Autor Wątek: Problem z mocą corolla d4d 2002 rok (podobno w każdym d4d nie tylko w rolce)  (Przeczytany 6662 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Janooop

• Toyot Chodzacy
Od wczoraj mam duży problem z corollką. Coś dziwnego zaczęło sie dziać i niestety pogarsza się. Samochód traci moc ale błąd się nie pojawia. Generalnie samochód traci moc. I prędkość max jest ok 120KM/H i to nie zawsze. Czasem znowu zachowuje się jakby chciał się  wyrwać. Dziwna sprawa. Samochód nie przechodzi w stan awaryjny a jedynie nie ma mocy. Po pewnym czasie wywala błąd że jest jakiś problem z układem paliwowym. Ciśnienie spada paliwa i automatycznie nie ma mocy. Jak wracałem wczoraj z trasy to raz  ledwo co dochodziłem do 80Km a innym razem bez problemów 140 pokazywało się. Jeżeli ktoś miał taki problem i wie czego szukać proszę o info. Problem podobno pojawia się w silnikach d4d nie tylko w jednym modelu.
Janooop vel. Quinnolite to powiedział

prusiak

• Gość
Odp: Problem z mocą corolla d4d 2002 rok (podobno w każdym d4d nie tylko w rolce
« Odpowiedź #1 dnia: 14 Kwietnia 2008, 14:42:49 »
Szukaj przyczyn... u mnie bylo podobnie, winny byl filtr paliwa....

Offline Radex

• Moderator
  • Toyot Zmotoryzowany
    • Widok - Modzelewscy
musisz przeleciec caly uklad paliwowy od poczatku do konca  zaczynajac od baku a konczac na wtryskach ... kolega w D4D mial poprzytykane wtryski od syfiastego paliwa .. po czyszczeniu instalacji i baku problem zniknal

Smerfetka

• Gość
Odp: Problem z mocą corolla d4d 2002 rok (podobno w każdym d4d nie tylko w rolce
« Odpowiedź #3 dnia: 14 Kwietnia 2008, 16:33:15 »
... kolega w D4D mial poprzytykane wtryski od syfiastego paliwa ..

Nie wiem czy to może byc wina złej jakości paliwa, ponieważ od ponad 2 lat za każdym razem tankowany jest VPower Diesel...

Offline Radex

• Moderator
  • Toyot Zmotoryzowany
    • Widok - Modzelewscy
byc moze to nie to ale byly juz przypadki ze raz trafilo sie syfiaste na stacji gdzie ktos tankowal od lat a pozniej tez bylo ok ...

czy to sie dzieje w roznym zakresie obrotow i po prostu nie jedzie czy nie chce wskoczyc na obroty i zamula sie ?

i czy na cieplym czy na zimnym silniku ?
« Ostatnia zmiana: 14 Kwietnia 2008, 20:30:49 wysłana przez Radex E9 »

Offline Janooop

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #5 dnia: 14 Kwietnia 2008, 22:12:26 »
byc moze to nie to ale byly juz przypadki ze raz trafilo sie syfiaste na stacji gdzie ktos tankowal od lat a pozniej tez bylo ok ...

czy to sie dzieje w roznym zakresie obrotow i po prostu nie jedzie czy nie chce wskoczyc na obroty i zamula sie ?

i czy na cieplym czy na zimnym silniku ?

Sytuacja jest dziwna teraz jest wszystko ok. Samochód ma moc i idzie w całym zakresie prawidłowo. Wczoraj natomiast nie było jednych obrotów generalnie graniczne było ok 2200 obrotów kiedy to silnik tracił moc i nawet wyższy bieg nie pomagał.
Janooop vel. Quinnolite to powiedział

Admin

• Gość
Spróbuj na poczatek wlać płynów do mycia układu paliwowego. Jesli jest przytkany filtr to powinno na jakiś czas pomóc.

Offline marcelek80

• Toyot Leżący
  • *
czesc

jak Ci diesel przysiada i traci moc, a potem znow mu sie poprawia, zacznij od filtra paliwa - moze byc juz brudny

obecne silniki diesla sa bardzo wrazliwe na jakosc paliwa, a z tym nawet na shellu jest nie do konca dobrze

ja zmienilem benzyne Shellowska Eurosuper 95 na Vpower95 i ciagle auto jakos sie dziwnie slabe bylo i pokazywalo spadek wydajnosc katalizatora, potem zmienilem na Jeta Pb98 - auto zrobilo 10tys bez zadnych bledow i osiagi oraz elstycznosc silnika wzrosla

pozdrawiam   
Corolla Levin 1600 GT APEX TWIN CAM
Corolla Wagon 1600
Auris 1600 Premium
Highlander 3.5 V6 4WD
Mazda3 2.0 Skyenergy
Lexus GS460 Prestige
Subaru Outback 2.5 Eyesight

BliSki

• Gość
Janooop jak się ten problem rozwiązał?
Swoją drogą już któryś raz czytam i słyszę, że ludzie chwalą sobie Jeta. Zatem co wybrać? Jeta, Shella czy Orlena? Wiem, że to zależy od konkretnej stacji ale pytam tak statystycznie.

Offline Piotr Sas

• Toyot Zmotoryzowany
[ Zatem co wybrać? Jeta, Shella czy Orlena? Wiem, że to zależy od konkretnej stacji ale pytam tak statystycznie.
Statystycznie najwięcej jest stacji ORLENu więc statystycznie tankuj na ... BP  <diabel> <diabel>
Obi

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl