Autor Wątek: Jakie żarówki polecacie?  (Przeczytany 128597 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline dudix1983

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Jakie żarówki polecacie?
« Odpowiedź #225 dnia: 08 Stycznia 2016, 21:01:58 »
odkopie troche temat.

pacjent to Yarek II przedlift i z uwagi na "konczace" sie zarowki w aucie mojej zonki trzeba cos zakupic....
jakie teraz zarowki polecacie ? budzet to max 60 zeta. Nie zalezy mi na wygladzie ala xenox. Jazda codzienna, a na wieczor potrzebne dobre oswietlenie.

Klosze wczoraj spolerowalem i wygladaja jak nowki wiec pora je doposazyc w odpowiednie zarowy :)

Offline miro2778

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #226 dnia: 08 Stycznia 2016, 22:34:20 »
Ja polecam Tungsram H4 MEGALIGHT ULTRA 90%

Offline smokofilidanek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #227 dnia: 09 Stycznia 2016, 00:39:38 »
Ja polecam Tungsram H4 MEGALIGHT ULTRA 90%

Kolego mam takie żaróweczki, ale w zapasie, jak tylko w którymś się przepalą, wymieniam dwie sztuki.
Jakie wrażenia z jazdy? One nie mają żadnej wstawki niebieskiego na szkiełku, jak np. podrasowane philipsy czy osramy.
Jedno jest pewnie w rolce mam Tungsramy H7, tylko te standardowe i świecą już dłużej nić Philipsy z Pabianic - totalny badziew >> te Niemieckie było 100 razy lepsze.

Offline dudix1983

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #228 dnia: 09 Stycznia 2016, 18:10:47 »
dzisiaj zakupione Tungsramy Ultra 120% - wymiana pod blokiem obu zarowek nie zajela dluzej niz 15 minut. Lampki po polerce ze starymi zarowkami juz swiecily lepiej, a teraz po zmianie na Tungsramy jest super. Sprawdzilem to jak wyglada linia swiatla na bialej scianie w ciagu dnia i w stosunku so starcy zarowek jest o wiele jasniej.
Nie jechalem jeszcze w nocy ale podejzewam ze bedzie o wiele lepiej.

Offline miro2778

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #229 dnia: 10 Stycznia 2016, 20:31:17 »
Ja mało jeżdżę yarisem bo to auto żony ale po wymianie starcy żarówek  nawet żona stwierdziła że jest jaśniej i lepiej widać.

Offline Marioosz

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #230 dnia: 16 Lipca 2017, 17:27:05 »
Ja się ostatnio dopiero dopatrzyłem że mam Tungsramy Duolux 100/90  :shock: Zainteresowałem się nimi, bo zdziwiły mnie takie kapturki białe nałożone na żarówki  :-P Pewnie przeciwolśnieniowe.

Offline smokofilidanek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #231 dnia: 17 Lipca 2017, 01:14:31 »
dzisiaj zakupione Tungsramy Ultra 120% - wymiana pod blokiem obu zarowek nie zajela dluzej niz 15 minut. Lampki po polerce ze starymi zarowkami juz swiecily lepiej, a teraz po zmianie na Tungsramy jest super. Sprawdzilem to jak wyglada linia swiatla na bialej scianie w ciagu dnia i w stosunku so starcy zarowek jest o wiele jasniej.
Nie jechalem jeszcze w nocy ale podejzewam ze bedzie o wiele lepiej.

To fakt, świecą lepiej ale

1. Jak trafisz na wadliwą serię to srebrna powłoka na główce szklanej bańki będzie się łuszczyła aż się posypie w reflektorze.
2. żarówki nie są drogie ale mało trwałe, max 3 miesiące i się przepalają - testowałem zarówno H4  w dwóch yarkach i H7 w corolli.
W końcu dałem sobie spokój. Kupuje zwykłe Tungsramy bez żadnych +....% i mam pewność że min. pół roku z moją jazdą < obecnie około 15 tys rocznie> polatam.
Do yarka wsadziłem OSRAMY coś jak vision plus w phlilipsie <+50%> made in GERMANY 100% i jestem z nich bardziej zadowolony jak z tych +120%.

Philips made in Poland to totalne gówno.

Offline lu_k_as

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #232 dnia: 18 Lipca 2017, 21:54:31 »
Nie wiem jak w H4 ale w HB4 te Tungsramy Megalight +120% mam już dwa lata w Jeepie GC WJ-cie i na razie nie zanosi się na to by się kończyły. Świecą dobrze aczkolwiek plama światła w porównaniu np. do Osramów Nightbreakerów które miałem w Yarisie II jest jakaś taka nieregularna. Na granicy świecenia występują ciemne plamy może być to wada fabryczna akurat w moim komplecie.

Offline d.h.dawidowicz

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #233 dnia: 18 Listopada 2017, 10:56:11 »
Czy żarówki Phillips Racing Vision 150% nie będą miały zbyt dużej mocy znamionowej dla Yarisa 1.0 Japończyk, w opisie tych żarówek jest 55/60W

Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka

Offline xavi

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #234 dnia: 17 Czerwca 2025, 10:15:23 »
Muszę wymienić żarówki w Aurisie (rocznik 2015), głównie mijania. Zastanawiam się czy iść w standardowe halogeny czy może coś lepszego. Gdzie najlepiej szukać?

Offline Agrams

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Toyota
« Odpowiedź #235 dnia: 17 Czerwca 2025, 11:32:47 »
W Aurisie w zależności od wersji są różne żarówki, ale jak robisz już wymianę to serio warto chwilę poświęcić i dobrać coś sensowniejszego. Lepiej brać coś, co daje lepsze światło i nie padnie po kilku miesiącach. Możesz sobie sprawdzić tutaj: https://autoswiatla.pl/pl/menu/wybierz-rodzaj-zarowki-10611.html – mają szeroki wybór pod konkretne typy żarówek, łatwo dobrać po oznaczeniu i nie ma problemu z dopasowaniem. Sam tam często szukam, bo przynajmniej wiem, że dostaję to co trzeba pod konkretny model.

Offline Walianders

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #236 dnia: 17 Czerwca 2025, 12:28:21 »
Muszę wymienić żarówki w Aurisie (rocznik 2015), głównie mijania. Zastanawiam się czy iść w standardowe halogeny czy może coś lepszego. Gdzie najlepiej szukać?
Mam w verso 2017 od kilku lat ledy philips ultinon pro9000 i to była świetna decyzja. Świat nocą przed autem stał się widzialny.
Po montażu zalecam ustawienie świateł w stacji diagnostycznej.

https://www.philips.pl/c-e/au/lampy-samochodowe/oswietlenie-glowne/ultinon-pro9200-led.html

Wysłane z mojego SM-S901B przy użyciu Tapatalka

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl