Autor Wątek: Jakie żarówki polecacie?  (Przeczytany 128791 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

tomek_paseo

• Gość
Odp: Jakie żarówki polecacie?
« Odpowiedź #90 dnia: 13 Kwietnia 2005, 00:49:03 »
Cytat: leonekkk
Moze zagrzmi to troche głupio jak sięwyciąga zarówki h4 z reflektorów niechce niczego uszkodzic a dzisiaj mam zamiar włorzyć gt 150

No więc tak - do wymiany żarówki w lampie od strony akumulatora potrzeba dość dużo cierpliwości i sprawnych paluszków ;-) Miejsca jest niewiele, ale można sobie poradzić bez demontowania puszki bezpieczników.

1. Odkręcamy mocowanie akumulatora i wystarczy, że odsuniemy go sobie kilka cm w bok.

2. Odłączamy wtyczkę- czasami trzeba z tym siętroszkępomęczyć ;-)

3. Zdejmujemy gumową osłonę, pamiętając, by potem nie założyć jej na lewą stronę. Tutaj potrzebne będzie działanie siłowe, bo czasami draństwo nie chce zejść :)

4. Teraz ostatnia rzecz - odgięcie metalowego druciku - "sprężynki" i uwolnienie żarówki. Drucik ten jest dosc twardy, a do tego nie widać metalowego "zaczepu" z którego mamy go zdjąc, a następnie zaczepić. Ja pomogłem sobie małym lusterkiem, które pozwoliło mi na podlgąd sytuacji - tak, żebym wiedział, w jaki kierunek i zwrot powinna posiadać siła  :wink:

5. Wyjmujemy dotychczasową żarówkę

6. Wkładamy GT 150  :wink:

7. Drucik, gumka, kabelek, ponownie ustawiamy i mocujemy akumulator

8. Czekamy do zmierzchu

9. Włączamy światła

10. Cieszymy się :-DD  :-DD  :-DD

CarinaGTI

• Gość
« Odpowiedź #91 dnia: 13 Kwietnia 2005, 00:56:55 »
qrcze tomek szaleje :D aleś ty milutki  :-DD  :cnice  :-DD

Michal_P

• Gość
« Odpowiedź #92 dnia: 22 Kwietnia 2005, 21:54:08 »
Ech, dziś zachciało mi siętestów i po tym jak przełożyłem moją żarówkędo Rav4 rodziców przepaliła mi się:(
Więc terasz włąśnie kupujęGT150 na allegro (do tej pory Blue Vision) i zobaczęjak różnica, postaram sięzrobić zdjęcie z 1 Blue Vision i 1 GT150.
Pozdrawiam!:)

FreddyK

• Gość
« Odpowiedź #93 dnia: 23 Kwietnia 2005, 12:13:14 »
Michal P polecam GT150 - sam na nich jeżdżę. W nocy rewelka. Mam zakupione Philips NightGuide, ale czekam z ich założeniem aż spalą mi sięGT150, które mam chyba od 3 miesięcy.

Michal_P

• Gość
« Odpowiedź #94 dnia: 23 Kwietnia 2005, 14:47:27 »
Ja z Blue Vision byłem baaaardzo zadowolony.
Myślałem o Night-Guide, ale przekonała mnie okazyjna cena GT150 (50 pln za komplet).
A czym sięróżnią 150 od Nigt Guide??

FreddyK

• Gość
« Odpowiedź #95 dnia: 23 Kwietnia 2005, 20:24:14 »

Offline Sober

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #96 dnia: 26 Kwietnia 2005, 10:37:52 »
Takie głupie pytanko żeby być pewnym - postojowe w Yarisie to są W5W a drogowe to H4? PS: Night guide nie widze obecnie na allegro.. ile za nie dałeś FreddyK? Coś chyba pomyślę, bo mi coś jakby zbladły ostatnio swiatełka (albo to mnie już ślepota dopada ;-) )
Seat Leon Cupra :D

FreddyK

• Gość
« Odpowiedź #97 dnia: 26 Kwietnia 2005, 17:30:54 »
Kupowałem już jakiś czas temu na allegro. Nie pamiętam ceny, ale chyba coś koło 68zł. Ostatnio sięzdziwiłem, bo widziałem je w swoim mieście na stacji Statoil.

Michal_P

• Gość
« Odpowiedź #98 dnia: 27 Kwietnia 2005, 09:41:23 »
A jeździł ktoś kiedyś na Silver Vision??
Bo okazało sięże takie mam:(
Nie wiem jak to sie stalo, jestem straszna pierdola bo wygralem nie tą aukcję, co trzeba:(

dtox

• Gość
« Odpowiedź #99 dnia: 27 Kwietnia 2005, 22:09:41 »
zalozylem Philipsy Premium siakies...widac roznice a cena ponizej 20zl...

mysle ze nie oplaca sie pakowac kasy w zwykle zarowki...jak sie bawic to na calego i montowac BIXENON...wtedy noc staje sie dniem...koszt..okolo 1500zl...ale warto...

Bisua

• Gość
« Odpowiedź #100 dnia: 27 Kwietnia 2005, 22:37:40 »
ja dziś zamówiłem gt150  8)  8)

Michal_P

• Gość
« Odpowiedź #101 dnia: 28 Kwietnia 2005, 15:17:51 »
Silver Vision - Bzyydal.
Tzn nie są żółte ale nic ciekawgo.
Zamawiam GT 150 jak mi siętylko jedna waży przepalić;)

Michal_P

• Gość
« Odpowiedź #102 dnia: 30 Kwietnia 2005, 18:51:03 »
A więc wrażenia są całkiem pozotywne, generalnie widać lepiej niż na zwykłych zwłaszcza ghy sięwłączy długie;)

Duckling

• Gość
« Odpowiedź #103 dnia: 05 Maja 2005, 17:37:13 »
Chomik hmmm to gut, zobacze sobie na spocie... ja zalozylem jakies g....o, bo szybko wymienialem, gdy mi sie Osramy popalily, a te ktore mam teraz (az wstyd sie przyznac jakies No Name cokolwiek Xsenon) wogole nic swiatla nie daja.. ehhhh juz sie nie moge doczekac :)

Bisua

• Gość
« Odpowiedź #104 dnia: 05 Maja 2005, 23:13:50 »
GT150 doszły wg mnie swiecą znacznie lepiej a autko też troszkęlepiej wyglada :D:D ale prawdziwe testy to dopiero na nocne jazdy na wakacje :D:D :wink:

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl