Witajcie ponownie! Właśnie wróciłem z przejażdżki. GT150 będęporównywał do BlueVision Ultra 4000. Oto moje wrażenia:
1) światła mijania: dużo, dużo jaśniej, zasięg minimalnie większy od BV4000
Niestety, patrząc na oświetlaną drogę, nie mają one takiej samej barwy jak BV. BV dają światło na drodze bardziej biało-niebieskie a te, przynajmniej tak mi sięwydaje, bardziej biało-żółte (ale tylko ciut, ciut).
2) światła długie: zamiatają horyzont, że hej!!!:) Naprawdęniezłe! Tutaj również minimalnie na korzyść GT150
3) widok na reflektory z przodu: jeżeli ktoś, podobnie jak ja, jest fanem xenonów, to tu górą są BV Ultra 4000!!! GT150 RĂÂWNIEŻ dają niebieską poświatę, a jakże! Ale według mojej oceny ładniej wyglądają i bardziej rzucają sięw oczy BVU4000. GT150 są biało-niebieskie jak siępopatrzy pod pewnym kątem, kąt minimalnie inny i już troszeczkętracą, ale tylko TROSZECZKĂÂ.
PODSUMOWANIE:
- jeżeli komuś zależy na bardzo mocnych światłach w nocy i ładnym wyglądzie - polecam GT150,
- jeżeli komuś zależy na mocnych światłąch w nocy i jeszcze ładniejszym wyglądzie - polecam BV Ultra 4000.
P.S. W czasie jazdy poza miastem na światłach mijania, jakiś

w TIRze zamrugał mi śiatłami. Ale był to odosobniony przypadek - widocznie właśnie tirówka mu prządnie obciągnęła:) i gościu wpadł w ekstazę.
Uwaga druga: nie wiem z czego to wynika, może ze zmęczenia, może z przyzwyczajenia do świateł biało-niebieskich, ale trochępo tej jeździe bolały mnie oczy przez kilka minut.
Pozdrawiam.