieli w ubiegłym roku. Ja sądzę, że taką usługę (również gratis) zrobi każdy salon każdej marki przy zakupie nowej fury. Kwestia dogadania IMO.
Natomiast czytając kiedyś dokumentację techniczną opla, trafiłem na instrukcje przygotowania samochodu do sprzedaży - specyficzne dla różnych rynków, zawierające wskazania które emblematy należy usunąć np. na rynku niemieckim a zostawić na polskim, lub które i gdzie umieścić itp. Myślę, że wszędzie tak jest.
pzdr.
Michał

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl