Autor Wątek: Podgrzewane lusterka  (Przeczytany 15947 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

niedzio

• Gość
Podgrzewane lusterka
« Odpowiedź #15 dnia: 17 Grudnia 2004, 23:50:19 »
Kupiłem maty  :lol:  będęrobił montaż. Dam znać z wyników tej operacji.

pankuba

• Gość
Podgrzewane lusterka
« Odpowiedź #16 dnia: 21 Grudnia 2004, 15:22:18 »
no no czekamy na relację

Jackal

• Gość
Podgrzewane lusterka
« Odpowiedź #17 dnia: 21 Grudnia 2004, 15:57:57 »
Tak mnie wkurza brak podgrzewania (we wszelkich garażach zaparowują lusterka !!!!), że coś z tym trzeba będzie w końcu zrobić. Niedzio informuj co i jak.

p_flori

• Gość
Podgrzewane lusterka
« Odpowiedź #18 dnia: 21 Grudnia 2004, 17:36:55 »
Dziś przy skrobaniu lusterek padło kilka nieparlamentarny słów - tych na k. itp. chyba nawet coś zepsułem bo sięlusterko nie odgina w jedną stronę.
Więc zamówiłem maty na Allegro. Obym tylko nic bardziej nie popsuł....
ale skrobać już nie chcę.

p_flori

• Gość
Podgrzewane lusterka
« Odpowiedź #19 dnia: 23 Grudnia 2004, 23:12:49 »
Zamontowałem.
Wszystko oparłem na czynnościach opisanych przez Speede_x (bez tego opisu bym sie nie odważył). Udało się, ale nie do końca poszło idealnie - więc kilka moich uwag:
 - te pieprzone angielskie plastiki są nawet twarde po rozgrzaniu - przy wkładaniu tafli lustra do plastiku obłamał mi sięróg jednej tafli - trzeba je podgrzewać również przy wkładaniu - najlepiej suszarką do włosów (na szczęsie to tylko rożek lusterka - można sięprzyzwyczaić do ryski w rogu).
 - lusterka od tyłu są powleczone folią, która tak mocno siedzi, że 2 godz szorowałem lustra zanim odkleiłem ten syf od tyłu
Cytuj (zaznaczone)
W mojej E11 jest juz instalacja elektryczna pod tapicerka pod ogrzewane lusterka, mimo, ze firmowo nie byly podgrzewane. Pod lusterkiem pod tapicerka jest kostka, na jednym pinie pojawia sie +12V po wlaczeniu ogrzewania tylniej szyby

I faktycznie tak jak pisał Sztylu - jest tam kostka
 - zamiast lutować kabelki, lepiej kupić konektorki 2,5 mm (najmniejsze) - bo pasują zarówno do mat jak i do kostki pod tapicerką.

Kolejnym odważnym życzępowodzenia, lusterka grzeją jak cholera.

Jackal

• Gość
Podgrzewane lusterka
« Odpowiedź #20 dnia: 24 Grudnia 2004, 10:17:28 »
No to pięknie  :aclap

Speede_x

• Gość
Podgrzewane lusterka
« Odpowiedź #21 dnia: 12 Stycznia 2005, 16:52:11 »
...a po zeskrobaniu tej folii, to jeszcze coś widać w tych lusterkach?? bo u mnie to bym nic nie widział bo zeskrobaniu folii (chyba ,że nie mówimy o tym samym?)

p_flori

• Gość
Podgrzewane lusterka
« Odpowiedź #22 dnia: 12 Stycznia 2005, 22:53:12 »
tak mówimy o tym samym, po prostu jak nie zejdzie folia z klejem to trzeba wszelkimi sposobami ten klej odskrobać od tafli - ma być gładka, lśniąca jak d.. niemowlaka

Speede_x

• Gość
Podgrzewane lusterka
« Odpowiedź #23 dnia: 13 Stycznia 2005, 09:46:43 »
zmywacz do paznokci Mości Panie!!

p_flori

• Gość
Podgrzewane lusterka
« Odpowiedź #24 dnia: 16 Stycznia 2005, 14:59:26 »
właśnie nie bardzo szło acetonem, więc włożyłem lustra do gorącej wody z płynem do mycia naczyń i narabiałem miękką szczotką - nie skrobałem niczym twardym - faktycznie - zniszczyłbym taflę

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl