Autor Wątek: Zegary w E10  (Przeczytany 2612 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

kawon

• Gość
Zegary w E10
« dnia: 03 Lipca 2008, 17:35:44 »
Witam wszystkich w moim pierwszym poście ;)

Chciałem sobie trochę "stjuningować" moją corolke i w oko wpadły mi zegary Indiglo http://moman.pl/allegro/corollaE10/corollaE1009.jpg
(link do aukcji na allegro- http://moto.allegro.pl/item393437443_moman_indiglo_toyota_corolla_e10_e11_i_carina_e.html) Mam jednak jakąś uboższą wersje i w mojej toyotce nie ma obrotomierza. Oczywiście domyślam się, że ten zestaw Indiglo mógłbym po prostu pewnie zamontować bez tego zegara, ale ja go chce mieć :P
Z tego wynika, że muszę zakupić te zegary Indiglo i standardowe zegary z obrotomierzem.
I teraz pytanie- gdzie dostać- może jakiś link, adres (Warszawa)?

Zdjęcie do moich zegarów:
http://img329.imageshack.us/img329/9450/obrazek024vt0.jpg

Pozdrawiam

Edit: aha- ekonomizer mi nie potrzebny do szczęścia :)

Edit2: http://moto.allegro.pl/item388179733_licznik_toyota_corolla_e10_model_92_97.html
To będzie pasować? :P Proszę o szybką odpowiedź
« Ostatnia zmiana: 03 Lipca 2008, 17:49:57 wysłana przez kawon »

Offline Radex

• Moderator
  • Toyot Zmotoryzowany
    • Widok - Modzelewscy
Odp: Zegary w E10
« Odpowiedź #1 dnia: 03 Lipca 2008, 19:24:45 »
przede wszystkim musialbys zobaczyc jakie kostki sa z tylu u ciebie i poprosic goscia z allegro zeby zrobil zdjecie z tylu tych zegarow z obrotomierzem ... czy masz mozliwosc podlaczenia tych z obrotomierzem u siebie ...  jezeli bedzie ok to wielkoscia bedzie pasowal pod warunkiem ze twoja rolka to rocznik 92-97

Offline Bonzol

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2 dnia: 07 Lipca 2008, 23:56:22 »
Do tego co Radex napisał dodam, że jeżeli  zegary będą pasowały w miejsce starych, to elektrykę zawsze można podłączyć. Nieraz trzeba trochę pokombinować, ale jest to możliwe. Ja sobie też takie założę, bo strasznie mierzwi mnie brak obrotomierza w dieslu.
Bonzol. Lubię pupcię mojej Rolki !!!

kawon

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 16 Lipca 2008, 10:05:21 »
Wtyki pasują faktycznie, trzeba jednak pokombinować z przewodami, bo nijak się to nie zgadza. Nie znam się na elektryce także szukam dobrego/taniego elektryka samochodowego w Warszawie, który by się tego podjął ;)

U jednego byłem to powiedział, że to będzie drogo dość kosztować. Nie powiedział ile bo twierdził, że musiał by to obejrzeć (wstępnie umówiłem się z nim na telefon w poniedziałek). Drugi natomiast powiedział, że on jest za stary, żeby się tego podjąć  :-o

Dlatego jeśli macie jakiegoś dobrego elektryka w Warszawie to proszę o namiary :)

Pozdrawiam

Offline Bonzol

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #4 dnia: 16 Lipca 2008, 20:26:04 »
No niestety, za luksus trzeba płacić ! Przy podłączaniu jest trochę zabawy i traci się sporo czasu - stąd ta cena. Jak nie potrafisz zrobić tego sam trzeba będzie zapłacić. Dobry elektryk uwinie się z tym w jeden dzień. Tyle czasu potrzeba na dokładne zbadanie, porozcinanie przewodów i ponowne łączenia. Następnie dokładne zaizolowanie i powiązanie w odpowiednie wiązki. Nie znam nikogo, kto zrobi to w kilka godzin. Chyba, że to jakiś geniusz pasjonat - ale tacy rzadko się zdarzają.
Bonzol. Lubię pupcię mojej Rolki !!!

kawon

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 16 Lipca 2008, 22:14:12 »
No niestety, za luksus trzeba płacić ! Przy podłączaniu jest trochę zabawy i traci się sporo czasu - stąd ta cena. Jak nie potrafisz zrobić tego sam trzeba będzie zapłacić. Dobry elektryk uwinie się z tym w jeden dzień. Tyle czasu potrzeba na dokładne zbadanie, porozcinanie przewodów i ponowne łączenia. Następnie dokładne zaizolowanie i powiązanie w odpowiednie wiązki. Nie znam nikogo, kto zrobi to w kilka godzin. Chyba, że to jakiś geniusz pasjonat - ale tacy rzadko się zdarzają.

A gdzie ja napisałem, że to chce mieć w kilka godzin? :P

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl