Autor Wątek: Krytycznie o E12  (Przeczytany 53313 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

marcin032

• Gość
Krytycznie o E12
« Odpowiedź #105 dnia: 30 Sierpnia 2005, 19:57:06 »
Cytat: wiwo
Natomiast od pewnego czasu denerwuje mnie w sumie bzdet ale wkurzający. A mianowicie na zaciągniętym hamulcu ręcznym "auto skrzypi" przy zmianie obciążenia (np. ktoś wsiada bądź wysiada). Ciekawy jestem czy inni właściciele E12 tez coś takiego mają i  czy ASO ewentualnie im to wyeliminowało? Obawiam sie że w ASO powiedzą że "ten typ tak ma"   :cry:
Gdyby ktoś mi coś doradził byłbym wdzięczny.

Witam! Od niedawna jestem posiadaczem E12 wagon. Od samego początu eksploatacji miałem ten sam przypadek skrzypienia.W ASO powiedzieli mi że to jest od zacisków hamulcowych tylnych.Nie proponowali żadnej naprawy. Powiedzieli tylko żeby często używać ręcznego. Po ok. 1,5miesiąca skrzypienie ustąpiło  :bdance  

Pozdrawiam

Bartek72

• Gość
Krytycznie o E12
« Odpowiedź #106 dnia: 31 Sierpnia 2005, 07:12:39 »
Cytuj (zaznaczone)
Natomiast od pewnego czasu denerwuje mnie w sumie bzdet ale wkurzaja˛cy. A mianowicie na zacia˛gnie˛tym hamulcu re˛cznym "auto skrzypi" przy zmianie obcia˛zÿenia (np. ktos´ wsiada ba˛dz´ wysiada). Ciekawy jestem czy inni w?as´ciciele E12 tez cos´ takiego maja˛ i czy ASO ewentualnie im to wyeliminowa?o? Obawiam sie zÿe w ASO powiedza˛ zÿe "ten typ tak ma"  
Gdyby ktos´ mi cos´ doradzi? by?bym wdzie˛czny

He, he, he... Cwicze to juz w trzecim samochodzie (a drugiej Toyocie).
Zupelnie normalna sprawa i nie ma sie czym przejmowac - jak Cie to denerwuje, to zostawiaj samochod na biegu a nie na recznym hamulcu.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl