Autor Wątek: dorobienie klucza corolla E11 (1998)  (Przeczytany 4651 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

miguelsanchez

• Gość
dorobienie klucza corolla E11 (1998)
« dnia: 09 Lipca 2008, 21:08:14 »
hej.
Kupilem corollke E11 (1998). niestety tylko z jednym kluczykiem. jako, ze notorycznie gubie takie rzeczy, stwierdzilem, ze dorobie. po przekopaniu kilkunastu tematow na wielu forach, nie wyglada to za ciekawie. jedyny kluczyk jaki posiadam to klucz szary - serwisowy.
Mam kilka pytan, na ktore mam nadzieje Szanowni Forumowicze udziela konkretnej odpowiedzi:

- jak sprawdzic czy moja rolka posiada immo? (plastik na kluczu ma okolo 4mm grubosci jezeli to cos pomoze)
- jezeli posiada, ile moze kosztowac wymiana immo i komplet kluczy (brak mozliwosci skopiowania kodu do immo z szarego klucza).
- jezeli nie ma immo, czy warto inwestowac w komplet z ebaya (immo, 2 klucze, alarm - okolo160 PLN w przeliczeniu) i jak skomplikowany jest montaz

Rolka jest wersja brytyjska, bede niezmiernie wdzieczny za wszelakie informacje. niestety mieszkam w londynie wiec jezeli macie jakies namiary na fachowcow londynskich byloby swietnie.

Offline marekw

• Toyot Chodzacy
Odp: dorobienie klucza corolla E11 (1998)
« Odpowiedź #1 dnia: 10 Lipca 2008, 08:57:09 »
- jak sprawdzic czy moja rolka posiada immo? (plastik na kluczu ma okolo 4mm grubosci jezeli to cos pomoze)
wszystkie e11 mają immobilizer
- jezeli nie ma immo, czy warto inwestowac w komplet z ebaya (immo, 2 klucze, alarm - okolo160 PLN w przeliczeniu) i jak skomplikowany jest montaz
a stacyjka gdzie ?? do kompletnego zestawu nie trzeba alarmu, ale trzeba jeszcze wkładki zamków

miguelsanchez

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 10 Lipca 2008, 21:17:13 »
ok. pozostaje wiec wymiana wkladek i komputera. jezeli ktos ma zbedny komplet do sprzedania bylbym zainteresowany.
pozostaje jeszcze kwestia jak skomplikowana jest wymiana kompa. potrzebny fachowiec czy moze zwykly mechanik sobie z tym poradzi?

Offline marekw

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #3 dnia: 11 Lipca 2008, 08:16:41 »
piszesz, że masz angielkę , tzn RHD czy SB... choć może RHD JT... albo LHD SB...
do tego każda wersja nadwozia ma inny zestaw.
Mam na zbyciu zestaw do LHD JT... HB, jak jesteś zainteresowany to wal na pw.

miguelsanchez

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 12 Lipca 2008, 20:57:10 »
niestety moja rolka to RHD wiec Twoj zestaw chyba nie bedzie pasowal.

jaka jest roznica pomiedzy SB a JT? jak bede mial wiecej info to latwiej bedzie mi znalezc odpowiedni zestaw.

dzis przynajmniej dorobilem zwykly klucz wiec w razie "W" przynajmniej dostane sie do srodka i sobie posiedze hehe...

---------------------------------------------------------------------

znalazlem zestaw kluczy, stacyjke, komputer na allegro pochodzacy z corolli 1.4 e11 RHD.
pytanie jest czy przypasuje do mojej 1.3?
« Ostatnia zmiana: 12 Lipca 2008, 21:05:27 wysłana przez Radex E9 »

czardasz1

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 13 Lipca 2008, 00:14:06 »
Klucz (transponder) możesz przekopiować.

miguelsanchez

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 13 Lipca 2008, 13:08:16 »
ok. ale nie moge przeciez przekopiowac klucza majac jedynie klucz serwisowy (szary).
co z tym komputerem z 1.4, przypasuje?

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl