Autor Wątek: Jakie wycieraczki? Bosch? Valeo? Oryginalne?  (Przeczytany 205914 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

diselek

• Gość
Odp: Jakie wycieraczki? Bosch? Valeo? Oryginalne?
« Odpowiedź #195 dnia: 02 Lutego 2009, 23:34:07 »
55cm ze spojlerem i 45cm firmy Denso 80zł. Wycierają idealnie.
pozdr.

Czarna Myna

• Gość
« Odpowiedź #196 dnia: 27 Lutego 2009, 12:36:11 »
Po dwóch z górą latach używania gumek kupionych w ASO przyszedł czas na ich wymianę. Kupiłem w umiarkowanej cenie pióra FIRSTEC firmowane przez WURTH. Początkowo zdarzało się że pozostawiały smugi, ale po ok.100 km jazdy w padającym deszczu sytuacja poprawiła się i wycierają prawidłowo.
Producent zwraca uwagę na wyprofilowanie szkieletu wycieraczki. Ma to zatąpić spojler. Podchodziłem do tego dość sceptycznie, ale jak dotychczas brak spojlera nie wpływa ujemnie na pracę wycieraczek.

pióro 26"  31,50zł
pióro 16"  20,00zł

pozdrawiam

Offline Perzan

• Toyot Zmotoryzowany
    • http://www.perzan.com
« Odpowiedź #197 dnia: 27 Lutego 2009, 17:08:52 »
55cm ze spojlerem i 45cm firmy Denso 80zł. Wycierają idealnie.
pozdr.

Gdzie kupowałeś Denso ??
Pozdro.
*
*** Czytając forum często odnoszę wrażenie, że ludzie nie chcą aby im pomóc, choć wydaje się że pomocy potrzebują. ***
*
*
*** Try not. Do or do not. There is no try. ***
*

PhiSz

• Gość
« Odpowiedź #198 dnia: 27 Lutego 2009, 17:27:26 »
na pewno są do kupienia na Mrówczej, w Wawie

salexander

• Gość
« Odpowiedź #199 dnia: 04 Marca 2009, 21:08:40 »
Witam
Kupilem do T25 Valeo compact bez spojlera.... koszmar jesli chodzi o jakosc... nadal rozmazuja i pozostawiaja slady jakby byly juz uzywane... i to nie wina braku spojlera i dosicku bo takowy nie jest potzrebny przy predkosci 40-60 km/h .... proponuje oryginalne.

PhiSz

• Gość
« Odpowiedź #200 dnia: 05 Marca 2009, 10:24:34 »
reklamuj te wycieraczki czym predzej, nie po to walisz kasę na valeo zeby chodzily jak bosch'e!

Offline flaq

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #201 dnia: 05 Marca 2009, 15:47:33 »
reklamuj te wycieraczki czym predzej, nie po to walisz kasę na valeo zeby chodzily jak bosch'e!
Mam i miałem to zjawisko. Niestety one już takie są.

Offline Linoch

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #202 dnia: 19 Kwietnia 2009, 09:07:44 »
Panowie nie kupujcie szrotu typu Bosh czy Valeo :-). Dziadostwo jakich mnóstwo a podziałaja może miesiąc. Jak kupiłem carine  ah kupie valeo i 140 zl w błoto. Bosha kiedyś kupiłem i jedyne co z niego było dobre to spojler przedniej wycieraczki ( ale dlatego że był ładny) kolejne ustrojstwo z działu szkoda kasy. Polecam z czystym sumieniem Championa na allegro komplet z tylna wycieraczką można kupic za niecałe 50zł. Prawie rok i śmigają aż miło, czysto zbierają i żadnego pierdzenia jak przy valeo po miesiącu czy boschu po 2 dniach <diabel>
Co do Denso nie wypowiem sie bo nie używałem :grin:!!!

Dagon

• Gość
« Odpowiedź #203 dnia: 19 Kwietnia 2009, 22:00:05 »
Linoch, zapraszam na test jak moje Valeo po 2 latach zbierają... zdziwisz się  <diabel>

Offline Linoch

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #204 dnia: 19 Kwietnia 2009, 23:35:19 »
Dagon nie wiem jakoś już nie mam zaufania do tej firmy fakt że ja zawsze kupuje zwykłe ze spojlerkiem i te naprawdę są dziady na maxa(valeo, bosh) a kosztują niebiańskie pieniądze. Co do Championa to już mój 2 komplet i 2 raz jestem zadowolony- koniec z eksperymentami, a znajomy kupił jakieś tanie marketówki ( wyglądają jak Twoje Dagon ) i też jest zadowolony. Może diabeł tkwi w kształcie- nie wiem.....

Offline dgolf

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #205 dnia: 27 Października 2009, 21:52:35 »
Witam. Kupiłem auto z czymś takim, jak na fotkach. Mam pytanko: czy dostanę (i gdzie) same gumy do nich (pasują zwykłe ale bez spojlerka nie ciekawie będą wyglądać). Czy kupić całkiem nowe pióra o standardowym kształcie sprawdzonego Championa?

Cari II, Mazda 626, Ave T25

PhiSz

• Gość
« Odpowiedź #206 dnia: 27 Października 2009, 23:07:57 »
kupic standardowe Denso, ja nie narzekam a wrecz przeciwnie, jestem w 150% zadowolony

Offline J.Graph

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #207 dnia: 27 Października 2009, 23:51:53 »
Witam. Kupiłem auto z czymś takim, jak na fotkach. Mam pytanko: czy dostanę (i gdzie) same gumy do nich (pasują zwykłe ale bez spojlerka nie ciekawie będą wyglądać). Czy kupić całkiem nowe pióra o standardowym kształcie sprawdzonego Championa?

Ha !!

Mam identyczne ... nie bawić sie w szukanie gum tylko jechać do MAKRO ... tam sztuka takiej wycieraczki kosztuje 10zł :)

Swoją drogą szukam innych wycieraczek bo te nie spoełniają moich oczekiwań ... za szybko sie zużywają ... myslałem że z pół roku wytrzymają ... ale zbieraja coraz gorzej ...
Pozdrawiam.

Offline bis24

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Lexus LBX
« Odpowiedź #208 dnia: 28 Października 2009, 08:59:45 »
kupic standardowe Denso, ja nie narzekam a wrecz przeciwnie, jestem w 150% zadowolony
też jestem za Denso tylko ile takie pióra kosztują skoro ja za same gumki 35 i 60 zapłaciłem w ASO 78 PLN.

PhiSz

• Gość
« Odpowiedź #209 dnia: 28 Października 2009, 10:57:03 »
też jestem za Denso tylko ile takie pióra kosztują skoro ja za same gumki 35 i 60 zapłaciłem w ASO 78 PLN.

komplet wycieraczek Denso do mojej camry kosztowal mnie ok. 50 zl

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl