Autor Wątek: jak rozkleic tylne lampy?  (Przeczytany 5296 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

grzechuuu

• Gość
jak rozkleic tylne lampy?
« dnia: 07 Marca 2008, 18:59:37 »
witam . mam pytanie . jak dostac sie do srodka tylnich lamp (lub blendy). jak wiadomo tylne lampy są jakby podwójne i u mnie w blendzie sei strasznie duzo brudu nazbierało i chciałbym sie tam dostac jakos...  czy te lampy tak samo sie rozkleja pod wpływem cipła jak w lampach przednich??? pozdr.

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
Odp: jak rozkleic tylne lampy?
« Odpowiedź #1 dnia: 10 Marca 2008, 06:46:41 »
Tak samo, tylko skutki przepałowania z temperaturą są bolesne - w przednich szkło nie pęknie, ewentualnie trochę się obudowa zwichruje.

Tylne mogą Ci się zamienić w papkę  :grin:

pzdr
3VZ.pl

grzechuuu

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 10 Marca 2008, 08:50:15 »
i co teraz ?  :grin: :oops:

Arek_R

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 10 Marca 2008, 09:06:45 »
Zostaw je w spokoju. Chociaz one musza juz byc rozszczelnione jak zebral ci sie tam brud. Moze uda sie go jakos wyplukac.

grzechuuu

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 10 Marca 2008, 13:59:26 »
no chyba zostawie je w spokoju.    tylko jak to wypłukac... moze w jednym miejscu jes bardziej rozczelic , wypłukac i pozniej je tam zakleic  hm....

KaeRBe

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 10 Marca 2008, 15:52:37 »
a nie możesz ich wykręcić i nalać wody przez dziurę na żarówkę, potrząsnąć, wypłukać, wysuszyć i założyć z powrotem ?

grzechuuu

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 10 Marca 2008, 19:46:21 »
ja juz to wyjołem z auta.  jak naleje do otworu od zarówki to nie wypłuka sie tego, bo brud jest pomiedzy dwoma obudowami - waidomo o co chodzi....

Offline niger

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #7 dnia: 22 Marca 2008, 11:24:22 »
zobacz może pomoże ciśnienie powietrza dmuchnij tam i potem :-) dobrze wypłukaj,może coś da

KaeRBe

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 22 Marca 2008, 18:45:10 »
spróbuj rozgrzać nad palnikiem żyletkę albo skalpel (oczywiscie dorób najpierw jakąś rękojeść) i rozetnij na gorąco miejsca styku dwóch części, wyczyść pilnikiem lub papierem ściernym, potem umyj i sklej :D

grzechuuu

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 28 Marca 2008, 09:41:08 »
wypłukałem wszytsko w miare...  zostały resztki takie ale to juz nie widac parwie. wlałem tam gdzie sie żarówki wkręca troche wody z płynem do naczyn, mocno wstrząsłem i powtórzyłem  wszytsko z 5 razy, a na koniec wodą destylowaną przepłukałem zeby nie było sladów po wodzie (plamy po schnieciu) i teraz jest prawie jak nowe :)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl