Autor Wątek: Jakie wycieraczki? Bosch? Valeo? Oryginalne?  (Przeczytany 205974 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline hamakarol

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Jakie wycieraczki? Bosch? Valeo? Oryginalne?
« Odpowiedź #240 dnia: 31 Października 2010, 15:23:51 »
ja używam valeo, w jarku ostatnio miałem płaskie revolutiony teraz mam tradycyjne i zdecydowanie polecam tradycyjne, lepsze wykonanie, trudniej ukraść, bardzie wytrzymałe, tańsze, , w corolli mam xtrm, wycieraczki sa spoko ale cena ~150zł powala, są ładnie zrobione ale i tak wracam do orginałow z fajnym spojlerem

Offline dziadek_tadeusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #241 dnia: 31 Października 2010, 18:15:42 »
ja używam valeo, w jarku ostatnio miałem płaskie revolutiony teraz mam tradycyjne i zdecydowanie polecam tradycyjne, lepsze wykonanie, trudniej ukraść, bardzie wytrzymałe, tańsze, , w corolli mam xtrm, wycieraczki sa spoko ale cena ~150zł powala, są ładnie zrobione ale i tak wracam do orginałow z fajnym spojlerem

Amen <taniec>

Offline Slawektoyo

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #242 dnia: 02 Listopada 2010, 14:52:28 »
Witam . Motgum jest zaj. Wytrzymały ponad tyle co Valeo a jaka cena . Tyle że już w Auchanie nie mogę zwykłych dostać a są plaskie . Polecam mam je 1,5 roku i nadal działają rewelacyjnie .Pozdro .

Offline dgolf

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #243 dnia: 26 Listopada 2010, 12:55:10 »
A ja właśnie wyp. kilkumiesięczne Valeo do kosza. Jechałem za TIREM w nocy w deszczu i totalnie nic nie widziałem. Zarówno pierwszy, jak i drugi komplet wytrzymał kilka miesięcy (ok 8000km). Kupiłem w Lemarze jakieś po 8zł. Nie wiem ile wytrzymają. Na razie jest rewelka. 600km jednego dnia w mżawce za innymi chlapiącymi autami i pięknie czyściutko przed oczami. Dam znać ile tysięcy pociągną i co to za marka, bo nie pamiętam.
« Ostatnia zmiana: 26 Listopada 2010, 12:57:29 wysłana przez dgolf »
Cari II, Mazda 626, Ave T25

Offline ArteK86

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #244 dnia: 30 Listopada 2010, 11:09:21 »
Ja również polecam Motgum, szczególnie że są produkowane w Polsce. Za takie śmieszne pieniądze nie kupimy innych tak zbierających. Niedługo w mojej Carinie także zagoszczą.
> Moja Carina <

"The only thing necessary for the triumph of evil, is for good men to do nothing" - Edmund Burke

Offline dgolf

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #245 dnia: 09 Grudnia 2010, 10:30:44 »
Te, o których pisałem, to Alca. Mamy takie w trzech autach, jutro będzie w czwartym.

http://www.alca.com.pl/index.php?lang=1&k=1

Offline J.Graph

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #246 dnia: 10 Grudnia 2010, 16:13:18 »
Ja ostatnio kupiłem takie:

http://allegro.pl/wycieraczki-bosch-twin-punto-ii-corolla-rav-4-i1316385793.html

POLECAM ...
Zobaczymy ile wytrzymają ...

Offline dgolf

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #247 dnia: 11 Grudnia 2010, 14:52:35 »
U mnie jest oryginalnie spojler na ramieniu wycieraczki kierowcy. Przy prędkościach powyżej 160 mahnięcie w lewo trwa 0,2 sek. a powrót sekundę :)No ale dosisk dobry.

Offline TeRmiT

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #248 dnia: 14 Grudnia 2010, 20:23:15 »
Jeśli mnie pamięć nie myli to od około roku mam Bosch AeroTwiny w Yarku i póki co to są jedyne wycieraczki z których jestem zadowolony :)
Nawet teraz mimo zimy nie mam problemów z ich przymarzaniem i zbieraniem wody z szyby. Zobaczymy jak po tej zimie, ale wygląda dobrze :P poprzednie już po kilku przymrozkach zgrzypiały, skakały i nie zbierały równomiernie  <zalamka>

Offline SZYMON14

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #249 dnia: 11 Marca 2011, 11:23:47 »
Założyłem do YII wycieraczki DENSO hybrydowe czy standardowy stelaż przykryty plastikową obudową. Efekt wizualny, wyglądają bajecznie. Co do ich podstawowego zadania jak na razie zbierają super ( w tym ta krótsza ) i są bardzo ciche. Puki co polecam.

Yaris 1.3 2005 r., Auris 1.6 2010 r., Auris 1.3 2012 r.

edo

• Gość
« Odpowiedź #250 dnia: 08 Kwietnia 2011, 23:04:07 »
tylko bosch eco- zwykłe, bo te płaskie już nie tak dobrze przylegają,  natomiast valeo nie polecam, zbyt słabo przylegają do szyby i zostawiają na 2-3 sekundy mgiełkę na szybie.

Offline dgolf

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #251 dnia: 27 Kwietnia 2011, 22:40:11 »
Moje ALCA za marne pieniądze od listopada 16 000km i nadal zbierają dobrze. Polecam. Są w trzech autkach i nikt nie narzeka.

Offline Jarod84

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #252 dnia: 28 Kwietnia 2011, 08:06:13 »
Jak kiedyś kupiłem alci to po 2 tygodniach wyrzuciłem. Od tamtej pory taniochy staram się nie kupować

Offline dgolf

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #253 dnia: 28 Kwietnia 2011, 08:17:57 »
No i widzisz. A ja wyżej pisałem ile mi Valeo wytrzymały. Za te dałem 2x8 PLN i zbierają, więc po co mi droższe. Zresztą jakbym miał lepsze auto, to zakładałbym płaskie. W to badziewie nie inwestuję.

Offline zuoo

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #254 dnia: 28 Kwietnia 2011, 09:03:50 »
Ja też używam tych Alca. Raz trafiłem słabsze i po 2 miesiącach poszłyby w kosz, ale na aktualnych jeżdżę od zeszłego lipca i złego słowa powiedzieć nie mogę. Nawet jak znów się natne.. To to tylko kilka złotych. :)
cZŁOwiek  .. zło jest w każdym z Nas ..

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl