Autor Wątek: Corolla 1.4 D4-D  (Przeczytany 15671 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Ernet

• Gość
Corolla 1.4 D4-D
« Odpowiedź #15 dnia: 26 Listopada 2004, 15:14:23 »
Cytat: Jackal

Za dobrze sięsprzedają. A jak i ile wytargować pisaliśmy już na forum, poszukaj  :asearch

PIERWSZY  :aslyer chyba jestem dobrym przykładem  :cfiufiu  :cfiufiu

Jackal

• Gość
Corolla 1.4 D4-D
« Odpowiedź #16 dnia: 26 Listopada 2004, 16:00:12 »
Cytat: Bond
Jeszcze jedno słowo do Janmora- cena ropy nie może byc wyzsza od ceny benzyny ponieważ benzynęrobi sie z ropy i nigdy nie może dojść do sytuacji zeby surowiec był droższy od produktu.

I tu sięmylisz !!!

W Wielkiej Brytanii ropa od lat jest droższa od benzyny. Cała tajemnica leży w wysokości podatku, a nie w cenie własciwego surowca.

janmor

• Gość
Corolla 1.4 D4-D
« Odpowiedź #17 dnia: 27 Listopada 2004, 00:28:31 »
jarecki33 ------
Cytuj (zaznaczone)
Chyba powoli bede sie sklanial do tego Diesla 1.4 90km

Brawo - gdy już zdecydujesz sięna 100% bedziesz zachwycony - gwarantuję. Ja miałem te same dylematy  :cnice

Pozdrawiam...

A co do cen ropy to chłopaki już odpowiedzieli koledze  :cnice

jarecki33

• Gość
Corolla 1.4 D4-D
« Odpowiedź #18 dnia: 27 Listopada 2004, 01:35:21 »
Cytat: janmor
jarecki33 ------
Cytuj (zaznaczone)
Chyba powoli bede sie sklanial do tego Diesla 1.4 90km

Brawo - gdy już zdecydujesz sięna 100% bedziesz zachwycony - gwarantuję. Ja miałem te same dylematy  :cnice

Pozdrawiam...

A co do cen ropy to chłopaki już odpowiedzieli koledze  :cnice

Tez  zmam taka nadzieje....ppzostaje tylko czekac do przyszlego roku..bo jak sie okazalo do stycznia \lutego nic nie maja na staniejesli chodzi o HB 5 drzwiowy 1.4 d4d :).....a kolorek chyba wybiore grafit......

janmor

• Gość
Corolla 1.4 D4-D
« Odpowiedź #19 dnia: 27 Listopada 2004, 08:23:56 »
Ja mam ten sam kolor  :aslyer  :aslyer  :aslyer
Najładniej wygląda po wizycie w myjni i przejechaniu woskiem  :cnice  pieknie ją widać na ulicy  :adiabelek

Nie wiem jak jest w tej Twojej wersji, ale ja dziekujęwszystkim konstruktorom, że mam czarną listwęboczną!!!!  :modlitwa  :modlitwa  :modlitwa  a nie lakierowaną  :roll:  :roll:

Pozdrawiam...  :cnice  :cnice  :cnice

jarecki33

• Gość
Corolla 1.4 D4-D
« Odpowiedź #20 dnia: 27 Listopada 2004, 15:56:59 »
Ja mam ten sam kolor  :aslyer  :aslyer  :aslyer
Najładniej wygląda po wizycie w myjni i przejechaniu woskiem  :cnice  pieknie ją widać na ulicy  :adiabelek

Nie wiem jak jest w tej Twojej wersji, ale ja dziekujęwszystkim konstruktorom, że mam czarną listwęboczną!!!!  :modlitwa  :modlitwa  :modlitwa  a nie lakierowaną  :roll:  :roll:

Pozdrawiam...  :cnice  :cnice  :cnice

W wersji jaka zamierzam kupic (Dynamic)  listwy boczne o ile pamietam sa w kolorze lakieru.
Czy Twoje modlitwy wynikaja ze smutnych doswiadczen na ciasnych parkingach ? :wink:

CarinaGTI

• Gość
Corolla 1.4 D4-D
« Odpowiedź #21 dnia: 27 Listopada 2004, 17:35:22 »
1.4 D4D 90KM fajnie by śmigał w Yarku, szkoda, no aloe może może niedługo ...  :adiabelek

janmor

• Gość
Corolla 1.4 D4-D
« Odpowiedź #22 dnia: 27 Listopada 2004, 18:40:19 »
jarecki33 - jak byś zgadł. Nie wiem czy ludzie są tak głupi czy poprostu mają w dupie inne samochody. Ostatnio siedze sobie w samochodzie na parkingu i widzę, że koło mnie po mojej lewej staje czerwone punto. Wysiada baba z miejsca pasażera i jak nie przypier...  otwieranymi drzwiami w moje!!!!!!!!!!! Wysiadam i z ryjem na babęa ona, że stać pana na to i że jej wygodniej wysiadać!  :shock:  :shock:  :shock:   :evil:  :evil:
Na całe szczęście mam czarne listwy i nie ma odprysku tylko rysa w plastiku...

Dlatego zawszęstajękoło lepszych aut - bo większe prawdopodobieństwo, że ludzie dbają o dorobek innych tak jak ja to robię!!! No ale .....................

Obyś nie miał takich doświadczeń...

Offline Gosiek

• Toyot Chodzacy
Corolla 1.4 D4-D
« Odpowiedź #23 dnia: 27 Listopada 2004, 21:49:48 »
Cytat: jarecki33

W wersji jaka zamierzam kupic (Dynamic)  listwy boczne o ile pamietam sa w kolorze lakieru.
Czy Twoje modlitwy wynikaja ze smutnych doswiadczen na ciasnych parkingach ? :wink:

Ja mam D4D 110 konne i śmiga fajnie.
Niestety listwy lakierowane więc odprysków lakieru masa - tylko na graficie to trzeba sięmocniej przyjrzeć by zobaczyć i to jest plus...

janmor

• Gość
Corolla 1.4 D4-D
« Odpowiedź #24 dnia: 27 Listopada 2004, 22:22:59 »
Cytuj (zaznaczone)
tylko na graficie to trzeba sięmocniej przyjrzeć by zobaczyć i to jest plus...

hehe no tak  :aclap  :aclap  :aclap

jarecki33

• Gość
Corolla 1.4 D4-D
« Odpowiedź #25 dnia: 27 Listopada 2004, 22:50:34 »
Cytat: Gosiek
Cytat: jarecki33

Ja mam D4D 110 konne i śmiga fajnie.
Niestety listwy lakierowane więc odprysków lakieru masa - tylko na graficie to trzeba sięmocniej przyjrzeć by zobaczyć i to jest plus...

Czy wszyscy tu maja tylko grafitowe Toyotki ??? :wink:

A myslalem ze bede oryginalny .. 8)

janmor

• Gość
Corolla 1.4 D4-D
« Odpowiedź #26 dnia: 27 Listopada 2004, 22:56:37 »
W sumie tylko ja z Gosią  :adiabelek  :adiabelek  :adiabelek czyli dołączysz do elitarnego grona szarych turbin :wink:

:aclap

Offline Gosiek

• Toyot Chodzacy
Corolla 1.4 D4-D
« Odpowiedź #27 dnia: 28 Listopada 2004, 16:13:36 »
W sumie tylko ja z Gosią  :adiabelek  :adiabelek  :adiabelek czyli dołączysz do elitarnego grona szarych turbin :wink:

:aclap

No jaby to powiedzieć w chwili obecnej wiem o 3 Corollkach D4D na forum i wszystki są grafitowe :chmmm  :chmmm  :chmmm

janmor

• Gość
Corolla 1.4 D4-D
« Odpowiedź #28 dnia: 28 Listopada 2004, 16:17:42 »
A kto ma trzecią  :bwhatsup

Ale to i tak bez różnicy...

jarecki33

• Gość
Corolla 1.4 D4-D
« Odpowiedź #29 dnia: 07 Grudnia 2004, 20:09:47 »
A kto ma trzecią  :bwhatsup

Ale to i tak bez różnicy...

Dzisiaj mialmeokjazje sie przejchac  jeszcze raz kombiakiem 1.4 d4d.

Jazda trwala zdecydowanie dluzej - ok. godziny.

Przetestowalem samochodzik w roznych sytuacjach.

Plusy :
- cicha praca ( aczkolwiekie klekotanie na zimnym silniku jest:) )
- bardzo dobra dynamika na 2,3,4 biegu

Minusiki:
- na 1 ,2 trzeba troszke bardziej cisnac pedal gazu
- na 5-ce przy powyzej . 130-140 przyspiesznaie nie jest za ciekawe -  tak jak napisal Janmor wyprzedznie kgoso kto jedzie 140-160 moze bardzo byc ciezkie:) - jechalem max 160 ( tylko z uwagi na pania z Toyoty obok na fotelu :)
- scigant to nie jest :)

Cala jazda byla pod obciazneiem 4 osob i zapchanego na maxa makulatura(!!) bagaznika;) - wiec zakladam ze przy jednej osobie osiagi sa nieco lepsze.

Tak w ogole to  byla to moja  druga jazda dieslem - wiec z braku praktyki na pewno nie wykorzystuje jego pelnych mozliwosci i specyfiki.

Suma sumarum jednak sie decyduje:) - najgorzej ze trzeba czekac az do marca!!!!:(

Gdzie na forum znalazlem info ze hatchback 5 drzw. z tym silnikiem jest  skladany w Japonii
- aczkolwiek diler z Toyoty mi tego nie potwierdzil.

Pozdr. i nie zawracam wiecej glowy :)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl