Autor Wątek: podnoszenie Rav 4 2008  (Przeczytany 20413 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Radex

• Toyot Zmotoryzowany
    • Widok - Modzelewscy
Odp: podnoszenie Rav 4 2008
« Odpowiedź #15 dnia: 27 Listopada 2008, 13:00:13 »
zibimec czy ty wiesz w ogole gdzie sie znajduja punkty podparcia Rav4 dla podnosnika jednopunktowego  ?? na pewno jest w instrukcji .... to wlasnie tam podklada sie gumy  i nie ma co tu filozofowac ... przeciez nikt nie jest ci w stanie napisac, ze te punkty to np.  22cm od prawego kola w tyl i 2 cm od progu itd ... a jak nie wiesz gdzie podlozyc gumy, to niech podniosa lewarkiem jednopunktowym kazde kolo z osobna i po sprawie ...

Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: 27 Listopada 2008, 13:14:26 wysłana przez Janmor »

zibimec

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: 27 Listopada 2008, 14:00:24 »
Radku
generalnie  to zakończyłem ten temat. Ale dla ćwiczeń wyobraźni, spróbuj wyobrazić sobie nadwozie podniesione  na wysokość powiedzmy metra  , podparte w dwóch punktach , jeden z przodu ,a drugi z tyłu, powierzchnia podparcia to około 8cm 2
 punkt z przodu znajduje się tuz pod przednim zderzakiem , dokładnie na środku, punkt tylny znajduje się w analogicznym położeniu .(strona w instrukcji 399)
 A tak w nawiasie  rada  cenna , ale  z samodzielnego podnoszenia auta to ja już  wyrosłem :grin:
 Dzięki chłopy za rady.
pozdrawiam
zibimec

Offline Radex

• Toyot Zmotoryzowany
    • Widok - Modzelewscy
« Odpowiedź #17 dnia: 27 Listopada 2008, 14:21:24 »
Cytuj (zaznaczone)
Ale dla ćwiczeń wyobraźni, spróbuj wyobrazić sobie nadwozie podniesione  na wysokość powiedzmy metra  , podparte w dwóch punktach , jeden z przodu ,a drugi z tyłu, powierzchnia podparcia to około 8cm 2

mowie caly czas o 4 punktach podparcia  w okolicy progow ... nie istnieja takie w Rav 4 ??

Offline aw

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #18 dnia: 27 Listopada 2008, 15:14:02 »
podnosiłem z przodu i z tyłu w tych punkatach podparcia (swoją ave 1600kg) i spokojnie wszystko wytrzymało i śladu nie ma. po to tam jest by podnosić.
Avensis Verso d4d 2002
Hundai Elantra XD 2000

tojo

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: 14 Stycznia 2009, 16:34:33 »
Miejsca opisane w instrukcji dotycza zwyklego lewarka, podnosisz tył lub przód auta. Przy podnośniku podparcie jest w czterech punktach, a dokladnie w tych miejscach w które dokłada sie dodatkowe progi.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl