Autor Wątek: [VIgen] Zmiana Fahrenheita na Celcjusza i mil na km  (Przeczytany 35919 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

artiq

• Gość
[VIgen] Zmiana Fahrenheita na Celcjusza i mil na km
« dnia: 27 Listopada 2008, 16:45:03 »
Witam,
 mam Toyote Camry 2007 rok i chcialbym zmienic wyświetlanie temperatury na calcjusza i dystansu na kilometry
to jest auto z usa, wersja LE czy ktos moze wie jak mógłbym to zrobic sam nie angażując w to serwisu Toyoty ?
pozdrawiam :-)
« Ostatnia zmiana: 01 Maja 2012, 11:26:57 wysłana przez marcinm »

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
Odp: zmiana fahrenheita na Celcjusza i mile na km
« Odpowiedź #1 dnia: 28 Listopada 2008, 14:32:47 »
Nawet serwis Ci tego nie zrobi.
« Ostatnia zmiana: 01 Maja 2012, 11:26:23 wysłana przez marcinm »
3VZ.pl

Offline kris1977

• Początkujący
Odp: [VIgen] Zmiana Fahrenheita na Celcjusza i mil na km
« Odpowiedź #2 dnia: 24 Kwietnia 2014, 23:54:10 »
jest gościu w Szczecinie który to robi bo mi przerabiał już dwa auta toyote camry  i lexusa IS250 i wszystko śmiga  :good: i widać było że elektronikę ma w jednym palcu i zna sie na tym co robi  <taniec>  przynajmniej na pewno w TOYOCIE I LEXUSIE 
dla zainteresowanych podaje nr tel 792 350 162 adresu nie pamietam :o

Offline vancouwer

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 17 Lutego 2016, 11:53:39 »
z tą amerykańską temp..to powoli zaczynam ogarniac temat.Mam za kilka dni wizyte u pana...i bedą kilometry i celcjusz!
powiedział że obejdziemy bokiem.....no popatrz -a serwis mówi że niemożliwe....można. :-)

Offline AGILESS

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #4 dnia: 17 Lutego 2016, 11:57:24 »
Może podpytaj kolegę Bonio, kupił ostatnio Avalona w której sam zmienił wskazania. Jeśli procedura jest podobna, to zaoszczędzisz kasy i czasu.

Offline TT2002

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #5 dnia: 17 Maja 2016, 22:40:58 »
z tą amerykańską temp..to powoli zaczynam ogarniac temat.Mam za kilka dni wizyte u pana...i bedą kilometry i celcjusz!
powiedział że obejdziemy bokiem.....no popatrz -a serwis mówi że niemożliwe....można. :-)

Z ciekawości, jaki koszt takiej usługi?

Offline Bonio86

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #6 dnia: 18 Maja 2016, 12:13:47 »
dziwne że nowsze auto od mojego avalona nie ma możliwości zmiany jednostek miar z us na eu... u mnie normalnie to można było zmienić w komputerze pokładowym, w avalonie z rocznika 2000 również zmieniałem w komputerze z galonów na litry z mil na km itd. Poprostu w tych kompach była taka opcja, a czemu camry tego nie ma o ile nie ma to nie wiem.

Offline TT2002

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #7 dnia: 22 Maja 2016, 11:05:48 »
dziwne że nowsze auto od mojego avalona nie ma możliwości zmiany jednostek miar z us na eu... u mnie normalnie to można było zmienić w komputerze pokładowym, w avalonie z rocznika 2000 również zmieniałem w komputerze z galonów na litry z mil na km itd. Poprostu w tych kompach była taka opcja, a czemu camry tego nie ma o ile nie ma to nie wiem.
Co zrobisz, nic nie zrobisz. Będę u magika we wtorek to dam znać czy się da czy nie

Offline TT2002

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #8 dnia: 29 Maja 2016, 10:50:22 »
Co zrobisz, nic nie zrobisz. Będę u magika we wtorek to dam znać czy się da czy nie

Byłem u mechaniora. Da się to zrobić ale gra nie warta świeczki. Pomijając koszty jest to znacząca ingerencja w oprogramowanie i zdarza się, że później coś przestaje działać.
Ja odpuszczam.

Offline vancouwer

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: 29 Czerwca 2016, 11:02:46 »
No i mam ;Celcjusz, i kilometry...mała rzecz a cieszy, Gdy wchodze do auta i widzę  normalne temperatury, a nie jakieś 80 stopni!bardzo polecam goscia ze szczecina....koszt 250....bo serwis toyoty musi ukarać tych z ameryki..i nie ma mozliwosci takioej zmiany, a technicznie jak widac jest to do zrobienia,,pozdrawiam camrzaków.. :-)

Offline TT2002

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #10 dnia: 29 Czerwca 2016, 13:31:16 »
O stary, gratuluję!

Dasz radę opisać mniej więcej co zrobił? Sprawdzałeś inne funkcjonalności czy nie ucierpiały typu zestaw głośnomówiący, blueetooth, nawigacja?

Ja się jeszcze męczę...

Offline toyotcam

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #11 dnia: 30 Czerwca 2016, 17:23:15 »
za 250 to wole nie patrzec na to wskazanie na desce.
kupic dziecku na co ma chec.
wystarczy zmienic licznik ze wschodu.

Offline TT2002

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #12 dnia: 01 Lipca 2016, 14:42:22 »
za 250 to wole nie patrzec na to wskazanie na desce.
kupic dziecku na co ma chec.
wystarczy zmienic licznik ze wschodu.

W sumie to masz rację bo to kupa siana. Pamiętaj tylko, ze nie chodzi o same zegary ale tez o klimę i komputer pokładowy, który liczy spalanie oraz dystans jaki pokonujesz.

Ja po prostu zapamiętałem pewne wartości Farenheita i ich odpowiednik dla Celsjusza :D
To samo dla spalania:
30 mpg to 7,8 litra
25 mpg to 9,4 litra
20 mpg to 11,7 litra

Offline Bugatti

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #13 dnia: 11 Lipca 2016, 14:17:25 »
Lepiej ćwiczyć pamięć w przeliczaniu jednostek.
A 250 zł (zamiast zmiany na *C) lepiej wydać na czujnik EGT lub na wymianę istotnej części w aucie (np. tarcze, klocki ham.) lub po prostu przeznaczyć na paliwo.

Ale jak to mówi przysłowie: twoje małpy, twój cyrk...twoja kasa.
 :-)

Offline vancouwer

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #14 dnia: 12 Lipca 2016, 16:41:13 »
od lutego ..ujezdzam camry....i wymieniłem jedynie zarówke z tyłu za 8pln..wiec te pare pln to relatywnie niewiele, , a poza tym paliła mi sie też lampka ciśnienia pow w oponach...i serwis niestety nie gwarantował że mi zgaśnie po wizycie u nich(brak oprogramowania)..a kto lubi jak mu coś tam sie swieci ekstra?Poza tym mieszkam w sz-nie...i miałem blisko :-). A teraz wakacje- i zamość, hrubieszów-wiec 2000 zrobie....pozdrawiam every camry man..

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl