Witam
Mam problem z moją Corollą. Jeśli postoi trochę dłużej na dworzu, to następnego dnia gaśnie kilka sekund po odpaleniu i dalej nie daje się już ponownie uruchomić. Przy pierwszym uruchomieniu odpala od razu, obroty są ok, nic nie wskazuje że coś jest nie tak i zaraz zgaśnie. Raz już wzywałem assistance, to gość z lawety pokazał mi, że można podpompować paliwo przyciskiem na pompie paliwowej. Jak się podpompuje to samochód daje się ponownie uruchomić. W ASO stwierdzili, że pewien element pompy paliwowej nie trzyma paliwa w przewodach i go wymienili (górna część pompy, ta z przyciskiem do pompowania i zaworkami) ale nic to nie pomogło, dalej gaśnie po dłuższym postoju. Przydarzające gaśnięcia są nieregularne, tzn. zdarzają się przy temperataurze zarówno +4 jak i -15, przy pełnym zbiornkiu jak i przy połowie baku. Jutro będę dzwonił do ASO i znów się umawiał na wizytę. Usterka została zgłoszona jeszcze podczas trwania gwarancji, ale od kilku dni gwarancja minęła :(.
Czy może ktoś z grupowiczów miał podobne objawy i wie jaka jest przyczyna takiego zachowania?