Autor Wątek: ... zakup radia .....  (Przeczytany 15792 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline kingcin

• Toyot Chodzacy
    • Auris
Odp: ... zakup radia .....
« Odpowiedź #15 dnia: 12 Lipca 2012, 14:16:08 »
Tak tez myślałem, że jak jest slot SD, to mozna wgrać AM i powinno chodzić.

no nie do końca tak jest, jest to mozliwe tylko w radiach z winCE, to głownie chińskie noname, pioneeer ma 2 stare modele z winCE i dodatkowo jest jeszcze jeden model blaupuntka (Blaupunkt NewYork 800, sam taki posiadam, ale to tak naprawdę, też chińczyk)

w konwoodach jest garmin, z tym ze w starszych modelach nie jest już aktualizowany sam soft, jedynie mapy, wiec jakiś funkcji typu asystent pasa ruchu, nie uświadczysz.
no i mapa całej europy, garmina bo gpmapy już nie wydają.
nie ma opcji wgrania auto mapy, czy czegokolwiek innego. Garmin jest jednak stosunkowo dobra nawigacją i współpraca navi z reszta funkcji radia jest całkiem przyzwoita (np nie musisz mieć mapy na całym ekranie, możesz mieć jedynie strzałkę i info głosowe, a na ekranie wyświetlać np film).

wystrzegaj się rozwiązań typu http://allegro.pl/alpine-iva-w520r-modul-navi-do-automapa-wroclaw-i2460408290.html bo owszem automapa na tym będzie ale sprzedawcy nie zawsze wypominają, że sterowana dodatkowym pilotem. No i nie wspominają, że niekoniecznie będziesz mógł jednocześnie słuchać radia i używać nawigacji.

Auris E15 1.6 '07 SOL + w rodzinie: Avensis T27  Wagon '12 1.8 Executive,  Yaris P1 FL '03 1.0 Luna

pipen11

• Gość
Odp: ... zakup radia .....
« Odpowiedź #16 dnia: 27 Lutego 2013, 09:42:05 »
witam, mam pytanie czy do toyoty rav4 rok prod. 2002 czyli tzw. II generacja będzie pasowało radio jvc kw 400 e ? jestem na kupnie właśnie tego sprzętu ale nie wiem czy się zmieści...? a nie chcę też aby gdzieś były jakieś szpary, dziury itd... wydaje mi się że będę także musiał dokupić boczne ramki coś takiego: http://allegro.pl/ramka-radiowa-2din-toyota-celica-rav4-mr2-821-i3023170638.html jestem zielony w tym temacie dlatego wolę zapytać kogoś kto już kombinował taki mix...  :-) za odpowiedzi i ewentualnie foty z góry dzięki... i pzdr  :-)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl