Autor Wątek: Audio w Corolli Verso (F)  (Przeczytany 22766 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Sober

• Toyot Chodzacy
Re: ...rozpracowane ;-)
« Odpowiedź #15 dnia: 07 Lutego 2005, 11:05:31 »
Cytat: Robiq
jak wyprowadzić sygnał z przedwzmacniacza radia do zew. wzmacniacza - szkoda zasilać DSle z panasłonika...

1. Kupno nowego radia z odpowiednim wyjściem (skoro już mamy radio to troche bez sensu)
2. Przeróbka radia - koszt 150-200 złotych + utrata gwarancji na radio :/
3. Zastosowanie konwertera sygnału głośnikowego na niskopoziomowy (większa strata jakości)
4. zastosowanie wzmaka z wejściem wysokopoziomowym (przypuszczam ze efekt jak przy konwerterze).

Czyli jak widać każde wyście z sytuacji jest złe, ale z drugiej strony każde z nich powinno dać znaczącą poprawę;-)

PS: Jakie efekty da przeróbka radia dam znać (mam nadzieje) pod koniec tygodnia :)
Seat Leon Cupra :D

Robiq

• Gość
Audio w Corolli Verso (F)
« Odpowiedź #16 dnia: 07 Lutego 2005, 18:30:45 »
Oczywiście takiego obrotu nabrały sprawy, radio mam już rozrysowane czekam tylko na porządne gniazda rca i będęmiał sprawęwzmacniacza z głowy, przy okazji zachciało mi sięipod'a zamiast cd changera - jest interfejs dzięki czemu można go obsługiwać nawet standardowymi przyciskami radia :D

Offline Sober

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #17 dnia: 09 Lutego 2005, 21:06:08 »
Ok, radio przerobione i wszystko podlaczone do wzmaka. Jak na jeden dzien testow to moge spokojnie polecic to rozwiazanie. Nie spodziewalem sie ze bedzie az tak dobrze (no ale z drugiej strony co wzmak to wzmak a nie parowatowe koncowki mocy ;-) ), takze kazdemu moge polecic taka przerobke. Mysle ze 99% ludzi bedzie zadowolona z brzmienia. Niestety w serwisie car audio jest zdecydowanie za droga! Acha i unikajcie z daleka firmy MSE przy wiadukcie na Wielickiej w Krakowie. Straszni naciagacze :( Jak koles zobaczyl ze nie trafil na frajera to od razu obnizyl sumaryczna kwote o 50 zeta. 30 zlotych kosztuje u nich obciecie starych kabli glosnikowych (na co w ogole sie nie umawialem)  :evil:
Seat Leon Cupra :D

mysiar

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: 18 Lutego 2005, 08:24:55 »
toreador napisz jaki zmieniarke CD wstawiłeś do swojego Verso
jaki model i czy potrzebna była jakaś przejściówka itp.
Ja się do tego przymierzam bo cena u dealera powala na kolana
« Ostatnia zmiana: 25 Marca 2006, 20:12:10 wysłana przez mysiar »

toreador

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: 18 Lutego 2005, 12:14:39 »
Cytat: mysiar
toreador napisz jaki zmieniarke CD wstawiłeś do swojego Verso
jaki model i czy potrzebna była jakaś przejściówka itp.
Ja siędo tego przymierzam bo cena u dealera powala na kolana

Panowie!Przeciez pisalem ze ja nie mam zielonego pojecia o temacie.To ja prosilem o wskazowki.
Robiq,fajnie ze sie w koncu zdecydowales na wymiane glosnikow.Dodales mi otuchy.Nie wiem cholera jakie i gdzie najlepiej kupic.Bylem dzisiaj w MediaMarkt i rzucilem okiem (a raczej uchem) na to co tam maja.Z 16-ek byla mozliwosc odsluchu 6-u modeli w granicach od 40 do 90 Euro.Prawde mowiac tak reklamowane JBL czy Alpine nie przypadly mi do gustu z powodu bardzo agresywnego brzmienia.Najbardziej spodobaly mi sie glosniczki Kenwooda,nie pamietam modelu....chyba KFJ 17 cos tam.Przypuszczam jednak ze istnieja na rynku lepsze glosniki,podajcie`prosze jakies modele.
Widzialem tez takiego dziwolaga:Subwoofer ze wzmacniaczem robiony tak jakby pod siedzenie,chociaz nie jestem pewien czyby sie zmiescil pod siedzeniem.Model Alpine SWD 2000.Czy ten wzmacniacz jest tylko do Suba,czy moze mozna go wykorzystac do glosnikow.
I jak sobie poradziles z rozbieraniem drzwi,z ta jedna jedyna sruba??

http://www.alpine-europe.com/alpine/english/p301.products_amplifiers_swd-2000_8-quot%3B-powered-subwoofer-box.htm
to ten dziwolag

mysiar

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: 18 Lutego 2005, 20:33:33 »
To może z innej beczki
Jaki rodzaj przejściówki pomiędzy zmieniarką sony a wyjsciem z radia w verso,
ktore jest pod przednim fotelem pasażera trzeba zastosować żeby to działało ?
W ASO z montażem zmieniarki chcą za to prawie 600 zł

Może jakieś linki do takich sprytnych urządzeń.
« Ostatnia zmiana: 25 Marca 2006, 20:13:39 wysłana przez mysiar »

Robiq

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: 19 Lutego 2005, 20:24:51 »
Toreador: są 3 śruby: pod centralną zaślepką, pod plastikiem za klamką wew, pod panelem sterującym oknami (wszystkie łatwo zdjąć najlepiej plastikowym klinem), po odkręceniu wystarczy szarpnąć, najlepiej zaczynając od dołu i potem zdjąć cięgna od klamki i blokady i mamy tapicerkęw rękach :-)... mam fotki, przygotujęje i wrzucę...
Co do alternatywnych zmieniarek to są odpowiednie adaptery (widziałem nawet na allegro) które emulują interfejs zmieniarki Panasonica, pewnie paręlat temu można by znaleźć schemat czegoś takiego w sieci ale dziś są inne czasy. :-(

Offline KOWAL_

• Prawie Toyot
Odp: Audio w Corolli Verso (F)
« Odpowiedź #22 dnia: 02 Grudnia 2018, 06:37:17 »
Cześć, stałem się posiadaczem Corolli Verso 2004-2009, głośniki tak słabe że muszę je wymienić, nie mogę znaleźć dystansów do kupna, pomoże ktoś?

Offline mechu

• Toyot Spamer
    • Meszyński Car Audio
Odp: Audio w Corolli Verso (F)
« Odpowiedź #23 dnia: 02 Grudnia 2018, 10:26:45 »
Nie głośniki tylko jednostka jest słaba.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl