Autor Wątek: Kłopoty z rozruchem !  (Przeczytany 2171 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ted58

• Toyot Leżący
  • *
Kłopoty z rozruchem !
« dnia: 11 Maja 2008, 11:49:15 »
Witam, silnik 3,0 V20  97r.  zimny odpala i jest ok,  jak jest rozgrzany to kłopot. Bez dodania gazu ani rusz nie odpala i jak już odpali to tylko idzie na wysokich obrotach a jak wezmę nogę z gazu  to obroty spadają i gaśnie. Proszę o diagnozę, Pozdrawiam

grzechuuu

• Gość
Odp: Kłopoty z rozruchem !
« Odpowiedź #1 dnia: 11 Maja 2008, 13:21:48 »
silniczek krokowy, przepustnica są moze zanieczyszcozne juz (tam są takie kanaliki)

Offline ted58

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 11 Maja 2008, 15:46:50 »
Zabirę sie do tego i jak będzie rezultat poinformuje, ale mam watpliwości bo jak by to było na zimnym silniku to tak ale na gorącym? zobaczymy !

grzechuuu

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 11 Maja 2008, 17:17:06 »
na zimnym są wyższe obropty (niewiem czy na ssaniu przepustynica jest bardziej otwarta wiec moze jeste wieksdzy przepływ) przeczyscic  i moze akurat bedzie to to ;) pozdr

KaeRBe

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 11 Maja 2008, 17:56:48 »
ja mam trochę inaczej
zimą zapala mi na dotyk a jak jest ciepło jak teraz to zawsze pierwszy rozruch trwa parę sekund ale potem już po rozgrzaniu zapala ok
czy to też może być zabrudzona przepustnica i silniczek krokowy? czy raczej coś z automatycznym ssaniem?

grzechuuu

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 11 Maja 2008, 18:28:24 »
w manualu są 3 tabelki gdzie jest pokaznae  pokolei co mnoe byc powodem ciezkiedgo odpalania na ciepłym silniku

Offline ted58

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 11 Maja 2008, 19:40:46 »
Jakis adres jak możesz ! do tego manuala

grzechuuu

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 12 Maja 2008, 01:26:16 »

tam jest wiersz "dificult to start": i w linijce "hot" masz pokoleji problemy od 1 d iles tam  jakie to mogą byc problemy. 1 tzn ze najbardziej prawdopodony a ostania liczba do najmniej prawdopodobne ;)    strony są pokolei

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl