Autor Wątek: rozrzad - wymiana  (Przeczytany 2667 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

born2ride

• Gość
rozrzad - wymiana
« dnia: 14 Października 2008, 14:08:42 »
Przebieg w mojej gwiazdce powoli ale systematcznie zbliza sie do 200k i z tego wzgledu zaczalem zastanawiac sie nad wymiana rozrzadu. I stad 2 pytanka:
1) czy czekac az stuknie 100k na obecnym czy wymienic wczesniej?
2) jakiej firmy kupowac (pasek , rolka, napinacz - Sun, NSK, Koyo, Mitsuboshi, GMB, Bando, NTN - troche tego jest)?  Moj typ to Mitsuboshi + Koyo.

Offline aw

• Toyot Chodzacy
Odp: rozrzad - wymiana
« Odpowiedź #1 dnia: 14 Października 2008, 17:41:34 »
jak masz oryginał to spokojnie dojeździ ci do konca okresu. ja jak sprowadziłem swoją ave to miała 127tys najechane a powinno się zmieniać przy 105tys. jak wyjąłem pasek to wyglądał całkiem dobrze  :-P bez znaczących śladów zużycia. to nie oplel, że trzeba przed czasem  :grin:
Avensis Verso d4d 2002
Hundai Elantra XD 2000

born2ride

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 14 Października 2008, 19:28:47 »
Hmm, no wlasnie niestety nie wiem na jaki byl wymieniony za pierwszym razem bo bylo to za poprzedniego wlasciciela :|
Nie katuje za bardzo autka wiec mysle (licze na to) ze wytrzyma do 200k albo chwile przed bo i tak wypada mi wtedy wymiana oleju wiec mechanior zalatwilby wszystko za jednym razem.

Offline aw

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #3 dnia: 14 Października 2008, 22:33:45 »
zaglądnij pod dekiel i zobacz w jakim jest stanie pasek. jak frędzle nie wiszą i zeby się nie odkrajają to jeździj.
Avensis Verso d4d 2002
Hundai Elantra XD 2000

born2ride

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 15 Października 2008, 10:27:42 »
zaglądnij pod dekiel i zobacz w jakim jest stanie pasek. jak frędzle nie wiszą i zeby się nie odkrajają to jeździj.

Tak trzeba bedzie zrobic :-)

Offline mechu

• Toyot Spamer
    • Meszyński Car Audio
« Odpowiedź #5 dnia: 15 Października 2008, 19:56:44 »
poza tym pasek masz liczony na 150kkm (bo na pewno masz wsazdzony z corolki) - a jak peknie to tez sie nic nie stanie.

born2ride

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 17 Października 2008, 13:36:19 »
poza tym pasek masz liczony na 150kkm (bo na pewno masz wsazdzony z corolki) - a jak peknie to tez sie nic nie stanie.

... faktycznie na pocieszenie mamy bezkolizyjne <diabel>

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl