Autor Wątek: Jaki kondensator?  (Przeczytany 7034 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Red_Point

• Toyot Spamer
    • www.RedPoint.ilto.pl > ZAPRASZAM > Yaris, Yaris FL, Avensis ...
Odp: Jaki kondensator?
« Odpowiedź #15 dnia: 14 Lipca 2006, 10:21:46 »
a o jakim sprzecie mowa?? - bo jesli to jakies boschmany to jest to jak najbardziej prawdopodobne.....
co to za wzmacniacz?? jakie sa do niego kable zasilajace?? ja zaczal bym od tego ze pewnie one maja za maly przekroj i stad pojawia sie problem.....

kondensator to nie akumulator.....
jesli audio wylacza sie bez niego odrazu, to i z kondensatorem sie wylaczy, tyle ze nie po pierwszysm 'walnieciu' tylko np po 3cim....

akumulator ma to do siebie ze oddaje swoj ladunek 'wolno' ale dosyc 'dlugo'......
kondensator natomiast 'szybko' (niektore nawet bardzo) ale odrazu 'wszystko'....
teraz zakladajac ze jest skopana instalacja od aku do kondensatora to i tak po kilku uderzeniach kondensator bedzie 'rozladowany' poniewaz aku nie zdazy oddac mu swojego ladunku tak szybko.....

proponuje podawc sprzet z jakim mamy doczynienia wtedy latwiej wydumac czy kondensatro jest potrzebny czy nie.....
Niech prąd bedzie z Wami !!!

" ... objazd miasta na 18"stkach. Nie przestać! Wrócić na 20"stkach ... " Tede

Misiak-007

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: 14 Lipca 2006, 21:15:17 »
Jesli Chodzi O Mnie T oNci Nie Przygasa I jest OK. Ale Podoba mi sie wlasnie kondesator i raczej sie przydaje. Co do sprzetu to jest to wzmacniacz firmy Monacor (CarPower) i Subwoffer Magnata 130neo. (Skrzynia) Wzmak daje 200RMS w mostku a Subwoffer ma 250RMS.
Tu jest link do mojego sprzetu (tylko sie nie wystraszcie)[jestem na samym dole pod tym samym nick'iem]:
http://www.elektroda.pl/rtvforum/tutaj-ypp2783320.html#2783320
Pozdrawiam Łukasz
« Ostatnia zmiana: 14 Lipca 2006, 21:17:28 wysłana przez Misiak-007 »

Offline Red_Point

• Toyot Spamer
    • www.RedPoint.ilto.pl > ZAPRASZAM > Yaris, Yaris FL, Avensis ...
« Odpowiedź #17 dnia: 15 Lipca 2006, 12:37:55 »
czyli tak jak pisalem na samym poczatku - kondensator potrzebny 'dla bajeru'......
czyli polecam (tzn w sumie nie polecam bo lepiej ta kase dolozyc do czegos co mogloby poprawic dzwiek) jakiegos alpharda czy cos, bo kondensatro jest tu zupelnie zbedny i NAPEWNO nic nie zmieni w dzwieku - chyba ze uwierzysz w to tak mocno ze......
Niech prąd bedzie z Wami !!!

" ... objazd miasta na 18"stkach. Nie przestać! Wrócić na 20"stkach ... " Tede

Misiak-007

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: 15 Lipca 2006, 13:34:40 »
No wiesz napewno zawsze cos da. A kupi lepszy bo moze mi sie przydac potem gdy bede wymienial na jakis mocniejszy sprzet.
Pozdrawiam Łukasz

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl