Autor Wątek: Rozrzad w silniku 3sfe  (Przeczytany 4664 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

gryzonn

• Gość
Rozrzad w silniku 3sfe
« dnia: 14 Kwietnia 2008, 21:43:24 »
Witam czy mógłby ktos powiedziec na które które znaki trzeba zgrac ze soba  żeby wymienic pasek rozrzadu ??? Mile widziane bylo by jakies foto  bo niemoge nigdzie nic znalesc :(:(

Offline carinus

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Auris I 1,4 d4d
Odp: Rozrzad w silniku 3sfe
« Odpowiedź #1 dnia: 15 Kwietnia 2008, 16:17:35 »

Sam tak robiłem (tylko na wałkach rozrządu zgrałem znaki); na wale nie mogłem znaleźć.

Na wale nie znajdziesz jeśli nie założysz obudowy i koła pasowego.Głowica ma zrobiony znacznik na obudowie panewki lub osłonie koła.Na samym kółku tez jest otworek lub znacznik.

gryzonn

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 15 Kwietnia 2008, 17:08:54 »

Sam tak robiłem (tylko na wałkach rozrządu zgrałem znaki); na wale nie mogłem znaleźć.

Na wale nie znajdziesz jeśli nie założysz obudowy i koła pasowego.Głowica ma zrobiony znacznik na obudowie panewki lub osłonie koła.Na samym kółku tez jest otworek lub znacznik.

A który to znak ten na ogudowie bo tam jest pare ;;/;/;/

Offline Perzan

• Toyot Zmotoryzowany
    • http://www.perzan.com
« Odpowiedź #3 dnia: 15 Kwietnia 2008, 17:54:34 »
1. Jest znak na małym kółku zębatym rozrządu i na obudowie silnika. (Haynes 2A*11, fot. 6.15)
2. Jak na obudowie rozrządu to ustawić na 0.
3. Na górze jest dziurka w jednym ramieniu dużego koła. Należy ją zgrać ze znakiem na pokrywie pierwszego łożyska wałka. Jest na samym środku tejże pokrywy.
O ile mnie pamięć nie myli to znak na górnym kole zębatym pokrywa się z klinem na wałku.
Pozdro.
*
*** Czytając forum często odnoszę wrażenie, że ludzie nie chcą aby im pomóc, choć wydaje się że pomocy potrzebują. ***
*
*
*** Try not. Do or do not. There is no try. ***
*

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl