Autor Wątek: Łożyska toyota corolla  (Przeczytany 1966 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

krepek2000

• Gość
Łożyska toyota corolla
« dnia: 25 Stycznia 2009, 22:03:27 »
silnik 1.3 (4efe) corolla E11 rok 99

Witam serdecznie, chciałem zapytać forumowiczów czy ktos z Was miał doczynienia już z łożyskami w skrzyni biegów?Chodzi mi dokładnie o 6 sztuk jakie funkcjonuja w tym urządzeniu. Czy może mi ktos udzielić informacji na temat jakie są ich numery fabryczne (nie katalogowe z Aso) lub ewentualnie wymiary średnic wew i zew oraz grubość? Mam do wymiany takowe i zastanawiam sie czy rozglądać sie za nową (używana skrzynią) czy szukać w hurtowniach nowych łożysk. Dodam że aso za takie zabawki liczy 1800 zł. Pozdrawiam i z góry dziekuje za informacje.
« Ostatnia zmiana: 26 Stycznia 2009, 10:51:33 wysłana przez Radex E9 »

hubciu77

• Gość
Odp: Łożyska toyota corolla
« Odpowiedź #1 dnia: 31 Stycznia 2009, 21:57:17 »
moja rada jest taka....poszukaj na allegro takiej skrzyni dasz za nią około 500 zł +(200lub 300) zł za wymianę na pewno taniej wyjdzie niż bawienie się w wymianę łożysk. Taka awaria jest rzadko spotykana w tych modelach. Patrzyłem na aukcje ale w tej chwili nie ma takowych. Spróbuj powysyłac maile do allegrowiczów którzy handlują częściami do rollek z pytaniem czy mają skrzynię biegów. Mogą mieć na stanie ale ich nie wystawiać bo to średnio chodliwe towary. Mówię ci dlatego bo sam w taki sposób kupiłem szybę przednią do swojej E10 za 100 zł  dodam że funkiel nówkę.

diselek

• Gość
Odp: Łożyska toyota corolla
« Odpowiedź #2 dnia: 02 Lutego 2009, 22:13:40 »
Łożyska w skrzyni są nieznormalizowane, tzn. tylko ASO, innych nowych nie dostaniesz.

pozdrawiam

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl