Autor Wątek: Jakie wycieraczki? Bosch? Valeo? Oryginalne?  (Przeczytany 205834 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Bommb

• Gość
Odp: Jakie wycieraczki? Bosch? Valeo? Oryginalne?
« Odpowiedź #135 dnia: 08 Maja 2007, 12:39:08 »
Dagon jakiej długości kupowałeś to Valeo xtrm ? Kiedyś dzwoniłem do jakiegoś dystrybutora to powiedział, że nie ma długości do Cari  :oops: :oops: 

Potem jakoś kupiłem jakieś zaminniki i zapomniałem o temacie :)

Dagon

• Gość
« Odpowiedź #136 dnia: 08 Maja 2007, 15:32:33 »
Do cari nie ma kompletów po prosto. Standardowo wycieraczka od strony kierowcy to 53 cm i taka tez kupiłem ;] Generalnie valeo xtrm sa we wszystkich "popularnych" rozmiarach. Wiec kupując osobno, kupisz i od strony kierowcy i pasażera i na kuperek jeśli to liftback ;]
W ogóle nie przemawia do mnie pomysł sprzedawania tych wycieraczek również w kompletach... za dużo zamętu i niektórzy się zrażają... a wycieraczki świetne ;]
Masz jeszcze linka.. tutaj właśnie kupiłem... http://www.eurocar-sklep.pl/product_info.php?cPath=26&products_id=56
szły co prawda aż tydzień, ale taniej niż na allegro  :oops:
« Ostatnia zmiana: 08 Maja 2007, 15:34:28 wysłana przez Dagon »

Bommb

• Gość
« Odpowiedź #137 dnia: 08 Maja 2007, 20:58:10 »
dzięki  Dagon  zapewne się na nią skuszę  :grin: 

Offline cholo

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #138 dnia: 18 Maja 2007, 14:08:53 »
ja w carinie na poczatku mialem bosche (bez spojlerka) ale to byla tragedia - piszczaly, smuzyly, skakaly itp
potem testowalem np. motgumy, ktore tez mi srednio podeszly
od kilku lat jezdze na unipoint'ach ze spojlerkiem z obi/selgrosa (za 12 pln komplet) i moge powiedziec, ze pracuja u mnie idealnie
co okolo 20kkm zmieniam je na nowe tylko dla zasady bo ciagle dobrze i cicho zbieraja

pozdrawiam,
cholo

Tomski

• Gość
« Odpowiedź #139 dnia: 02 Czerwca 2007, 17:15:22 »
Znalazłem do swojej Ave T22 LB wycieraczki Valeo Silencio. Skoro je tak zachwalacie trzeba wypróbować ;) Tylko jakie brać U53s czy U45? Jaką wziąść na tył? Taką samą?

Offline Sober

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #140 dnia: 04 Czerwca 2007, 11:15:18 »
Nie wiem czy nie spadła ostatnio jakość tych valeo... dopiero co założyłem a już rozmazują... próbowałem je poczyścić i nie pomogło.. zobaczymy, może jeszcze się poprawi ;-) Jak na razie rozmazują bardziej niż te dwuletnie ;-)
Seat Leon Cupra :D

Czarna Myna

• Gość
« Odpowiedź #141 dnia: 11 Września 2007, 10:06:50 »
Kupiłem oryginalne gumki do wycieraczek w ASO. Kosztowało mnie to 70 PLN za komplet  3szt. Jestem zadowolony. Na szczęście nie wyrzuciłem starych piór......  :grin:

Offline Piotr Sas

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #142 dnia: 11 Września 2007, 13:41:04 »
Kupiłem oryginalne gumki do wycieraczek w ASO. Kosztowało mnie to 70 PLN za komplet  3szt. J

Ciekawy jestem ile ci wytrzymają. Jeżeli dłużej niż 2-3 lata to w sumie się opłaca wymiana. W innym przypadku taniej wychodzi coroczne kupno Valeo.

Pozdrawiam
Obi

Czarna Myna

• Gość
« Odpowiedź #143 dnia: 11 Września 2007, 20:12:05 »
Jak na razie wytrzymały 15 miesięcy i 18kkm. Ogłądałem je dzisiaj i nic nie wskazuje na to że się kończą. Zobaczymy po zimie...

pozdrawiam :grin:

Offline maniek_ls400

• Toyot Chodzacy
    • Integrator usług telekomunikacyjnych
« Odpowiedź #144 dnia: 11 Września 2007, 21:37:11 »
Kupiłem oryginalne gumki do wycieraczek w ASO. Kosztowało mnie to 70 PLN za komplet  3szt. J

Ciekawy jestem ile ci wytrzymają. Jeżeli dłużej niż 2-3 lata to w sumie się opłaca wymiana. W innym przypadku taniej wychodzi coroczne kupno Valeo.

Pozdrawiam
I co z tego , że 5 złotych taniej jeśli valeo są 'gówniane' ? Strasznie rozmazują a na dokładkę powyżej 120kmph skaczą po szybie - na oryginałach tego nie uświadczysz...
Bye bye LS430 nastał Niemiec W221 S500 i jest dobrze..

Offline Piotr Sas

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #145 dnia: 12 Września 2007, 07:48:09 »

Pozdrawiam
I co z tego , że 5 złotych taniej jeśli valeo są 'gówniane' ? Strasznie rozmazują a na dokładkę powyżej 120kmph skaczą po szybie - na oryginałach tego nie uświadczysz...

Witam

Wiesz mi na przykład w ogóle nie podchodzą pseudoBosh bo właśnie one się tak zachowywały jak opisałeś.
Co do skakania po szybie, nie miałem tego w żadnym przypadku, a nóżkę mam ciężką.
Wracając do tematu na pewno najlepsze jakościowo są wycieraczki z ASO, tylko ich cena powala (ja muszę zmieniać wycieraczki 2 razy do roku szczególnie po zimie).

Pozdrawiam 
Obi

Offline Sober

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #146 dnia: 12 Września 2007, 10:34:22 »
A kto jest producentem "wycieraczek z ASO"?

Offline Swoop

• Administrator
  • Toyot Spamer
« Odpowiedź #147 dnia: 12 Września 2007, 10:56:17 »
Do cari nie ma kompletów po prosto. Standardowo wycieraczka od strony kierowcy to 53 cm i taka tez kupiłem ;] Generalnie valeo xtrm sa we wszystkich "popularnych" rozmiarach. Wiec kupując osobno, kupisz i od strony kierowcy i pasażera i na kuperek jeśli to liftback ;]
W ogóle nie przemawia do mnie pomysł sprzedawania tych wycieraczek również w kompletach... za dużo zamętu i niektórzy się zrażają... a wycieraczki świetne ;]
Masz jeszcze linka.. tutaj właśnie kupiłem... http://www.eurocar-sklep.pl/product_info.php?cPath=26&products_id=56
szły co prawda aż tydzień, ale taniej niż na allegro  :oops:

no to mamy "experta ;)

Dragon, z perspektywy czasu kupił być drugi raz exterm-y, czy zwykłe. Zaczyna się zeson na wycieraczki i nie wiem czy warto przepłacać czy kupić silencio

Offline kafara1

• Toyot Zmotoryzowany
    • Pogwarancyjna naprawa i konserwacja okien marki SCHUCO
« Odpowiedź #148 dnia: 12 Września 2007, 10:57:31 »
A jakie wycieraczki polecili byście aktualnie do Yarka ???

Offline Sober

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #149 dnia: 12 Września 2007, 11:16:53 »
Dragon, z perspektywy czasu kupił być drugi raz exterm-y, czy zwykłe. Zaczyna się zeson na wycieraczki i nie wiem czy warto przepłacać czy kupić silencio

Właśnie dziwna sprawa, bo kiedyś kupiłem i były ok (od czasu do czasu trzeba było tylko przeczyścić), a ostatnio jak kupiłem xtrmy to już był syf totalny - od nowości rozmazują. Tak więc więcej ich nie kupię. Może w innym aucie niż Y gdzie jest większy docisk wycieraczek do szyby jakoś by działały?

PS: Nie wiecie czy można jakoś w prosty sposób zwiększyć ten docisk? Pewnie trzeba by wymienić sprężynę... nie chodzi mi oczywiście o jakieś tam spoilerki :)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl