Autor Wątek: Carina reflektory UK / EUR ?  (Przeczytany 5116 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

rayo123

• Gość
Carina reflektory UK / EUR ?
« dnia: 09 Grudnia 2008, 10:58:50 »
Witajcie :mrgreen:

Ma na wyposażeniu dwa reflektory marki Carello dla Toyoty Cariny, wyprodukowane w UK i - co logiczne - posiadające homologację UK (E11). Tym niejmniej, zakupione zostały one u polskiego dystrybutora, wg nr-ów katalogowych reflektorów powinny pasować one do modeli z rynku europejskiego (ruch prawostronny). Obejrzałem je sobie dokładnie, no i mam problem, bo jak to do cholery mam odczytać?

Na lewym od strony "naszego" kierowcy patrząc od frontu na reflektor jest strzałka w prawo, na prawym, od strony "naszego" pasażera jest strzałka w lewo. Strzałki rozbiegają się w przeciwne kierunki. Co to oznacza dla mnie?  8)7

Zdjęcia:

Nasz kierowca

Nasz pasażer

No i znalazłem niemiecką stronkę, gdzie sprzedają identyczny reflektor (ten sam nr homologacji, natężenia świateł i testu).

rayo123

• Gość
Odp: Carina reflektory UK / EUR ?
« Odpowiedź #1 dnia: 09 Grudnia 2008, 20:57:34 »
Czy mogę prosić szczęśliwego posiadacza Cariny o zerknięcie, czy karbowania na jego reflektorach są takie same, jak te (przy okazji, sprawdź proszę nr homologacji)? W tych karbowaniach przede wszystkim chodzi o tę "złamaną" w połowie kreskę w dolnej części reflektora.
Niestety nie mam pod ręką żadnej Cariny  :-(

Lewy

Prawy
« Ostatnia zmiana: 09 Grudnia 2008, 20:59:30 wysłana przez rayo123 »

Qba

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 10 Grudnia 2008, 11:57:20 »
Z całą pewnością są to reflektory do ruchu prawostronnego, czyli na Starym Kontynencie.

rayo123

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 10 Grudnia 2008, 13:11:20 »
Bardzo dziękuję za informację.  :grin:

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl