Autor Wątek: Jakie wycieraczki? Bosch? Valeo? Oryginalne?  (Przeczytany 206064 razy)

GrzegorzN

• Gość
Odp: Jakie wycieraczki? Bosch? Valeo? Oryginalne?
« Odpowiedź #45 dnia: 26 Października 2005, 13:14:42 »
Bubu, jezeli sie skusisz na te wycieraczki z allegro to prosilbym o twoje uwagi na ich temat.
Ja od pewnego czasu mam problem piszczacych wycieraczek i musze cos z tym zrobic. Faktem jest ze sa to tanie wycieraczki (prawie noname'y), jednak do firmowek po 150-200 zl to sie zrazilem po przygodach z Bosh'em. Szukam teraz jakiegos sensownego cenowo rozwiazania mojego problemu.

Pozdrawiam
Grzegorz

GrzegorzN

• Gość
« Odpowiedź #46 dnia: 26 Października 2005, 13:33:37 »
Znalazlem na forum opla vectry watek na temat wycieraczek ALCA-HEYNER
http://www.vectraklub.pl/forum/viewtopic.php?t=10390&sid=9f776fb8fe46ce434bf07abf36bdfb07
Chyba sie na nie skusze ...

Pozdrawiam
Grzegorz

CarinaGTI

• Gość
« Odpowiedź #47 dnia: 26 Października 2005, 15:25:00 »
ja stosuje valeo silencio, bardzo ciche i im szybciej jedziesz tym bardziej dociska je pęd powietrza, rewelka :-DD

radaz

• Gość
« Odpowiedź #48 dnia: 27 Października 2005, 01:13:50 »
Cytat: GrzegorzN
po 150-200 zl to sie zrazilem po przygodach z Bosh'em.

dzisiaj odbieram BOSCH'ki AEROTWIN (plaskie)- zaryzykowalem :?  - przetestuje i dam znac co i jak , chyba ze juz je miales.. :shock:

Wilis

• Gość
« Odpowiedź #49 dnia: 27 Października 2005, 15:15:42 »
Cytuj (zaznaczone)
na te "czopy"  jak piszesz( wielowpust)

Wielowpust jest ok, natomiast padnięty (wyrobiony) jest drugi koniec tj. połączenie pomiędzy nim, a mechanizmem wycieraczek znajdującym siępod plastikową osłoną podszybia

Offline marcin

• Junior Administrator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #50 dnia: 27 Października 2005, 23:08:58 »
Cytat: danielo
Cytat: agromek

U mnie pomoglo kupienie wycieraczki ze spojlerem.
Poprostu podwiewalo ja przy duzych szybkosciach.

ale ja mam wycieraczke ze spojlerem...  :( i to nie pomaga

spróbuj przygiąć trochęramię( płaskownik ) w miejscu wyjścia z kształtki, czyli prawie przy mocowaniu pióra do ramienia. mam nadziejęże niezbyt zamotałem... albo spróbuj skrócić trochęsprężynę- w wieku naszych aut zdarza sięze sprężyna traci swoje właściwości i nie dociąga wycieraczki do końca. u mnie pomogło przygięcie ramienia, ale w planach przykrócenie sprężyny. pzdr
3VZ.pl

Offline Kryspin

• Toyot Spamer
    • Toyota Klub
« Odpowiedź #51 dnia: 28 Października 2005, 11:09:29 »
Cytat: pin555
juz wiem jak dorobic metalowe przeguby

podziel sięwiedzą z nami - może siękomuś przydać
TK Automobile - serwis, naprawa , diagnostyka

matete

• Gość
« Odpowiedź #52 dnia: 31 Października 2005, 22:21:52 »
Witam
Aerotwin rewelacja, ok. 130 zł. Nie żałujęani złotówki.

Spro-ket

• Gość
« Odpowiedź #53 dnia: 01 Listopada 2005, 00:47:53 »
Nie bawiłem sięw wymianęgumek itp jak często wspominano na forum ,
wziąłem z ASO jakieśtam i zbierają OK.

Wklejałem kiedyś na forum coś takiego  >  BOSCH  <
Proponujęsprawdzić.
Miałem i były przez ponad 2 lata    :athunbsup

Pimpek

• Gość
« Odpowiedź #54 dnia: 01 Listopada 2005, 01:54:11 »
A ja kiedyś jak byłem we Wrocku to złapała mnie niezła ulewa i okazało się, że piórka są do wymiany... Myślę... pierdo*ę, nie jadęz takimi gumkami do domu, bo nic nie widać, a że kasy nie miałem dużo (ok 15zł) to wpadłem do jakiegoś tesco czy auchana i kupiłem same gumki za 7,99zł (myślę, niech tylko do domu wystarczą...) i okazało się, że zbierają świetnie i nie zostawiają żadnych smug... Jeżdżą do dziś i jestem bardzo zadowolony... Wcześniej były bosch twin i też dawały radę, ale róznicy nie widzę... Znaczy widzę, ale tylko w cenie :)

Pozdrawiam :D

RafaÂł

• Gość
« Odpowiedź #55 dnia: 03 Listopada 2005, 23:05:18 »
Cytat: GrzegorzN
Znalazlem na forum opla vectry watek na temat wycieraczek ALCA-HEYNER
http://www.vectraklub.pl/forum/viewtopic.php?t=10390&sid=9f776fb8fe46ce434bf07abf36bdfb07
Chyba sie na nie skusze ...
Te wycieraczki są lipne. No chyba,że sobie spreżyny zmienisz bo strasznie niechcą siędocisnąć do szyby i nawet po założeniu do nowego samochodu jest pasek którego nie sciągają. Jest już ulepszona wersja tych wycieraczek jak znajde to wkleje link są dużo lepsze.

Vuda

• Gość
« Odpowiedź #56 dnia: 03 Listopada 2005, 23:53:52 »
Ja sobie ostatnio kupiłem Boscha w auchanie takie ze spojlerkiem dociskającym, komplet czytaj 2 sztuki, kupiłem za jakieś 40-50 złoty. Mam je jakiś miesiąc i są OK.
Byłem wcześniej w Norauto i poraziły mnie ceny Valeo czy Championy kosztowały 40 - 60 złoty za sztukę najtańsze, a na takie ze spojlerami czy płaskie to już nawet nie patrzyłem :roll:.

radaz

• Gość
« Odpowiedź #57 dnia: 07 Listopada 2005, 21:40:59 »
Cytat: matete
Aerotwin

juz kilak razy jechalem na nich w deszczu przy wiekszych predkosciach - narazie mam tylko porownanie z tymi fabrycznymi - ale jest duza roznica na korzysc aerotwinow, jak narazie jestem bardzo zadowolony :)

woofer

• Gość
« Odpowiedź #58 dnia: 05 Lutego 2006, 19:10:31 »
Witam.
Używam tych wycieraczek od kilku miesięcy i stwierdzam, że są lepsze od tych standardowych. Nie są jednak bez wad. Poprzednie zaczęły mi skakać (szarpać) po szybie i hałasowały niemiłosiernie. Płaskie na początku chodziły cicho i gładko, jednak w czasie mżawki mają za mało wody i trochę hałasują. Zdarza się również, że w czasie powrotu zostawiają rozmazaną smugę (słaby docisk do szyby). Tak więc nie spdziewaj się zbyt wiele po tych wycieraczkach. Nie wiem jak sprawa wygląda przy firmowych za ok.120 zł.

Offline tomekw112

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #59 dnia: 05 Lutego 2006, 20:18:09 »
ford zaczyna sprzedawać w salonach auta z takimi wycieraczkami--twierdzą że są lepsze bo nie ma co tam zamarzać--jak są nowe to ładnie zbierają dalej nie wiem bo auto jest nowe
pozdrawiam

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl