Autor Wątek: Xcarlink - zmieniarka mp3 w oryginalnym radiu  (Przeczytany 65059 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Swoop

• Administrator
  • Toyot Spamer
Xcarlink - zmieniarka mp3 w oryginalnym radiu
« dnia: 01 Kwietnia 2008, 07:29:10 »
Witam,

Istnieje możliwość sprowadzenia bezpośrednio od producenta z chin urządzenia o nazwie xcarlink, nie tylko do samochodów Toyota.
Urządzenie posiada 3 wejścia (AUX, USB, czytnik kart SD).

Wystarczy na kartę SD lub pendrive nagrać pliki mp3 w katalogach CD01, CD02...
wrzucić do każdego katalogu po 99 utworów i cieszyć się możliwością słuchania muzyki z mp3.

strona producenta: http://www.xcarlink.com/

wtyczki z urządzenia pasują do takich gniazd w radiach Toyoty:

Koszt sprowadzenia do polski wraz z dostawą do was to ok 360 zł. (aktualizacja ceny - info od chińskiego)
Płatność: przedpłata:

Proszę o wstępne deklaracje kto jest zainteresowany.

ILOŚĆ URZąDZEń OGRANICZONA!!!

pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: 01 Kwietnia 2008, 10:58:32 wysłana przez Swoop »

Meteor

• Gość
Odp: Xcarlink - zmieniarka mp3 w oryginalnym radiu
« Odpowiedź #1 dnia: 01 Kwietnia 2008, 10:08:15 »
według mnie żadna rewelacja, są juz dawno na rynku radia umozliwiające oczywiscie odczytywanie płyt z MP3 ale i z wejsciem USB oraz czytnikiem kart SD.
Nie chciałbym żeby to była reklama ale jak sie jeszcze dorzucie do tego obsługe bluetooth (czyli m.in. telefonu) z oddzielna klawiaturą, mikrofonem i pilotem - i to wszystko w cenie tez ok. 300 -400zł z polską gwarancją to sorry ale to żadna rewelacja
róznica jest tylko w wejsciu AUX...

tigga

• Gość
Tak, ale prośba informacje o modelac
« Odpowiedź #2 dnia: 01 Kwietnia 2008, 10:15:04 »
Witam,

Ja bardzo chętnie, ale przydałaby się lista modeli z którym będzie to współpracować. W życiu nie rozkręcałem radia ani tam nie grzebałem więc po prostu nie wiem  :| W moim przypadku chodzi o Yaris'a 99-03 wersja Luna. Nie oczekuję że autor zakopie się na tydzień w dokumentacjach, ale może tak spontanicznie by się dopisało przez innych znawców tematu?

pozdrawiam,

LS

Offline Swoop

• Administrator
  • Toyot Spamer
« Odpowiedź #3 dnia: 01 Kwietnia 2008, 10:27:05 »
według mnie żadna rewelacja, są juz dawno na rynku radia umozliwiające oczywiscie odczytywanie płyt z MP3 ale i z wejsciem USB oraz czytnikiem kart SD.
Nie chciałbym żeby to była reklama ale jak sie jeszcze dorzucie do tego obsługe bluetooth (czyli m.in. telefonu) z oddzielna klawiaturą, mikrofonem i pilotem - i to wszystko w cenie tez ok. 300 -400zł z polską gwarancją to sorry ale to żadna rewelacja
róznica jest tylko w wejsciu AUX...

są 3 wersje: 330 zł wersja dla iPod, 360 zł USB/SD/Jack i 430 zł USB/SD/Jack/Bluetooth.

jeśli ktoś ma inne radie niż oryginalne, to takich osób niestety oferta nie dotyczy. Urządzenia są robione po to aby wpiąc urządzenie w oryginalne radio samochodu w miejsce podłączenia zmieniarki i bez żadnego przerabiania można z niego korzystać...
« Ostatnia zmiana: 01 Kwietnia 2008, 10:59:30 wysłana przez Swoop »

Offline Swoop

• Administrator
  • Toyot Spamer
« Odpowiedź #4 dnia: 01 Kwietnia 2008, 10:29:47 »
Witam,

Ja bardzo chętnie, ale przydałaby się lista modeli z którym będzie to współpracować. W życiu nie rozkręcałem radia ani tam nie grzebałem więc po prostu nie wiem  :| W moim przypadku chodzi o Yaris'a 99-03 wersja Luna. Nie oczekuję że autor zakopie się na tydzień w dokumentacjach, ale może tak spontanicznie by się dopisało przez innych znawców tematu?

pozdrawiam,

LS

zerknij na stronę http://www.xcarlink.com/show_info.asp?product_id=314

jesli radio które posiadasz znajduje się na tej stronie, to urządzenie będzie działać

Offline Red_Point

• Toyot Spamer
    • www.RedPoint.ilto.pl > ZAPRASZAM > Yaris, Yaris FL, Avensis ...
« Odpowiedź #5 dnia: 01 Kwietnia 2008, 10:40:09 »
Meteor chyba mocno nie zrozumiales tematu...

co z tego ze sa radia z tymi funkcjami w tej cenie? ciekawe jka by wygladalo radio za 400 zl w dodatku 1 DIN w Ave T25... jedynym sensownym rozwiazaniem (jsli kogos nie stac na stacje multimedialna) jest cos takiego...

Niech prąd bedzie z Wami !!!

" ... objazd miasta na 18"stkach. Nie przestać! Wrócić na 20"stkach ... " Tede

Offline Arturro333

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 01 Kwietnia 2008, 10:55:01 »
Witam!
Nie wiem jakie dokładnie ma funkcje Xcarlink, ale w sprzedaży są odtwarzacze mp3 włączane do gniazdka od zapalniczki, posiadają port USB i można podłączyć do nich dowolną pamięć, odsłuchiwać można na dowolnym radiu. Wadą ich jest to, że nie można przewijać utworów, jedynie przeskakiwać, a zaletą jest cena, ok 40 zł, niektóre też posiadają wejście AUX i można podłaczyć jeszcze dowolny odtwarzacz.
No i pozostaje jeszcze kwestia tych wszystkich wiszących kabelków;)
Pozdrawiam
Artur
Arti 1MZ-FE

Offline Swoop

• Administrator
  • Toyot Spamer
« Odpowiedź #7 dnia: 01 Kwietnia 2008, 11:01:13 »
Funkcje ma takie jak napisałem wcześniej. Jeśli kiedykolwiek obsługiwałeś zmieniarkę w radiu samochodowym, to właśnie tak to działa. Wrzucasz na kartę pamięci katalogi i pliki mp3. włączasz zmieniarkę i leci mp3. jeśli chcesz z innego katalogu to tak jak w zmieniarce zmieniasz płytę

jackk7

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 01 Kwietnia 2008, 11:17:07 »
pomysł świetny, już jestem zainteresowany.
Trochę trudno wejśc na tę stonę. Pewnie nie są przygotowani, że cały Polski Toyota Club tam na raz się zjawi  <diabel> <taniec> <diabel>

za to taki filmik wygooglałem http://www.youtube.com/watch?v=FRxrPOZwSWE   <kawusia>
« Ostatnia zmiana: 01 Kwietnia 2008, 11:25:16 wysłana przez jackk7 »

Offline Arturro333

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: 01 Kwietnia 2008, 11:26:08 »
Drugi raz zajrzałem na ten wątek i dopiero teraz otworzyły mi się zdjęcia gniazd. To już jest lepsza technika niż odtwarzacz w gniazdku, który jest po prostu zwykłym nadajnikiem radiowym :-)
A zmieniarki jak do tej pory się nie dorobiłem i chyba już nie ma za bardzo sensu bo właśnie są prostsze rozwiązania.
Tylko nie jestem pewien czy moje radyjko obsługuje zmieniarkę, jest ono trochę nietypowe i nie ma takiego w manualu, a może za słabo szukałem;)
Pozdrawiam
Arti 1MZ-FE

jedovaty

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 01 Kwietnia 2008, 12:12:52 »
Fajne to urządzenie - byłbym zainteresowany.
Ale nie wiem czy do mojego yarisa będzie pasować. Na stronie producenta wogóle nie ma zamieszczonego yarisowego radia. 
Poniżej zdjęcie wejść jakie mają radia:
na górze - yaris 2005-2008 (wersja bez mp3)
na dole - corolla 2002-2007 (wersja z CD)

« Ostatnia zmiana: 01 Kwietnia 2008, 12:38:03 wysłana przez jedovaty »

wigga1

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: 01 Kwietnia 2008, 15:21:21 »
Panowie od jakiegos czsu jest podobny bajer na rynku za ok 20zeta tylko wysyla sygnal radiowy do radia w samochodzie. Nalezy tylko znalezsc odpowiednia czestotliwosc. wszystko jest zasilane przez zapalniczke w aucie. Nie testowalem na mojej toyotce ale sie tym zainteresuje to napisze. pozdrawiam

Offline Red_Point

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #12 dnia: 01 Kwietnia 2008, 15:45:40 »
wigga1 gdybys nie zauwazyl, to juz ktos o tym pisal...

tylko ze to o czym ty piszesz za 20 zl to kawalek klocka walajacego sie po aucie bez jakiegokolwiek sterowanie z radia - czyli taka druciarnia jak dla mnie - totalnie bez sensu...

to o czym mowimy ma rece i nogi, sterowane jest z fabrycznego radia itd....

dla mnie twoje porownanie tego 'czegos' za 20 zl i Xcarlinka za wiele wiecej, jest jak porowanie 126p za 500 zl i ave t25 za wiele wiecej...

jedno i drugie niby robi to samo - jezdzi - tylko w roznym stylu....

Offline wjmichal

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #13 dnia: 01 Kwietnia 2008, 16:46:51 »
Masz racje Red a pozatym jakos dzwieku bedzie lepsza z Xcarlinka niz z z takiego nadajnika na fale. to zamiast nadajnika kupcie sobie kasete podlaczcie mp3 i tez bedzie dzialac hahhaaha ja osobiscie nie uznaje takich ''tanich'' Badziew jakimi sa kasety i nadajniki rozniego typu. Gdybym nie mial radyjka z dvd w yarku kupil bym Xcarlinka
« Ostatnia zmiana: 01 Kwietnia 2008, 16:50:16 wysłana przez wjmichal »

Offline Red_Point

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #14 dnia: 01 Kwietnia 2008, 17:30:19 »
no i to by bylo na tyle jesli chodzi o wszystkie allegrowe propozycje po 20,30,50 zl....

Xcarlink to naprawde super sprawa dla kogos kto nie ma ochoty wymieniac fabrycznego radia...

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl