Autor Wątek: Programowanie kluczyka do Rav4 2003'  (Przeczytany 35933 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline mandes

• Toyot Pełzający
  • **
    • http://www.toyota-starlet.prv.pl
Programowanie kluczyka do Rav4 2003'
« dnia: 16 Listopada 2008, 09:15:53 »
Witam,

Czy ktoś z Was miał do czynienia z programowaniem kluczyka w Toyocie tak aby działał centralny zamek. Dodam że chodzi o kluczyk z immobiliserem i dwoma przyciskami "lock" i "unlock". Na forum elektroda.pl znalazłem kilka sposobów, jednak dotyczy to Avensis D-4D: Co o tym sądzicie, czy spróbować tych metod w swoim autku?

"I sposób
1. Otwórz drzwi kierowcy, mając kluczyk w ręku a nie w stacyjce... Nie zamykaj drzwi!
2. Włóż kluczyk do stacyjnki wyłącznika zapłonu, przekręć z położenia "OFF" do położenia "ON" i poczekaj 10 sekund...
3. Następnie dwukrotnie naciśnij przycisk na kluczyku "LOCK" lub "UNLOCK" /kluczyk cały czas ma być włożony do stacyjki i być w pozycji "ON - jak napisałem powyżej/. Usłyszysz w tym momencie dżwięk zamykania/otwierania zamka dobiegający z panelu zamka centralnego.
4. Koniec - gotowe. 150 PLN wydaj na ciekawsze rzeczy.

II sposób
3 razy zamknąć i otworzyć drzwi, potem włożyć kluczyk do stacyjki, wyciągnąć go, powtórzyć operację z drzwiami, włożyć kluczyk do stacyjki o dopiero potem nacisnąć jeden z przycisków

III sposób
1)Otwarte drzwi kierowcy klucz wyjęty ze stacyjki
2)włóż kluczyk do stacyjki i wyjmij
3)zamknij i otwórz drzwi 2 razy
4)włóż kluczyk do stacyjki i wyjmij
5)zamknij i otwórz drzwi 2 razy
6)zamknij drzwi
7)włóż kluczyk do stacyjki włącz i wyłącz zapłon 1 raz wyjmij klucz ze stacyjki
Zamek centralny powinien się zamknąć a następnie otworzyć (jeżeli tego nie zrobi to albo się nie zmieściłeś w czasach albo jest jakaś usterka)
8)naciśnij i trzymaj przycisk lock kluczyka
9)naciśnij 5 razy przycisk unlock kluczyka
10)puść oba przyciski a następnie naciśnij lock albo unlock
System powinien potwierdzić jednym cyklem zamka przyjecie kluczyka

Sposób 1 zadziałał i takze znalazlem odp na moje pytania.

1. Otwórz drzwi kierowcy, mając kluczyk w ręku a nie w stacyjce... Nie zamykaj drzwi! (chodzi o kłapniecie drzwiami)

2. Włóż kluczyk do stacyjnki wyłącznika zapłonu, przekręć z położenia "OFF" do położenia "ON" i poczekaj 10 sekund...(ON zaznaczone jest na stacyjce)(co do czasu ja czekałem az wiekszosc kontrolek zgaśnie)

3. Następnie dwukrotnie naciśnij przycisk na kluczyku "LOCK" lub "UNLOCK" /kluczyk cały czas ma być włożony do stacyjki i być w pozycji "ON - jak napisałem powyżej/. Usłyszysz w tym momencie dżwięk zamykania/otwierania zamka dobiegający z panelu zamka centralnego.

4. Koniec - gotowe. 150 PLN wydaj na ciekawsze rzeczy."

AlfA_

• Gość
Odp: Programowanie kluczyka do Rav4 2003'
« Odpowiedź #1 dnia: 13 Grudnia 2012, 23:01:13 »
Muszę wymienić baterie w kluczyku ktoś mi podpowie czy powyższe kodowanie kluczyka działa i jaką baterie trzeba kupić ?

Offline Grzeskooo

• Początkujący
« Odpowiedź #2 dnia: 09 Listopada 2014, 14:18:48 »
Witam,

Czy ktoś z Was miał do czynienia z programowaniem kluczyka w Toyocie tak aby działał centralny zamek. Dodam że chodzi o kluczyk z immobiliserem i dwoma przyciskami "lock" i "unlock". Na forum elektroda.pl znalazłem kilka sposobów, jednak dotyczy to Avensis D-4D: Co o tym sądzicie, czy spróbować tych metod w swoim autku?

"I sposób
1. Otwórz drzwi kierowcy, mając kluczyk w ręku a nie w stacyjce... Nie zamykaj drzwi!
2. Włóż kluczyk do stacyjnki wyłącznika zapłonu, przekręć z położenia "OFF" do położenia "ON" i poczekaj 10 sekund...
4. Koniec - gotowe. 150 PLN wydaj na ciekawsze rzeczy.

II sposób
3 razy zamknąć i otworzyć drzwi, potem włożyć kluczyk do stacyjki, wyciągnąć go, powtórzyć operację z drzwiami, włożyć kluczyk do stacyjki o dopiero potem nacisnąć jeden z przycisków

III sposób
1)Otwarte drzwi kierowcy klucz wyjęty ze stacyjki
2)włóż kluczyk do stacyjki i wyjmij
3)zamknij i otwórz drzwi 2 razy
4)włóż kluczyk do stacyjki i wyjmij
5)zamknij i otwórz drzwi 2 razy
6)zamknij drzwi
7)włóż kluczyk do stacyjki włącz i wyłącz zapłon 1 raz wyjmij klucz ze stacyjki
Zamek centralny powinien się zamknąć a następnie otworzyć (jeżeli tego nie zrobi to albo się nie zmieściłeś w czasach albo jest jakaś usterka)
8)naciśnij i trzymaj przycisk lock kluczyka
9)naciśnij 5 razy przycisk unlock kluczyka
10)puść oba przyciski a następnie naciśnij lock albo unlock
System powinien potwierdzić jednym cyklem zamka przyjecie kluczyka

Witam opisany III sposób zadziałał u mojego taty w RAV4 tylko do pewnego stopnia tzn cała procedura przeszła do konca 10 pkt. bezproblemowo ale nie zakończyło się sukcesem nadal centralny nie działa z kluczyka(pilota).
System potwierdził procedurę programowania dwoma cyklami. A następnie i przy zamkniętych drzwiach kolejne naciśniecie przycisku lock nie skutkuje zamknięciem. Natomiast wciśniecie Unlock'a sprawia zamkniecie i ponowne otwarcie zamków. Po otwarciu drzwi i próbie zamknięcia wciśniecie któregokolwiek przycisku nie powoduje żadnego ruchu zamka.
Wobec powyższego mam pytanie czy ktoś możne spotkał się z podobnym problemem a możne ja zrobiłem coś nie tak.
Za odpowiedzi serdecznie z góry dziękuję.

Offline Darek Toyota

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #3 dnia: 09 Listopada 2014, 14:43:41 »
-kluczyk wyjęty ze stacyjki
-drzwi kierowcy otwarte
1. kluczyk włóż/wyjmij, włóż /wyjmij
2. Drzwi-zamknij/otwórz ,zamknij /otwórz
3.kluczyk-włóż/wyjmij
4.Drzwi-zamknij/otwórz, zamknij/otwórz, zamknij
5.kluczyk-włóz, włącz zapłon/wyłącz, wyjmij klucz-
zamek centr. sam się zamknie i otworzy
6.naciśnij na 1 sek. jednocześnie lock i unlock na pilocie, następnie jeden z przycisków przed upływem 3 sek.
7.otworz/zamknij drzwi kierowcy. Koniec.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl