Autor Wątek: Założyłem Ultera do Yarisa  (Przeczytany 38230 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Smok

• Gość
Za³o¿y³em Ultera do Yarisa
« Odpowiedź #45 dnia: 01 Lipca 2004, 08:11:43 »
To jeszcze ostatnia żecz- jak siędobiera tłumik??? Idziesz i po wyglądzie, czy można posłuchać jak to będzie pracować???Skąd wiadomo jaki będzie efekt???

Crit

• Gość
« Odpowiedź #46 dnia: 01 Lipca 2004, 08:18:28 »
tłumiki powinno sięzakładać dedykowane więc pasować będzie, jeśli producent uczciwy to nie zepsuje niczego (parametry) najgorsza sprawa to dźwiek to można sprawdzić tylko zakałdając kolejne w serwisie i robiąc testy, w yarku jest przykręcany więc łatwiej namówić gości na kilka różnych do sprawdzenia.

Crit

• Gość
« Odpowiedź #47 dnia: 01 Lipca 2004, 11:04:11 »
tak dla lansu wkleiłem zdjecie do profilu na walcach  :mrgreen:

Ernet

• Gość
« Odpowiedź #48 dnia: 01 Lipca 2004, 13:02:44 »
Cytat: Crit
nie myj auta przez miesiąc to bedom ciemne szybki, a umcyumcy to będą Ci łożyska robiły przez te felgi już niedługo  :lol:

Na sprawach technicznych sie nie znam... czy żeczywiście  łożyska mają jakiś związek z alusami ? Czy to był żart ? Mam założone alusy " od nowego "  i trochęsie przejąłem  :cry:

Bisua

• Gość
« Odpowiedź #49 dnia: 01 Lipca 2004, 14:20:34 »
panowie gratuluje furek :) pieknie wyglada Critowóz na tych aluskach :)

Kwieczor

• Gość
« Odpowiedź #50 dnia: 01 Lipca 2004, 15:19:08 »
Cytat: Ernet
nie myj auta przez miesiąc to bedom ciemne szybki, a umcyumcy to będą Ci łożyska robiły przez te felgi już niedługo  :lol:

Na sprawach technicznych sie nie znam... czy żeczywiście  łożyska mają jakiś związek z alusami ? Czy to był żart ? Mam założone alusy " od nowego "  i trochęsie przejąłem  :cry:

Nie stresuj sięErnet - chodzi o to, że założone ma większe koła, niż fabryczne i może (ale wcale nie musi) siętak zdarzyć, że inne niż przewidziane obciążenia będą wybijac łożyska.

Twoja rolka ma ma alusy o fabrycznym rozmiarze, nawet lżejsze od stalówek - więc:
- masa nieresorowana jest mniejsza
- obciążenie łożysk niższe
Więc efekt powinien być taki, że wolniej będą sięzużywac (przynajmniej teoretycznie) zarówno łożyska, jak i pozostałe elementy zawieszenia

Crit

• Gość
« Odpowiedź #51 dnia: 01 Lipca 2004, 17:29:48 »
Cytat: Bisua
panowie gratuluje furek :) pieknie wyglada Critowóz na tych aluskach :)

to sięnazywa KIT(ki) CAR , Critowóz to już nieaktualna nazwa ;)

Crit

• Gość
« Odpowiedź #52 dnia: 01 Lipca 2004, 17:32:29 »

spokojnie problem może mieć taki wariat jak ja albo wwtcka jak masz seryjne takie to niczego to nie popsuje, a jak są lekkie to nawet poprawi.

Byłem dziś na zbierzności i po ustawieniu (było bardzo nie fajnie) teraz to sięlata nieziemsko, jak dojdą sport amory to będzie latało jak gokart :D

Bisua

• Gość
« Odpowiedź #53 dnia: 01 Lipca 2004, 18:14:38 »

spokojnie problem może mieć taki nienormalny jak ja albo wwtcka jak masz seryjne takie to niczego to nie popsuje, a jak są lekkie to nawet poprawi.

Byłem dziś na zbierzności i po ustawieniu (było bardzo nie fajnie) teraz to sięlata nieziemsko, jak dojdą sport amory to będzie latało jak gokart :D

bo to jest gokart  :mrgreen:  :bdance  :bdance

FOKA

• Gość
« Odpowiedź #54 dnia: 02 Lipca 2004, 18:23:22 »
chyba zaloze taki sam tlumik jajk wwtcka zalozyl :-)

FOKA

• Gość
« Odpowiedź #55 dnia: 02 Lipca 2004, 18:27:17 »

wwtcka

• Gość
« Odpowiedź #56 dnia: 03 Lipca 2004, 02:09:54 »
Cytat: FOKA
ew zaloze taki. co sadzicie?
http://sklep.tuning.pl/img/155/2xN_07-2.jpg

też sięnad takim zastanawiałem jednak stanęło na pojedyńczej dużej końcówce, myślęże z podwójnym wydechem też będzie fajnie wyglądał  z tym że to chyba już kwestia indywidualnych upodobań :D

Bisua

• Gość
« Odpowiedź #57 dnia: 03 Lipca 2004, 08:21:30 »
Foka mysle ze ta końcówka bedzie ok ;)

FOKA

• Gość
« Odpowiedź #58 dnia: 03 Lipca 2004, 11:17:29 »
no to chyba wezme ten tlumik z podwojna koncowka za 530zl. wezme tlumik zamiast lamp tylnych in.pro :-) a mialem zbierac na turbo :))

Darus

• Gość
« Odpowiedź #59 dnia: 03 Lipca 2004, 12:10:06 »
o ladna dluga dyskusja... wwtcki i Crita autka sa tutaj:

Galeryjka TKP

widac nowe fele i tlumik.. :>

Pozdrawiam

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl