Autor Wątek: Falujące obroty - co wkoncu ?  (Przeczytany 9012 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

xszy

• Gość
Odp: Falujące obroty - co wkoncu ?
« Odpowiedź #15 dnia: 25 Października 2008, 10:02:18 »
OK na wtorek załatwiłem sobie ogrzewany garaz ;] wiec teraz juz nie bedzie problemu.

A jezeli chodzi o sonde to chyba bedzie ona. Dymi mi sie z rury nie miosiernie. Oczywiscie siwy a nie czarny dym. wczesniej tego nie zauwazylem. Wiec najprawdopodobniej sonda podaje zle info na komputer i wtryski przez to szaleja.

Tym czasem nie ma co gdybac. Wszystko opisze we wtorek. Postaram sie robic zdjecia to zrobimy maly FAQ.

xszy

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: 28 Października 2008, 23:33:09 »
Panowie FAQ-u jednak nie bedzie :P

Co sie okazało kumpel mi zucil swoim mega pomyslem. Ktosik mi tu pisał o pasku klinowym ze mozliwe ze przeskoczyl i to chyba bylo to.
Kumpel mi tez to zasugerował tak wiec powiedzial ze moge sprobowac troche zwariowanego sposobu.

Jak wiecie odpalalem samochod na pych przez akumulator. Pasek ( moze ) przeskoczył. A skoro odpaliłem go na pych to mozna go zgasic podczas jazdy ale po przez calkowite zatrzymanie samochodu przy wolnej jezdzie na 1 biegu. I tak zrobiłem. Kolejne odpalenie samochodu a tu obroty 800/900 bez zadnego falowania. Czyli pasek naskoczył w poprzednim kierunku jezeli to byl klin. :)

Nie wiem jak wyglada ta praktyka w sensie mechanicznym samochodu zle czy dobrze ale u mnie zaskutkowalo.

Pozdrawiam i dziekuje wszystkim za rady.

Offline Perzan

• Toyot Zmotoryzowany
    • http://www.perzan.com
« Odpowiedź #17 dnia: 29 Października 2008, 12:34:18 »
To teraz wykorzystaj ten ogrzewany garaż.
Dobierz się do paska rozrządu, policz ile zębów mu zostało i na pewno go naciągnij.
Pozdro.
*
*** Czytając forum często odnoszę wrażenie, że ludzie nie chcą aby im pomóc, choć wydaje się że pomocy potrzebują. ***
*
*
*** Try not. Do or do not. There is no try. ***
*

xszy

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: 30 Października 2008, 12:52:09 »
to juz zrobione :)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl