Autor Wątek: Założyłem Ultera do Yarisa  (Przeczytany 38218 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

wwtcka

• Gość
Założyłem Ultera do Yarisa
« dnia: 28 Czerwca 2004, 15:27:26 »
dzisiaj zamontowałem wreszcie tłumik końcowy Ultera, chodzi z fajnym pomrukiem ale na wyższych obrotach, na jałowym praktycznie go nie słychac i o to mi chodziło  :D

fotki zrobięwieczorem w domu, a wybrałem taką końcówkę:

« Ostatnia zmiana: 21 Sierpnia 2009, 09:59:32 wysłana przez Janmor »

Stachu

• Gość
Za³o¿y³em Ultera do Yarisa
« Odpowiedź #1 dnia: 28 Czerwca 2004, 16:55:01 »
A nie powinno byc odwrotnie?? Ruszajac moze sobie buczec, ale jak jedziesz w trasie to wlasnie powienien byc cichy!!?? A ze 2 litrow pod maska nie ma, trzeba dusic zeby te nasz male popychadelka jezdzily :D ,co owocuje praca silnika na wysokich obrotach...

Nikolas

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 28 Czerwca 2004, 17:24:54 »
Ja mam Sebringa i na małych obrotach jest cichy, tylko przy wyższych i bardzo wysokich - jest piękny dzwięk (a w srodku nic) :wink:

Smok

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 28 Czerwca 2004, 22:44:52 »
I kurde piszesz o tym dzień po spocie??? SADYSTA. Trzeba będzie czekać cały tydzień żeby posłuchać.

Nikolas

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 28 Czerwca 2004, 23:37:28 »
Cytat: Smok
I kurde piszesz o tym dzień po spocie??? SADYSTA. Trzeba będzie czekać cały tydzień żeby posłuchać.

Czymś trzeba zachęcić do przybycia na Czwartkowy Spot!

Bisua

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 29 Czerwca 2004, 00:01:22 »
sliczny wwtycka zdradz secret jak sie na nim jeżdzi i ile on cie kosztował  :P  :P

wwtcka

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 29 Czerwca 2004, 00:01:50 »
Cytat: Stachu
A nie powinno byc odwrotnie?? Ruszajac moze sobie buczec, ale jak jedziesz w trasie to wlasnie powienien byc cichy!!?? A ze 2 litrow pod maska nie ma, trzeba dusic zeby te nasz male popychadelka jezdzily :D ,co owocuje praca silnika na wysokich obrotach...

przy jednostajnej jeździe też jest cicho,  ogólnie ten pomruk pojawia sięw trakcie przyspieszania a powyżej 4000 robi sięgłośno najfajniejszy odgłos przy 5000-6000rpm,

Bisua: zobaczysz w niedziele, a koszt 450 zł  :mrgreen:

Bisua

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 29 Czerwca 2004, 00:07:02 »
ok :) a gdzie zakłdałes może sam sobie taki założe  :mrgreen: albo chociaż ładną końcówke

Nikolas

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 29 Czerwca 2004, 00:07:47 »
Cytat: wwtcka

przy jednostajnej jeździe też jest cicho,  ogólnie ten pomruk pojawia sięw trakcie przyspieszania a powyżej 4000 robi sięgłośno najfajniejszy odgłos przy 5000-6000rpm,

Bisua: zobaczysz w niedziele, a koszt 450 zł  :mrgreen:

I oto chodzi :twisted: Gratuluje !

Czekamy az zarzucisz fotki z nowym wydechem :wink:

Stachu

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 29 Czerwca 2004, 00:30:14 »
A mnie sie wydaje ze wydech powyzej 4000 obr powinein sie wyciszyc juz... na trasie dluzszej mozna by zwariowac!!
Np teoretycznie wyjazd do hiszpanii, we francji juz na bank bedzie sie narzekac na glosny tlumik!!
Wiem bo tez mam taki uniwerslany.... jesli gdzies dalej pojade to zmienie na seryjny...
wszystko tyczy sie halasu w srodku oczywiscie...

Nikolas , Sebring dobra firma i raczej nie zrobi takiego tlumika co by przy dluzszej jezdzie odpadly uszy... ile kosztuje taka przyjemnosc???

Nikolas

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 29 Czerwca 2004, 00:39:10 »
A mnie sie wydaje ze wydech powyzej 4000 obr powinein sie wyciszyc juz... na trasie dluzszej mozna by zwariowac!!
Np teoretycznie wyjazd do hiszpanii, we francji juz na bank bedzie sie narzekac na glosny tlumik!!
Wiem bo tez mam taki uniwerslany.... jesli gdzies dalej pojade to zmienie na seryjny...
wszystko tyczy sie halasu w srodku oczywiscie...

Nikolas , Sebring dobra firma i raczej nie zrobi takiego tlumika co by przy dluzszej jezdzie odpadly uszy... ile kosztuje taka przyjemnosc???

Miałem kiedys Ultera (uniwersalny) i dla mnie był za głosny, więc  (po odpowiednich konsultacjach z fachowcami od wydechów) postanowiłem zmienić na "Sebring" dedykowany - sam koncowy tłumik kosztuje 1150-1200 zł w zależności od sklepu, no i oczywiście nawet przy max prędkościach w aucie tłumika nie słychać - co innego na zewnątrz - janooop i Gosiek mogą powiedzieć jaki to dzwięk (coś w rodzaju auta z silnikiem duzo większym i mającym turbine)...cena nie jest mała ale efekt świetny :D

Ambrozy

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: 29 Czerwca 2004, 10:03:54 »
Fajny tumiczek .... u mnie tak samo powyzej 4500 obtotów tumik cichnie .... lub przy trzymaniu lekko gazu w trasie tez jest znośnie...

Ale jak depne to pożal Borze :mrgreen:

Crit

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: 29 Czerwca 2004, 10:29:05 »
końcówka fajna, mam tylko nadziejęże nie jest to 100 mm jak na zdjeciu :) chciałbym tego posłuchać :D

Ambrozy

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: 29 Czerwca 2004, 10:31:45 »
No 100 na yarku by niezle wyglądala :lol:

Crit

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: 29 Czerwca 2004, 10:36:39 »
Cytat: Ambrozy
No 100 na yarku by niezle wyglądala :lol:

Jasssssne, a najlepiej po obu stronach podwójne to będzie wygladać jak 747 Jumbo  :lol:

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl