Autor Wątek: Szorowanie podczas skręcania  (Przeczytany 2670 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Danielchen

• Gość
Szorowanie podczas skręcania
« dnia: 08 Grudnia 2008, 22:57:22 »
Witam wszystkich na forum,
Jestem szczęśliwym posiadaczem Corolli z 96 roku z silnikiem 4E-FE, i od jakiegoś czasu podczas skrętu w prawo coś mi szoruje, byłem już  z tym u mechanika ale on sam nic nie znalazł co mogło by te dźwięki powodować, czasami wydaje mi się że to tak jakby coś w układzie napędowym. Jeżeli ktoś mógł by pomóc był bym wdzięczny.

Admin

• Gość
Odp: Szorowanie podczas skręcania
« Odpowiedź #1 dnia: 09 Grudnia 2008, 11:14:01 »
Miałem ten sam problem u siebie. Szukałem prawie tydzień i okazało sie ze szoruje opona o osłone silnika.

Hawk2

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 09 Grudnia 2008, 13:02:21 »
W lanosie szorowała raz jakaś metalowa osłona czy coś tam przy tarczy. Widać mechanik lekko przyhaczył i już miałem niespodzianki przy skręcaniu. Wystarczyło to odgiąć z powrotem.

xszy

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 10 Grudnia 2008, 15:01:39 »
A gdzie to szorowanie jest slyszalne ? Przód czy tył ? Jezeli tył to samo co ja mialem czyli łączniki stabilizacyjne.

A i jeszcze pytanie zmieniales kola czy tylko opony na zime ?

Offline jads72

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #4 dnia: 14 Grudnia 2008, 17:03:40 »
Witam!
Też kiedyś miałem coś podobnego i nie uwierzycie co pomogło? Ano lekkie przetoczenie tarcz hamulcowych i szorowanie zniknęło na wieki.  :-o
d.s.

Offline Bonzol

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #5 dnia: 22 Grudnia 2008, 11:49:49 »
Kiedyś miałem coś podobnego u siebie i dziwne dźwięki pochodziły z wnętrza tarczy hamulcowej. Po prostu wystające płaty rdzy szorowały o blaszaną osłonę i wydawało się na pierwszy rzut ucha, że to przegub. Problem zniknął po oczyszczeniu z rdzy.
Bonzol. Lubię pupcię mojej Rolki !!!

Offline Radex

• Moderator
  • Toyot Zmotoryzowany
    • Widok - Modzelewscy
« Odpowiedź #6 dnia: 22 Grudnia 2008, 14:07:02 »
u mnie to tez byla rdza ... po dokladnym czyszczeniu tarcz, zaciskow itp ( szczotka, jakies druciki, powietrze pod cisnieniem i przemycie ) problem zniknal ... odglos byl jakby opona o plastik ... po zdjeciu kola i kreceniu sama tarcza odnalazlem problem

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl