Autor Wątek: tłumik środkowy?  (Przeczytany 2734 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Arco

• Toyot Leżący
  • *
tłumik środkowy?
« dnia: 23 Września 2008, 20:01:28 »
Witam! czy ktoś wymieniał może  tłumik środkowy.Jak tak to gdzie można kupić i za ile.Z tego co zauważyłem między katalizatorem a tłumikiem środkowym nie ma łączenia?

Offline Marioosz

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: tłumik środkowy?
« Odpowiedź #1 dnia: 02 Maja 2020, 15:59:14 »
Odświeżam wątek. Potrzebuję tłumik środkowy, bo stary już nie jest w najlepszej kondycji, a nie chcę się w żadne spawania bawić. Auto to Yaris 1.3 2004 rok (Francuz).  Na necie widziałem kilka tłumików, różniących się ceną i wyglądem. Który się nada do mojej Yariski? Chodzi o to żeby pasował plug & play.

Offline smokofilidanek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #2 dnia: 02 Maja 2020, 19:31:59 »
Odświeżam wątek. Potrzebuję tłumik środkowy, bo stary już nie jest w najlepszej kondycji, a nie chcę się w żadne spawania bawić. Auto to Yaris 1.3 2004 rok (Francuz).  Na necie widziałem kilka tłumików, różniących się ceną i wyglądem. Który się nada do mojej Ywariski? Chodzi o to żeby pasował plug & play.
asmet , polmos ostrow lub izawit... po numerze OE dojdziesz jaki kupic... do wyboru do koloru. Srodkowy jest bez katalizatora ale z gniazdem na sonde lambda. W 1.3 vvti katalizator jest od razu za kolektorem...
« Ostatnia zmiana: 02 Maja 2020, 19:33:33 wysłana przez smokofilidanek »

Offline Marioosz

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #3 dnia: 03 Maja 2020, 11:32:18 »
No właśnie, bo na necie widzę różne wymiary tych tłumików, pewnie bez tego gniazda na sondę lambda są niektóre. Poza tym takie pytanie, bo w ofertach widzę też ten przyrząd do zdejmowania tłumika z wieszaka, czy bez tego się można obejść?

Offline smokofilidanek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #4 dnia: 03 Maja 2020, 23:50:16 »
Poza tym takie pytanie, bo w ofertach widzę też ten przyrząd do zdejmowania tłumika z wieszaka, czy bez tego się można obejść?
sam wydechu nie zmieniałem , byłem u fachowca, chociaż z demontażem żadnych problemów nie było, nawet sonda wykręciła się..
Do gum warto mieć jakąś mniejszą breszkę, chociaż podejrzewam że z większym śrubokrętem też możnaby sobie poradzić. Warto psiknąć je smarem silikonowym i wtedy łatwiej zsuwają sie z wieszaków - tak kiedy ściągałem tylną puszkę na leżąco żeby wymienić osłonę termiczną. Dało się bez problemu.
PZDR

Offline Marioosz

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #5 dnia: 05 Maja 2020, 19:26:59 »
Tak u mnie wygląda tłumik środkowy:
Nie wiem czy to jakiś dodatkowy tłumik przedni za katalizatorem? Oczywiście katalizator to oddzielna część  :cheesy:

Offline smokofilidanek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #6 dnia: 05 Maja 2020, 22:40:02 »
Tak u mnie wygląda tłumik środkowy:
Nie wiem czy to jakiś dodatkowy tłumik przedni za katalizatorem? Oczywiście katalizator to oddzielna część  :cheesy:
Tak dodatkowy tłumik, taki sam jest w moim 1.3vvti

Offline Marioosz

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #7 dnia: 06 Maja 2020, 12:06:44 »
Tylko że u mnie jest jeszcze taka mała osłonka termiczna pomiędzy tym dodatkowym małym tłumikiem, a uchwytami do zamocowania. Tu jej nie widzę na tym zdjęciu.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl